25 Απρ 2024
READING

Χριστόφορος Μποζατζίδης- Marketing Communications & Retail Products Director WIND | “Το 2021 κλείνει με θετικά αποτελέσματα”

4 MIN READ

Χριστόφορος Μποζατζίδης- Marketing Communications & Retail Products Director WIND | “Το 2021 κλείνει με θετικά αποτελέσματα”

Χριστόφορος Μποζατζίδης- Marketing Communications & Retail Products Director WIND | “Το 2021 κλείνει με θετικά αποτελέσματα”

Ο Χριστόφορος Μποζατζίδης, Marketing Communications & Retail Products Director της WIND, εξηγεί πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις, ενώ αναφέρεται στις νέες καταναλωτικές τάσεις που θα δημιουργηθούν λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, σχολιάζει τη σχέση των Ελλήνων με τα κινητά και αναφέρεται στην αξιοποίηση του Μερόπειου Ιδρύματος, την τελευταία επενδυτική κίνηση της WIND.

Πώς κλείνει το 2021 για την WIND;

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν αναμφισβήτητα μια σημαντική χρονιά για όλους εμάς στην WIND, η οποία κλείνει με πολύ θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, μόνο κατά τη διάρκεια του Γ’ τριμήνου 2021 πετύχαμε σημαντική ανάπτυξη εσόδων κατά 7,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, ενώ αυξήθηκε και η βάση συνδρομητών κινητής και σταθερής. Παράλληλα, σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο και σε όλους τους στρατηγικούς μας στόχους, γεγονός που αποτελεί την κινητήριο δύναμή μας για να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην βελτίωση και ανάπτυξη των υπηρεσιών μας και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Αναφέρατε τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως μια από τις βασικές προτεραιότητες της WIND. Θεωρείτε πως η διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις θα επηρεάσει την λειτουργία τους; Πόσο μάλλον την περίοδο που βρισκόμαστε, όπου η τεχνολογία είναι πλέον καθημερινό κομμάτι όχι μόνο της προσωπικής μας, αλλά και της επαγγελματικής μας ζωής. 

Τα τελευταία δύο χρόνια, η πανδημία δημιούργησε έναν νέο τρόπο ζωής παγκοσμίως με την τεχνολογία να βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών και να επεκτείνεται σε κάθε φάσμα. Ουσιαστικά, η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης στις τεχνολογικές εξελίξεις της χώρας μας, καθώς κληθήκαμε να αναπτύξουμε νέα μοντέλα εργασίας για να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες της νέας εποχής. Παρόλα αυτά, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας είχε ήδη ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν. Ωστόσο, η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες και ανέδειξε την σημαντικότητα και αναγκαιότητα νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς.

Οι νέες τεχνολογίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τη δομή των εταιρειών και να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές για ένα καλύτερο ψηφιακό μέλλον. Η WIND παραμένει σταθερή στη δέσμευση της για την διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας, προσφέροντας την κατάλληλη υποδομή.

Είναι αλήθεια πως η πανδημία έχει επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας. Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή και στις αγοραστικές συμπεριφορές των καταναλωτών; Και αν ναι, ποιες είναι οι νέες τάσεις που βλέπετε για τα επόμενα 5 χρόνια;

Σίγουρα, οι διαθέσεις και οι συμπεριφορές των καταναλωτών έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τον κορονοϊό. Με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης μετακίνησης, πολλοί καταναλωτές στράφηκαν στο διαδίκτυο για τις αγορές τους, κάτι που δημιούργησε την ανάγκη για γρήγορες συνδέσεις στο ίντερνετ, με ασφάλεια. Η άνοδος των διαδικτυακών αγορών είναι μια τάση η οποία πιστεύω θα συνεχίσει να υπάρχει και τα επόμενα 5 χρόνια, ενισχύοντας τα ηλεκτρονικά καταστήματα, δίνοντας μας κίνητρο για την ανάπτυξη ακόμα γρηγορότερων συνδέσεων στο διαδίκτυο. 

Η WIND επενδύει σε φυσικά καταστήματα ή θα μετατραπούν όλα σε ηλεκτρονικά;

Στόχος μας είναι μια βιώσιμη τεχνολογική ανάπτυξη με επίκεντρο τον καταναλωτή. Αξιοποιούμε  καινοτόμες τεχνολογίες και συνέργειες και τα καταστήματα WIND είναι σημαντικός αρωγός για αυτό και επενδύουμε σε φυσικά καταστήματα. Πρόσφατα, ανακαινίσαμε το Μερόπειο Ίδρυμα, ένα κτίριο που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Καλλιθέας και μετατρέποντάς το σε ένα από τα πιο «πράσινα» καταστήματα της Ελλάδας, 100% ψηφιακό και κλιματικά ουδέτερο. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μέρος της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και των 25 Στόχων που έχουμε θέσει για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και των ρύπων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο κατάστημα είναι το δεύτερο κατάστημα της WIND με πιστοποίηση από το Κέντρο Αειφορίας CSE, σύμφωνα με διεθνές πρότυπο Greenhouse Gas Protocol και το ISO 14064. 

Ποια είναι η σχέση των Ελλήνων με τα κινητά;

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε βασικό εργαλείο της καθημερινότητας μας, οι χρήστες στην Ελλάδα, ακολουθούν την παγκόσμια τάση που δείχνει αυξηση στο mobile internet.

Ειδικά η σχέση με το κινητό έχει γίνει στενότερη με την συντριπτική πλειοψηφία  να συνδέεται μέσω κινητής συσκευής στο Διαδίκτυο αλλά και να συναλλάσσεται με τράπεζες, με το δημόσιο, να ψυχαγωγείται αλλά και εργάζεται, να κάνει συναντήσεις με την εργασία τoυ και να απαντά σε emails. Παράλληλα, μεγάλο μέρος της κοινωνικότητας μας πλέον έχει περάσει online με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κερδίζουν περισσότερους χρήστες και ώρα που διαθέτουν σε αυτά. 

Τα smartphones έχουν γίνει μέρος της ζωής μας, και η σωστή χρήση τους μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητάς της αλλά και στην προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα ως χρήστες. Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι ότι οι χρήστες αξιοποιούν πλέον στο έπακρο τις πωλήσεις κινητών συσκευών με πάνω από το 25 τοις εκατό των τηλεφώνων να πωλούνται ξανά στην αγορά. Αυτήν την τάση εμείς στην WIND την ενθαρρύνουμε και απευθυνόμαστε στους καταναλωτές να ανακυκλώνουν τις συσκευές τους και ενθαρρύνουμε την κυκλική οικονομία μέσα από την ανάπτυξη συνεργιών που διασφαλίζουν ότι κάθε συσκευή χρησιμοποιείται στο μέγιστο των δυνατοτήτων της για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.