20 Απρ 2024
READING

Τα επόμενα βήματα στην πορεία αυτοματοποίησης της FedEx

4 MIN READ

Τα επόμενα βήματα στην πορεία αυτοματοποίησης της FedEx

Τα επόμενα βήματα στην πορεία αυτοματοποίησης της FedEx

Η FedEx διαθέτει περισσότερες από 150 πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις στο δίκτυό της, αφού πρόσθεσε 16 εν όψει της περιόδου αιχμής των εορτών. Λιγότερα βήματα που περιλαμβάνουν χειροκίνητες εισροές είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία προκειμένου να διατηρήσει υψηλά τα επίπεδα εξυπηρέτησης εν μέσω ενός δύσκολου εργασιακού περιβάλλοντος και μιας έκρηξης στον όγκο του ηλεκτρονικού εμπορίου από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. 

Ωστόσο, ορισμένες από τις παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου δεν μπορούν να μεταφερθούν μέσω ενός πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος διαλογής λόγω των διαστάσεών τους. Καθώς οι καταναλωτές παραγγέλνουν με αυξανόμενη ευκολία οτιδήποτε μέσω διαδικτύου, η FedEx αντιμετωπίζει περισσότερα αντικείμενα ασυνήθιστου μεγέθους, όπως έπιπλα, ελαστικά και τηλεοράσεις, που δεν ταιριάζουν καλά με τις αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις της. Η FedEx έχει βιώσει αύξηση 230% του όγκου των υπερμεγέθων πακέτων την τελευταία δεκαετία.

Ένα πακέτο μέσου μεγέθους που ταξιδεύει μέσω μιας από τις αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις της FedEx απαιτεί ανθρώπινη επαφή σε δύο μόνο σημεία: εκφόρτωση και φόρτωση. Τα πακέτα, όταν βγαίνουν από το φορτηγό κατά την εκφόρτωση, περνούν από τους μεταφορείς και από ολόκληρο το σύστημα διαλογής και, στη συνέχεια, φορτώνονται σε ένα ρυμουλκούμενο. Τα πακέτα μέσου μεγέθους είναι εύκολα διαχειρίσιμα από τους ρομποτικούς βραχίονες, όμως αυτοί μπορεί να δυσκολευτούν με τη μεταβλητότητα στα μεγέθη των συσκευασιών.

Έτσι, οι πρόσφατες επενδύσεις της FedEx στον τομέα της αυτοματοποίησης στόχευαν σε αυτό που η εταιρεία αποκαλεί “καμπύλη μεγέθους πακέτων”. Η πλειοψηφία του όγκου μπορεί να διεκπεραιωθεί μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων διαλογής. Αλλά τα μικρότερα και μεγαλύτερα σε μέγεθος πακέτα, αντιμετωπίζονταν πάντα με πιο χειροκίνητο τρόπο. Τα μεγάλα πακέτα αποτελούν περισσότερο από το 10% του μέσου ημερήσιου όγκου της FedEx. Βέβαια, η FedEx διαθέτει δυνατότητες διαλογής μεγάλων πακέτων σε περισσότερες από 30 τοποθεσίες και άνοιξε πέντε κέντρα διαλογής μεγάλων πακέτων το 2019.

Αυτές οι επενδύσεις επιτρέπουν στη FedEx να μεταφέρει τους υπαλλήλους της σε άλλους τομείς των εγκαταστάσεων, δίνοντάς της μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία σε μια εποχή υψηλής ζήτησης για μεταφορές.

Η σταθερή αποτελεσματικότητα της ρομποτικής αποθήκης, οι αιχμές στη ζήτηση και οι δυσκολίες πρόσληψης αρκετών εργαζομένων επιταχύνουν το ενδιαφέρον για την αυτοματοποίηση από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Έτσι, πλέον, η ρομποτική, είναι η πρώτη προτεραιότητα για την ικανοποίηση μιας πολύ άμεσης ανάγκης με την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Η ανταγωνίστρια της FedEx, UPS, επιδιώκει επίσης μεγαλύτερη αυτοματοποίηση στο δίκτυό της. Οι εργαζόμενοι που φορτώνουν τα οχήματα παράδοσης της UPS θα χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για να εξαλείψουν 20 εκατομμύρια χειροκίνητες σαρώσεις την ημέρα. Η τεχνολογία που πρόκειται να εισαγάγει στα κτίρια της περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη εφαρμογή ετικετών, αυτοματοποιημένη συσκευασία και ρομποτική εισαγωγή στα αυτοκίνητα μεταφοράς πακέτων.

Τα μεγαλύτερα επίπεδα αυτοματοποίησης θα βοηθήσουν την UPS και τη FedEx να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τον μεγάλο όγκο των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να εισάγει περιορισμούς εντός των εγκαταστάσεων όταν τα επίπεδα όγκου κορυφώνονται. Οι αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις τείνουν να έχουν ένα όριο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, πράγμα που προκύπτει από το γεγονός ότι έχουν έναν καθορισμένο όγκο δεμάτων που μπορούν να διαχειριστούν, ο οποίος είναι ναι μεν υψηλός, αλλά όταν τον φτάσουν δεν γίνεται απλώς να προστεθούν περισσότεροι υπάλληλοι για να αυξήσουν τον αριθμό των δεμάτων που μπορούν να διαχειριστούν ανά ώρα.

Κάτι που επίσης κρίνεται πολύ σημαντικό, είναι το να προβλέπεται ο όγκος εκ των προτέρων και να υπάρχει επικοινωνία με τις εταιρείες σχετικά με το κατά πόσον μπορούν να ανταποκριθούν στο απαιτούμενο επίπεδο εξυπηρέτησης. Η FedEx συνεργάζεται στενά με τους μεγαλύτερους πελάτες της για να προβλέψει τις αυξήσεις του όγκου και να αποφύγει προβλήματα στην διακίνηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας έχουν επίσης τρόπους να ενισχύσουν τις δυνατότητες διαλογής τους. Μπορούν να παρατείνουν τις περιόδους διαλογής πακέτων στις εγκαταστάσεις της, να μειώσουν τις ώρες μεταξύ των διαλογών και να εκτελούν περισσότερες από αυτές.. Η FedEx μπορεί επίσης να προωθήσει τις λιγότερο ευαίσθητες στον χρόνο παραδόσεις σε μεταγενέστερες διαλογές που δεν είναι υπερφορτωμένες.

Πέρα από τις περαιτέρω δυνατότητες ρομποτικής για την καλύτερη διαχείριση μικρών και μεγάλων πακέτων, η FedEx διερευνά τρόπους για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας φόρτωσης και εκφόρτωσης, τα μόνα χειροκίνητα βήματα που απομένουν για τον πυρήνα του όγκου των πακέτων της εταιρείας. Προβλέπεται ότι αυτές οι διαδικασίες θα έχουν αλλάξει στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.