25 Απρ 2024
READING

Το StockX αποκαλύπτει τις κορυφαίες στιγμές της μόδας το 2021

3 MIN READ

Το StockX αποκαλύπτει τις κορυφαίες στιγμές της μόδας το 2021

Το StockX αποκαλύπτει τις κορυφαίες στιγμές της μόδας το 2021

Η διαδικτυακή αγορά μεταπώλησης ενδυμάτων StockX παρουσίασε την έκθεση τάσεων του 2021 “Big Facts” η οποία επισημαίνει τα προϊόντα, τα εμπορικά σήματα, τους ανθρώπους και τα γεγονότα που επηρέασαν την αγορά κατά τη διάρκεια του έτους 2021.

Η έκθεση περιλαμβάνει από φουτουριστικές τάσεις στα υποδήματα μέχρι απροσδόκητες συνεργασίες. Μερικά από τα κυριότερα trending θέματα του περασμένου έτους είναι τα ακόλουθα.

Το νέο αθλητικό παπούτσι

Κατά την διάρκεια των lockdowns, οι αγοραστές άρχισαν να απομακρύνονται από τα συμβατικά sneakers και στράφηκαν προς υποδήματα με προσανατολισμό στην άνεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τάση αυτή επιταχύνθηκε μόνο κατά τη διάρκεια του 2021, με την πλατφόρμα StockX να αναφέρει αύξηση 250% στο ετήσιο εμπόριο για τις παντόφλες Yeezy.

Τα Crocs κέρδισαν πάνω από 35.000 συναλλαγές τον τελευταίο χρόνο, χαρακτηρίζοντάς τα ως ένα από τα πιο δημοφιλή στον ιστότοπο. Η μάρκα προχώρησε σε μια σειρά από συνεργασίες με διασημότητες κατά τη διάρκεια του έτους, μεταξύ άλλων με τους Justin Bieber και Bad Bunny. Επιπλέον, η μάρκα εισήγαγε ένα νέο βιολογικό υλικό Croslite στις σειρές προϊόντων της για να μειώσει το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% ανά ζευγάρι παπουτσιών. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να γίνει μια μάρκα με μηδενικό αποτύπωμα έως το 2030.

Η γερμανικής μάρκας σανδαλιών και άλλων παπουτσιών που είναι αξιοσημείωτα για τα διαμορφωμένα πατώματα από φελλό Birkenstock κατέγραψε, επίσης, αύξηση 300% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Stüssy για ζευγάρια από τα signature clogs με φελλό στη σόλα, το καθένα με ανάγλυφο το όνομα της δημοφιλούς μάρκας streetwear.

Απρόσμενες συνεργασίες

Το 2021 θα μπορούσε να θεωρηθεί “Έτος των Collabs”, με μια σειρά από brands να έρχονται κοντά για να σχηματίσουν πρωτότυπες και απρόβλεπτες συνεργασίες, οι οποίες προκάλεσαν σημαντική συζήτηση. Αναμφισβήτητα η πιο πολυσυζητημένη ήταν η συνεργασία των Yeezy με την Gap, της οποίας τα προϊόντα εξαντλήθηκαν πλήρως λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία τους. Με τη συλλογή να έχει κυκλοφορήσει μόλις πριν από λίγους μήνες, η StockX ανέφερε ότι έχει ήδη δει πάνω από 17.000 συναλλαγές.

Άλλες μεγάλες συναλλαγές περιλάμβαναν τη συνεργασία Telfar και Ugg για τσάντες, η οποία προκάλεσε συνολικά πάνω από 4.000 συναλλαγές μέσα στο έτος. Η Gucci και η The North Face έκαναν επίσης μεγάλη επιτυχία, με την πλατφόρμα να αναφέρει μια μέση τιμή μεταπώλησης 1.400 δολαρίων για τη συλλογή glamping. Επιπλέον, η συνεργασία της Supreme με την Tiffany & Co. τον Νοέμβριο, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Γεγονότα που ανέβασαν τη ζήτηση σε συγκεκριμένα brands

Το StockX σημείωσε επίσης σημαντικά μηνιαία σημεία καμπής για τις μάρκες, με συγκεκριμένα γεγονότα να προκαλούν σημαντική αύξηση της δραστηριότητας σε ορισμένες ετικέτες και προϊόντα. Για παράδειγμα, η πολυτελής unisex γραμμή μόδας Telfar είδε μια σημαντική εισροή κίνησης μετά τον εντοπισμό της παγκόσμιας ποπ σταρ Beyoncé με μια τσάντα αγορών της μάρκας. Την επόμενη ημέρα οι αναζητήσεις για την Telfar αυξήθηκαν κατά 500% σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο του ιστότοπου, με την StockX να αναφέρει ότι η κίνηση συνέχισε να παραμένει αυξημένη μήνες αργότερα.

Επίσης, τον Ιούλιο, ο αστέρας του μπάσκετ LeBron James πέρασε στην υποκριτική με έναν ρόλο στην πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Space Jam. Στην ταινία, η Nike επανακυκλοφόρησε το στυλ South Beach, προκαλώντας αύξηση 300% στις αναζητήσεις για τα αθλητικά παπούτσια LeBron – τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με την StockX.

Επίσης, καθώς ο κόσμος συντονιζόταν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η αθλητική κοινότητα καλωσόρισε το skateboarding ως το νεότερο ολυμπιακό άθλημα. Τα σχεδιασμένα από τον Piet Parra Nike SBs και τα κιτ skateboarding είδαν 15.000 συναλλαγές στην αγορά από την κυκλοφορία τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.