01 Μάι 2024
READING

Το Selfridges πωλήθηκε σε κοινοπραξία εταιρειών από Ταϊλάνδη και Αυστρία

2 MIN READ

Το Selfridges πωλήθηκε σε κοινοπραξία εταιρειών από Ταϊλάνδη και Αυστρία

Το Selfridges πωλήθηκε σε κοινοπραξία εταιρειών από Ταϊλάνδη και Αυστρία

Η οικογένεια δισεκατομμυριούχων από τον Καναδά που βρίσκεται πίσω από την ανανέωση και ιδιοκτησία του Selfridges πούλησε το εμβληματικό πολυκατάστημα σε μια κοινοπραξία εταιρειών απο την Ταϊλάνδη και την Αυστρία. Η οικογένεια Weston πούλησε τη βρετανική αλυσίδα καταστημάτων στον ταϊλανδέζικο όμιλο Central Group και στην αυστριακή Signa Holding, οι οποίες κατέχουν από μερίδιο 50%.

Το άλλο τμήμα λιανικής του ομίλου, το οποίο περιλαμβάνει τα Arnotts και Brown Thomas στην Ιρλανδία και το de Bijenkorf στις Κάτω Χώρες, συμπεριλήφθηκαν στη συμφωνία. Η Holt Refrew, η καναδική αλυσίδα πολυκαταστημάτων υψηλών προδιαγραφών, θα παραμείνει υπό την ιδιοκτησία της Weston. Εκτιμάται ότι η αξία της πώλησης ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια λίρες, αλλά αυτό αποτελεί απλώς μια εκτίμηση, καθώς οι όροι ή η ακριβής αξία της πώλησης δεν αποκαλύφθηκαν.

Προτού ανακοινωθεί οριστικά η πώληση, είχαν διαρρεύσει φήμες για αυτή από τις αρχές του Δεκέμβρη και γενικότερα είχε γίνει γνωστό ότι το Selfridges είχε δεχτεί προσφορά εξαγοράς 4 δισεκατομμυρίων λιρών. Οι φήμες είχαν αρχικά διεψευτεί λέγοντας ότι η εταιρεία δεν εμπλέκεται επί του παρόντος με τη συναλλαγή αυτή.

Η Central Group είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός λιανικής πώλησης στην Ταϊλάνδη, και ανήκει σε πλούσια οικογένεια.  Το διεθνές χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνει την ιταλική Rinascente, τη δανέζικη Illum, τη γερμανική KaDeWe και την Globus στην Ελβετία. Η Central Group αποτελείται από μια ποικιλία διαφορετικών επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες, καθεμία από τις οποίες έχει καταστεί ηγέτης στον τομέα του λιανικού εμπορίου, της ανάπτυξης ακινήτων, της διαχείρισης εμπορικών σημάτων, της φιλοξενίας και των τροφίμων και ποτών στις βιομηχανίες. Αυτές οι συμπληρωματικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να ενισχύουν τη θέση τους στην αγορά, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το εμπορικό σήμα της Central για το λιανικό εμπόριο, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα έχει γίνει συνώνυμο της αξιόπιστης ποιότητας και της αριστείας στην Ταϊλάνδη και συνεχίζει να παραμένει στην κορυφή της αγοράς.

Η Selfridges ιδρύθηκε το 1908 και λειτουργεί σήμερα 28 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Κατέχει εξ ολοκλήρου τα ακίνητα των καταστημάτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς μόδας στο Λονδίνο, ένας ναός της βιωματικής λιανικής πώλησης που πολλοί προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να αντιγράψουν.

Με αυτή την αγορά, οι δυο εταιρείες θα επικεντρωθούν στην παροχή εξαιρετικών και χωρίς αποκλεισμούς εμπειριών στα καταστήματα και στις ψηφιακές εμπειρίες τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες του εξωτερικού, καθώς επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία πολυτελούς, λιανικής πώλησης.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.