25 Απρ 2024
READING

Η Pret A Manger δυσκολεύεται με το πρόγραμμα συνδρομής

3 MIN READ

Η Pret A Manger δυσκολεύεται με το πρόγραμμα συνδρομής

Η Pret A Manger δυσκολεύεται με το πρόγραμμα συνδρομής

H Pret a Manger είναι μια διεθνής αλυσίδα franchise καταστημάτων σάντουιτς με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που αναφέρεται ευρέως ως Pret. Η Pret ιδρύθηκε το 1983 και έχει επί του παρόντος πάνω από 460 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 324 τοποθεσίες μόνο στο Λονδίνο.

Η αγορά καφέ έχει καταφέρει να αντέξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρόλο που πολλοί άνθρωποι προέβλεπαν μείωση της κατανάλωσης καφέ την συγκεκριμένη περίοδο. Ωστόσο ορισμένα brands κατάφεραν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της κανονικότητας, με αποτέλεσμα διάφορες αλυσίδες να καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό άξονα όσον αφορά τους πιστούς καταναλωτές προσφέροντας ειδικά προγράμματα όπως είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες, οι οποίες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: Πώς οι συνδρομές έγιναν η μεγαλύτερη τάση marketing των fast food και εταιρειών καφέ

Η Pret a Manger εγκαινίασε τη συνδρομή τον Σεπτέμβριο του 2020, αφού οι πωλήσεις έπεσαν κατά τη διάρκεια του lockdown και συγκέντρωσε 16.500 συνδρομές την πρώτη μέρα που έγινε διαθέσιμη η υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η υπηρεσία λειτουργεί μέσω ψηφιακών πορτοφολιών Apple ή Google ή ακόμη και κωδικών QR, τα οποία θα αποστέλλονται μέσω email στους συνδρομητές και κοστίζει 20 λίρες το μήνα για απεριόριστα ζεστά και κρύα ροφήματα.

Ωστόσο, η αλυσίδα έχει λάβει 5.000 παράπονα σχετικά με την προσφορά για το γεγονός ότι δεν είναι διαθέσιμα όλα τα υποσχόμενα ροφήματα και κυρίως τα smoothies συχνά δεν είναι διαθέσιμα, τα οποία αποτέλεσαν μάλιστα για πολλούς τον λόγο εγγραφής τους. Αρκετοί πελάτες έχουν υποβάλει τα παράπονά τους στην Advertising Standards Authority (ASA) του Ηνωμένου Βασιλείου, και αυτή επικοινώνησε με την Pret a Manger για να της πει ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει τις διαφημίσεις για τη συνδρομητική της υπηρεσία, καθώς οι διαφημίσεις τους δεν θα πρέπει να αναφέρουν ή να υπονοούν ότι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα ή ότι καλύπτει ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων τους, εάν αυτό δεν ισχύει. Η Pret δήλωσε ότι θα διασφαλίσει ότι όλο το marketing της για τη συνδρομή καφέ είναι σύμφωνο με τις τελευταίες οδηγίες της ASA.

Επιπλέον, πρώην εργαζόμενοι της Pret έχουν δηλώσει ότι οι συνθήκες εργασίας έγιναν “αφόρητες” μετά την έναρξη της συνδρομής, καθώς η εισαγωγή της υπηρεσίας έκανε τους εργαζόμενους να αισθάνονται καταβεβλημένοι από τον αυξημένο φόρτο εργασίας. Σχετικά με τους εργαζόμενους της, επίσης, η Pret θα προσλάβει 3.000 υπαλλήλους καθώς επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις πόλεις που έχει τα καταστηματα της, ενώ παράλληλα μονιμοποιεί τις περικοπές μισθών του προσωπικού.

Στο μεταξύ, έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι το προσωπικό μπορεί να έκλεινε σκόπιμα τα μηχανήματα ανάμειξης ή να προσποιούνταν ότι τα μηχανήματα είναι χαλασμένα, ότι πλένονται ή ότι υπάρχει πρόβλημα προμήθειας. Αυτό δείχνει ότι, προφανώς, το προσωπικό είναι πολύ απογοητευμένο και κουρασμένο με το φόρτο εργασίας για smoothies τα οποία είναι και χρονοβόρα, και γι’ αυτό τα μποϊκοτάρουν.

Τον ίδιο μήνα που η Pret εγκαινίασε τη συμφωνία, η ανταγωνίστρια Leon προσέφερε μια παρόμοια προσφορά για 15 λίρες το μήνα, που όμως περιοριζόταν σε 75 καφέδες το μήνα και απέκλειε άλλα ροφήματα όπως τσάι και ζεστή σοκολάτα. Η Leon, σε αντίθεση με την Pret όμως, σταμάτησε να παίρνει νέους συνδρομητές για να βοηθήσει τα καταστήματα της να ανταπεξέλθουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.