18 Απρ 2024
READING

Οι bestsellers κατηγορίες προϊόντων για το 2022

3 MIN READ

Οι bestsellers κατηγορίες προϊόντων για το 2022

Οι bestsellers κατηγορίες προϊόντων για το 2022

Μετά από ακόμη ταραχώδη χρονιά για τον κλάδο του λιανεμπορίου εξαιτίας της συνεχόμενης αύξησης των τιμών καθώς και της τάσης των καταναλωτών να ψωνίζουν πολύ πιο προσεκτικά και επιλεκτικά, ήρθε η ώρα για τους  retailers να προσφέρουν στους καταναλωτές προϊόντα το 2022, τα οποία θα είναι ξεχωριστά, μοναδικά αλλά και περιζήτητα. Έτσι το επερχόμενο έτος τα bestsellers θα είναι τα εξής:

Τα προϊόντα selfcare

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να παλεύει καθημερινά με τον αντίκτυπο της πανδημίας, η προσωπική φροντίδα και υγιεινή του καθενός αναμφίβολα αποτελεί Νο1 προτεραιότητα. Πράγματι η παγκόσμια βιομηχανία ευεξίας και φροντίδας θα κυριαρχήσει το 2022 αγγίζοντας τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι βιομηχανίες θα εστιάσουν ακόμη περισσότερο στα προϊόντα προσωπικής υγείας, ομορφιάς και ευεξίας όπως είναι προϊόντα υποστήριξης ύπνου, οι συσκευές μασάζ, τα μπουκάλια νερού, τα είδη γυμναστικής καθώς και τα διάφορα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δέρματος.

Ανανέωση του προσωπικού χώρου

Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι και να περνούν αρκετό χρόνο μέσα στο προσωπικό τους χώρο, πιθανότατα γεννιέται συνεχώς η επιθυμία για ανανέωση, προσθέτοντας πινελιές όπως είναι τα μαξιλάρια, οι καρέκλες αλλά και οι μικρές συσκευές κουζίνας.

Όταν ξέσπασε η πανδημία, όλοι οι άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία να γίνουν όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί γίνεται ξεκινώντας συνεχώς νέες δραστηριότητες. Το 2021 οι άνθρωποι αυτό που έκαναν είναι να προσαρμόζουν τα σπίτια τους με τέτοιο τρόπο, δημιουργώντας το καταφύγιό τους. Το 2022 παρατηρείται η τάση των ανθρώπων να προσπαθούν να δημιουργήσουν περισσότερο ένα “παιχνιδιάρικο”, διασκεδαστικό περιβάλλον. Πράγματι έρχεται στο προσκήνιο η εξής ανάγκη: ο προσωπικός χώρος του κάθε ανθρώπου να αντιπροσωπεύει πραγματικά τη προσωπικότητά του, επιλέγοντας statement φωτισμούς και μοναδικά κομμάτια.

Διαβάστε επίσης: Οι γενιές και η αντίληψη για το σπίτι

Αγαπάμε την δημιουργικότητα

Οι χειροτεχνίες, οι DIY κατασκευές και άλλες τέτοιες παρόμοιες δημιουργικές δραστηριότητες φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να συγκαταλέγονται στις δαπάνες των πελατών και για το 2022. Οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι η δημιουργικότητα πηγάζει από μικρές καθημερινές στιγμές, όπως είναι μία χειροτεχνία. Τα παιχνίδια και τα επιτραπέζια αποτέλεσαν δύο από τις κορυφαίες κατηγορίες που πωλήθηκαν μέσω του Shopify το 2021, υπογραμμίζοντας την ανάγκη των ανθρώπων για δημιουργικές και παιχνιδιάρικες δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο του luxury DIY 

Τα κατοικίδια

Τα είδη κατοικιδίων εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που θα συνεχιστεί και το 2022. Για παράδειγμα η κάμερα για σκύλους Furbo ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα που πωλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Shopify το 2021. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Pinterest Predicts, τα κατοικίδια ζώα βρίσκονται σε αρκετά υψηλή θέση ειδικά εκείνα που βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους.

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας

Η πιο αγαπημένη τάση για το 2022 δεν θα είναι άλλη από το Dopamine dressing. Τα όμορφα έντονα χρώματα θα αποτελέσουν must για την επόμενη χρονιά. Όχι μόνο στα ρούχα αλλά και στους χώρους των σπιτιών μας η ποπ διάθεση έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ένα όμορφο χρώμα μπορεί να προκαλέσει όμορφα συναισθήματα, ειδικά τώρα που η ανθρωπότητα διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους.

Πλέον το καταναλωτικό κοινό προβαίνει σε κάποια αγορά με πολύ περισσότερη σύνεση, καθώς αναζητά κάτι το ξεχωριστό και το μοναδικό. Η παγκόσμια οικονομία διανύει μία αρκετά δύσκολη περίοδο, κάτι το οποίο ωθεί τους ανθρώπους να δίνουν έμφαση στη ποιότητα αλλά και στην αξία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.