20 Απρ 2024
READING

Τα McDonald’s πωλούν την εταιρεία τεχνολογίας AI Dynamic Yield στη Mastercard

3 MIN READ

Τα McDonald’s πωλούν την εταιρεία τεχνολογίας AI Dynamic Yield στη Mastercard

Τα McDonald’s πωλούν την εταιρεία τεχνολογίας AI Dynamic Yield στη Mastercard

Τα McDonald’s θα πουλήσουν την startup τεχνητής νοημοσύνης Dynamic Yield στη Mastercard, με την συναλλαγή να αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ωστόσο, τα McDonald’s θα συνεχίσουν να συνεργάζεται με τη Dynamic Yield και τη Mastercard σε ψηφιακές πρωτοβουλίες. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τα McDonald’s αναφέρουν ότι η εξαγορά από τη Mastercard θα ενισχύσει τις μοναδικές, υπάρχουσες συνέργειες σε όλες τις ψηφιακές ενέργειες που σήμερα υποστηρίζονται από τις SessionM και Test & Learn.  Επιπλέον, τα McDonald’s σχεδιάζουν να επεκτείνουν και να ενσωματώσουν περαιτέρω τις δυνατότητες της Dynamic Yield σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όλα τα κανάλια παραγγελίας. Η συμφωνία αντανακλά επίσης τη μεγαλύτερη προσπάθεια της McDonald’s να αναθέσει την τεχνολογία της σε εξωτερικούς συνεργάτες αντί να την κατέχει και να τη λειτουργεί εντός του συστήματος της.

Η εμβληματική αμερικανική αλυσίδα fast food είχε αγοράσει την Dynamic Yield, η οποία ειδικεύεται στην εξατομίκευση και στην τεχνολογία λήψης αποφάσεων, το 2019 έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων και αργότερα ανέπτυξε την τεχνολογία της εταιρείας σε όλα τα drive-thrus και τα κιόσκια παραγγελίας στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά. Ο σκοπός ήταν να προσφέρει στους πελάτες εξατομικευμένες προσφορές με βάση τα δεδομένα των αγορών τους, την ώρα της ημέρας, την τρέχουσα κίνηση των καταστημάτων, τα προϊόντα που παρουσιάζουν τάση και άλλους παράγοντες.

Τα McDonalds είχαν δηλώσει ότι ορισμένες φορές έχει νόημα να αποκτούν μια τεχνολογία ώστε να επιταχύνουν την ανάπτυξή της και να διασφαλίσουν ότι είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, αλλά σε κάποιο σημείο αυτή η τεχνολογία φτάνει σε ένα επίπεδο ανάπτυξης όπου κάποιος άλλος συνεργάτης μπορεί να την κλιμακώσει περαιτέρω σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η πανδημική κρίση μετατόπισε σημαντικά τις προτεραιότητες όσον αφορά την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στον τομέα των εστιατορίων και της εστίασης και τα νέα προϊόντα τεχνολογίας αποτελούν κρίσιμα στοιχήματα για αυτές τις επιχειρήσεις και αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, είχε γνωστοποιηθεί ότι την άνοιξη τα McDonald’s εξέταζαν το ενδεχόμενο μερικής πώλησης της Dynamic Yield, ώστε να μπορέσουν να ξεφορτωθούν το τμήμα της επιχείρησης που συνεργάζεται με τους λιανοπωλητές για την ενίσχυση των online πωλήσεων, αλλά παράλληλα να διατηρήσουν την τεχνολογία που βελτιώνει τα drive-thrus τους.

Βέβαια, αυτή η πώληση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς, παρόλο που η Dynamic Yield ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά των McDonald’s εδώ και περίπου 20 χρόνια, οι δικαιοδόχοι έχουν παραπονεθεί στο παρελθόν ότι η Dynamic Yield δεν έδωσε την αναμενόμενη ώθηση στις πωλήσεις και ότι η τεχνολογία της δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Η συγχώνευση μεταξύ της τεχνογνωσίας πληρωμών της Mastercard και των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης της Dynamic Yield θα μπορούσε να βοηθήσει τα McDonald’s να ενισχύσουν τη στρατηγική τους για την ψηφιακή λήψη παραγγελιών και να εμβαθύνουν την αφοσίωση μεταξύ των μελών τους που επιβραβεύονται. Από τον Οκτώβριο, περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια, ή το 20% των παραγγελιών της αλυσίδας στις έξι μεγαλύτερες αγορές της, προήλθαν από ψηφιακά κανάλια όπως η εφαρμογή McDonald’s, τα κιόσκια παραγγελίας και η παράδοση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.