Η Lee Jeans ανοίγει το πρώτο εικονικό κατάστημα

Η Lee Jeans άνοιξε το πρώτο της εικονικό κατάστημα για να προσφέρει στους φανατικούς της μάρκας και στους αγοραστές την ευκαιρία να ψωνίσουν στην ευρωπαϊκή ναυαρχίδα της στην Αμβέρσα και να εξερευνήσουν την πλατφόρμα βιωσιμότητας “For A World That Works” (FWTW) της μάρκας. Η πρόσβαση στο εικονικό κατάστημα είναι δυνατή μέσω της ιστοσελίδας και των social media της Lee Jeans.

Το εικονικό κατάστημα επιτρέπει στους καταναλωτές να περιηγηθούν σε έναν διαδραστικό τρισδιάστατο χώρο λιανικής πώλησης, και να εξερευνήσουν τα προϊόντα σε περιβάλλον καταστήματος πριν προσθέσουν κάτι στο καλάθι αγορών τους. Η ψηφιακή εμπειρία αγορών στοχεύει στη δημιουργία μιας πραγματικής εμπειρίας χωρίς το άγχος που μπορεί να συνοδεύει τις προσωπικές αγορές.

Η καθηλωτική εμπειρία επιτρέπει επίσης στη Lee να παρουσιάσει την πλατφόρμα βιωσιμότητας FWTW μέσω μιας σειράς διαδραστικών επιλογών και βίντεο που εξυμνούν τις καινοτομίες και τις πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση των επιπτώσεων στους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Υπάρχουν επίσης αρκετές “διαδραστικές εκπλήξεις”, όπως βίντεο, αναδυόμενα παράθυρα και διαδραστικά στοιχεία που μπορούν να κλικάρουν οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένης μιας κούκλας “Buddy Lee”, της διάσημης ιστορικής μασκότ της μάρκας, όπου κάνοντας κλικ εμφανίζεται η ιστορία της Lee Jeans. Η πλοήγηση γύρω από το εικονικό κατάστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει στους αγοραστές να το επισκέπτονται από τον δρόμο, να εισέρχονται στο κατάστημα και να περιηγούνται στα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων και της συλλογής Lee 101. Τα τραπέζια με denim επιτρέπουν επίσης στους επισκέπτες να περιηγηθούν περαιτέρω και να εξερευνήσουν όλα τα μεγέθη χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “Discover your Natural Fit”.

Τα εικονικά καταστήματα έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση, κυρίως καθώς η καραντίνα επιτάχυνε την ψηφιοποίηση και τη στροφή των ανθρώπων προς το διαδίκτυο, εμποδίζοντας παράλληλα τη φυσική παρουσία σε πλήθος περιστάσεων. Τα εικονικά καταστήματα αντικατοπτρίζουν μια νέα, πιο προσιτή ερμηνεία της εικονικής πραγματικότητας και έχουν αναδειχθεί ως μια νέα προσέγγιση στις διαδικτυακές αγορές. Τα εικονικά καταστήματα – τρισδιάστατοι, πλοηγήσιμοι, επώνυμοι χώροι – εξελίσσονται πέρα από τα ψηφιακά αντίγραφα των φυσικών τοποθεσιών.

Μετατρέπονται έτσι σε έναν τρίτο τρόπο αγορών, που δε μοιάζει ούτε με καταστήματα ούτε με ιστοσελίδες. Από τα φυσικά καταστήματα, αντλούν εντυπωσιακές, οπτικά ελκυστικές εμπειρίες για ψυχαγωγία και χρησιμότητα, ενώ από το ηλεκτρονικό εμπόριο, δανείζονται ευκολία και δεδομένα. Πολλές μάρκες έχουν ανοίξει εικονικά καταστήματα τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των Tommy Hilfiger, Ralph Lauren και Burberry, εκτός από προορισμούς που έχουν δημιουργηθεί από μάρκες μέσα σε υπάρχουσες πλατφόρμες, όπως οι Gucci και Vans στο Roblox και η Balenciaga στο Fortnite – αν και οι περισσότερες κινήσεις συνδέονται με την περίοδο των εορταστικών αγορών.