Ένα brand εσωρούχων 100% βιώσιμο

Οι προσπάθειες για βιωσιμότητα αγγίζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής μας, περιλαμβάνοντας βασικά προϊόντα της καθημερινότητας όπως είναι οι συσκευασίες τροφίμων και τα ρούχα μας. Ωστόσο, η βιομηχανία των εσωρούχων είναι εκείνη, η οποία έχει κάπως παραμεριστεί, αφήνοντας πολλούς από εμάς να αναρωτιόμαστε τι πρέπει να κάνουμε, μολονότι είναι αγαθά που δεν είναι εφικτό να πωληθούν, να δωριστούν ή να χαριστούν.

Γι’ αυτόν τον σκοπό η Rose Colcord δημιούργησε την Cou Cou, ένα brand, του οποίου τα εσώρουχα δημιουργούνται μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης, καθώς είναι κατασκευασμένα από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι και γαλλική δαντέλα, ενώ διατίθενται σε ανακυκλώσιμες και σε κομποστοποιήσιμες συσκευασίες. Η ανάγκη για τη δημιουργία του συγκεκριμένου brand προήλθε όταν δημιουργήθηκε το χάσμα μεταξύ lingerie και fast-fashion εσωρούχων, τη στιγμή που οι γυναίκες επιδιώκουν την άνεση, την ομορφιά αλλά και το exclusivity κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης: Οι πρωτοποριακές μάρκες vegan ρούχων

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές της Gen-Z εκφράζουν αμέριστο ενδιαφέρον σε ζητήματα βιωσιμότητας, κάτι το οποίο ασκεί επιρροή γενικότερα στη βιομηχανία. Δεδομένου ότι τα εσώρουχα έχουν τον μικρότερο κύκλο ζωής από οποιοδήποτε άλλο ρούχο, είναι πραγματικά υπέροχο ότι μπορούν να κομποστοποιούνται, μειώνοντας αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Βασικότερο πρόβλημα αναφορικά με τη δημιουργία των εσωρούχων από 100% οργανικό βαμβάκι, αποτέλεσε η απαλοιφή του υλικού της ελαστάνης, καθώς εκτός από το κομμάτι της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής ευθύνης, η εταιρεία εστιάζει τόσο στο κομμάτι της ομορφιάς όσο και της άνεσης. Η ελαστάνη έχει την ιδιότητα να αγκαλιάζει το σώμα με ιδανικό τρόπο, αποτελώντας βασικό υλικό για τα περισσότερα εσώρουχα.

Από τη στιγμή λοιπόν που αυτό το brand εσωρούχων πράττει σύμφωνα με τους κανόνες της αειφορίας, δεν υπήρχε περίπτωση να συμπεριλάβει το συγκεκριμένο υλικό στα εσώρουχά του. Επομένως, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν σίγουρα να δημιουργηθεί ένα εσώρουχο με τέλεια εφαρμογή, που συγχρόνως να είναι 100% βιώσιμο.

Η εταιρεία εκτός από τα εσώρουχα, σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλου είδους προϊόντα, όπως τα είναι τα γιλέκα και τα crop tops, ενώ μέχρι το 2025 έχει θέσει ως στόχο την ουδετερότητα σε άνθρακα.