26 Απρ 2024
READING

Η Prada και η Adidas δημιουργούν τη sustainable συλλογή Re-Nylon

3 MIN READ

Η Prada και η Adidas δημιουργούν τη sustainable συλλογή Re-Nylon

Η Prada και η Adidas δημιουργούν τη sustainable συλλογή Re-Nylon

Η Adidas και η Prada στο πλαίσιο του τελευταίου κεφαλαίου της συνεργασίας τους εστιάζουν στην πολυπόθητη βιωσιμότητα, η οποία απασχολεί την αγορά περισσότερο από ποτέ. Συγκεκριμένα σχεδιάζουν μία συλλογή πολυτελών αθλητικών ρούχων και υποδημάτων από ανακυκλώσιμο ύφασμα Re-Nylon. Η πρώτη συνεργασία της Adidas και της Prada περιελάμβανε μία limited-edition των sneakers Adidas Originals Superstar σε λευκό χρώμα, διακοσμημένα με μαύρα λογότυπα Prada μαζί με μία ασορτί bowling τσάντα. 

Η συλλογή Adidas for Prada Re-Nylon, η οποία κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 13 Ιανουαρίου και αποτελείται από 21 κομμάτια, συνδυάζει χαρακτηριστικά στοιχεία και των δύο brands όπως είναι η δεξιοτεχνία της Prada και η καινοτομία των αθλητικών ειδών της Adidas. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων ξεκίνησε το 2019 και για πρώτη φορά, η συλλογή περιλαμβάνει έτοιμα ρούχα, αξεσουάρ αλλά και τσάντες.

Επιπλέον μέσω αυτής σηματοδοτείται η στροφή του οίκου Prada από το παρθένο νάιλον στο Re-Nylon, κάτι που επιτεύχθηκε στα τέλη του 2021. Κάθε κομμάτι της συλλογής έχει κατασκευαστεί στην Ιταλία από την Prada χρησιμοποιώντας το νέο πρωτοποριακό ύφασμα, το οποίο δημιουργήθηκε μέσω της ανακύκλωσης πλαστικών απορριμμάτων που συλλέγονται από τους ωκεανούς καθώς και από το γενικότερο waste υφαντικών ινών.

Πρώτη φορά και ρούχα Adidas x Prada Re-Nylon

Τόσο τα ενδύματα όσο και τα αξεσουάρ της συλλογής από τη συνεργασία της Prada με την υπογραφή της Adidas, έχουν επανασχεδιαστεί προσθέτοντας το ύφασμα Re-Nylon. Επίσης διατίθενται σε δύο διαφορετικούς ασπρόμαυρους συνδυασμούς χρωμάτων, μαύρο με άσπρες ρίγες και λευκό με μαύρες ρίγες. Τέλος δεν παραλείπεται το χαρακτηριστικό σήμα του δημοφιλούς οίκου.

Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει φέρει τα δύο εμπορικά σήματα πιο κοντά από ποτέ. Συγκεκριμένα το χαρακτηριστικό sneaker Originals Forum της Adidas (high και low version), αναδημιουργείται χρησιμοποιώντας το ύφασμα Re-Nylon. Η αισθητική του all time classic sneaker αποκτά νέα διάσταση, προσθέτοντας το χαρακτηριστικό μεταλλικό τρίγωνο, σήμα κατατεθέν του οίκου Prada.

Διαβάστε επίσης: Η Prada, μια μάρκα στο μέλλον

Ταυτόχρονα τα αθλητικά παπούτσια διαθέτουν τις χαρακτηριστικές δερμάτινες λεπτομέρειες Three Stripes καθώς και επιπρόσθετο πάτο, κάτι που αναδεικνύει τη τεχνογνωσία της Prada όσον αφορά την επεξεργασία δέρματος. Τα νέα sneakers Adidas for Prada Re-Nylon Forum High and Low θα διατίθενται σε μονόχρωμες ασπρόμαυρες αποχρώσεις και θα συσκευάζονται σε premium κουτιά αλλά και special σακούλες με τα λογότυπα κάθε μάρκας.

Ακόμη η συλλογή περιλαμβάνει έξι διαφορετικά είδη τσαντών (travel bag, backpack, shopping bag, bandoleer, BP hoodie και belt bag) που στοχεύουν να αντικατοπτρίσουν την αισθητική και των δύο εμπορικών σημάτων. Καθεμία έχει την υπογραφή της Adidas προσθέτοντας τις χαρακτηριστικές τρεις ρίγες αλλά και το μεταλλικό τρίγωνο της Prada.

Η συλλογή Adidas for Prada Re-Nylon θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στις μπουτίκ Prada καθώς και στα sites του οίκου και της Adidas από τις 13 Ιανουαρίου, συνοδευόμενη από μία μοναδική ψηφιακή ενεργοποίηση, όπου οι fans θα κληθούν να συμμετάσχουν στο metaverse της Adidas και της Prada μέσω μίας open-source co-creation.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.