26 Απρ 2024
READING

Τα νέα headquarters του Zara αξίας εκατομμυρίων

2 MIN READ

Τα νέα headquarters του Zara αξίας εκατομμυρίων

Τα νέα headquarters του Zara αξίας εκατομμυρίων

Τα Zara επένδυσαν 238 εκατομμύρια ευρώ για την οικοδόμηση νέων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα στεγάζουν τα τμήματα πωλήσεων και design των προϊόντων της εταιρείας. Υπολογίζεται ότι η κατασκευή τους θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια. 

Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί με επίκεντρο τους μεγάλους ανοιχτούς χώρους, την ενεργειακή απόδοση αλλά και τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας. Επιπλέον μέσω του ολοκαίνουριου πενταόροφου κτιρίου η συνεργασία μεταξύ designers, patternmakers και επαγγελματιών του τομέα των πωλήσεων θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Βασικά στοιχεία αποτελούν η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η επικοινωνία. Τέλος τα νέα headquarters της γνωστής αλυσίδας συμπληρώνουν τα γραφεία, στα οποία εκτελούνται οι διάφορες διαδικασίες σχετικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα zara.com.

Λίγο πιο συγκεκριμένα το κτίριο θα είναι κατά βάση λευκό με μεγάλα οριζόντια παράθυρα, τα οποία ενώ πλημμυρίζουν τους εσωτερικούς χώρους με φυσικό φως, παρέχουν και προστασία από τον ήλιο. Το νέο κτήριο διαθέτει τεράστιους ευάερους χώρους διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τη ροή των εργασιών μεταξύ των διαφόρων τμημάτων.

Η γενικότερη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία της εταιρείας που θα κατασκευάσει το συγκεκριμένο κτίριο στηρίζεται στη λογική της οργάνωσης αλλά και του σχεδιασμού ευέλικτων χώρων εργασίας, οι οποίοι συμβάλλουν στην αποδοτικότητα και τη σωστή λειτουργία της επιχείρησης. Το νέο κτίριο στηρίζεται αρκετά στη βιωσιμότητα αφού λαμβάνει ενέργεια μέσω τριών ανεμογεννητριών, οι οποίες βρίσκονται στο λιμάνι Coruña’s Outer.

Διαβάστε επίσης: Amazon και Zara δεσμεύονται για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές τους μέχρι το 2040

Ταυτόχρονα θα εξοπλιστεί με ένα next-generation σύστημα διαχείρισης εγκαταστάσεων, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι καθετί λειτουργεί  με αποτελεσματικότητα και αρμονία. Ο όροφος στον οποίο βρίσκεται το τμήμα των πωλήσεων διαθέτει δύο μεγάλους συνδεδεμένους χώρους εργασίας. Τέλος οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν διαδρόμους, οι οποίοι συνδέουν τα διάφορα μέρη του κτιρίου διασφαλίζοντας τη βέλτιστη αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων τμημάτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.