20 Απρ 2024
READING

To νέο ηλεκτροκίνητο SUV της Sony

3 MIN READ

To νέο ηλεκτροκίνητο SUV της Sony

To νέο ηλεκτροκίνητο SUV της Sony

Η ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας, Sony, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ιδρύσει μια νέα θυγατρική με την ονομασία “Sony Mobility Inc.” μέσα στο έτος και εξετάζει το ενδεχόμενο εμπορικής κυκλοφορίας ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Το 2022 θα είναι η χρονιά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Η εταιρεία, γνωστή για τα ηλεκτρονικά gadgets και τα προϊόντα ψυχαγωγίας, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική στη νέα της επιχείρηση EV, παρουσιάζοντας το Vision-S 02, ένα πρωτότυπο SUV. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι, με τις τεχνολογίες απεικόνισης και ανίχνευσης, cloud, 5G και ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με την κυριαρχία της στο περιεχόμενο, έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει το mobility.

Αν και η κάποτε κυρίαρχη θέση της στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά έχει υπονομευθεί από τους ασιατικούς ανταγωνιστές, όπως τη νοτιοκορεατική Samsung Electronics Co, η Sony εξακολουθεί να διαθέτει ένα σύνολο εξελιγμένης τεχνολογίας σε τομείς όπως οι αισθητήρες, οι οποίοι είναι κρίσιμοι για την αυτόνομη οδήγηση. Παραμένει επίσης μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας στον κόσμο, με εξέχοντα βιντεοπαιχνίδια και κινηματογραφικές σειρές, ενώ τα συστήματα ήχου και ψυχαγωγίας αποτελούν ολοένα και περισσότερο επίκεντρο για τα οχήματα επόμενης γενιάς.

Το concept SUV χρησιμοποιεί αισθητήρες της Sony (SNE) για να ενεργοποιήσει ορισμένες λειτουργίες αυτο-οδήγησης και αξιοποιεί την τεχνογνωσία της εταιρείας στον τομέα της ψυχαγωγίας. Οι επιβάτες θα μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει, ενώ θα είναι συνδεδεμένοι με τις κονσόλες PlayStation στο σπίτι.

Η Sony παρουσίασε το πρώτο πρωτότυπο όχημά της, το Vision-S 01, πριν από δύο χρόνια, το οποίο άρχισε να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2020. Το πρώτο εγχείρημα της Sony ήταν αρκετά εντυπωσιακό, με χαρακτηριστικά, όπως 40 αισθητήρες στο όχημα για να διευκολύνει την ορατότητα των 360 μοιρών και ποικίλους πειραματισμούς για να αυξήσει τις δυνατότητές της. Η Sony είχε δημιουργήσει επίσης ένα σύστημα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας του συγκεκριμένου οχήματος. Το νέο SUV θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα EV cloud με το πρώτο μοντέλο. Στο μεταξύ, δεν είναι σαφές αν η εταιρεία αποσκοπεί στο να κατασκευάσει αυτοκίνητα με τη δική της μάρκα ή να συνεργαστεί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Παράλληλα, εδώ και χρόνια κυκλοφορούν οι εικασίες ότι ο ανταγωνιστής της Sony, η Apple (AAPL), εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει επίσης το δικό της ηλεκτρικό όχημα. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, μάλιστα, οι φήμες φούντωσαν και πάλι καθώς αναφέρθηκε σε θεωρητικό πλαίσιο ότι η αυτόνομη οδήγηση θα είναι βασικό χαρακτηριστικό οποιουδήποτε αυτοκινήτου της Apple.

Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιο πιθανό σχέδιο κατασκευής αυτοκινήτου, ωστόσο, είναι γενικά γνωστή για την κατοχή των λογισμικών hardware και software, οπότε δεν θα ήταν έκπληξη να τη δούμε να συνεργάζεται με έναν κατασκευαστή για να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο Apple.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.