01 Μάι 2024
READING

Οι καταναλωτές μπορεί να επιστρέψουν προϊόντα αξίας έως και 66,7 δισ. δολάρια μετά τα Χριστούγεννα

3 MIN READ

Οι καταναλωτές μπορεί να επιστρέψουν προϊόντα αξίας έως και 66,7 δισ. δολάρια μετά τα Χριστούγεννα

Οι καταναλωτές μπορεί να επιστρέψουν προϊόντα αξίας έως και 66,7 δισ. δολάρια μετά τα Χριστούγεννα

Εν μέσω της προβλεπόμενης αύξησης των εορταστικών πωλήσεων, η CBRE, ο παγκόσμιος ηγέτης στις υπηρεσίες εμπορικών ακινήτων και η Optoro, μια εταιρεία τεχνολογίας αντίστροφης εφοδιαστικής, προβλέπουν σε νέα έρευνα ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να επιστρέψουν έως και 66,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε εορταστικές αγορές, μια αύξηση 45,6% σε σχέση με τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο. Άλλες προβλέψεις τοποθετούν το κόστος των εμπορευμάτων σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα, προβλέποντας πάνω από 112 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορεύματα.

Οι περσινές επιστροφές κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας COVID-19 μπορεί να προσφέρουν κάποια εικόνα για το τι μπορούν να περιμένουν οι λιανοπωλητές φέτος. Καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στις ηλεκτρονικές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, οι επιστροφές αυξήθηκαν ραγδαία παράλληλα με την αύξηση των πωλήσεων. Η UPS αναμένει 8,75 εκατομμύρια επιστροφές κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου φέτος, μια αύξηση 23% σε σύγκριση με την υψηλότερη εβδομάδα επιστροφών κατά την προηγούμενη εορταστική περίοδο αγορών.

Αν και οι επιστροφές έχουν υψηλό κόστος για τα αποτελέσματα των λιανοπωλητών και το περιβάλλον, οι φετινές διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού θα μπορούσαν να κάνουν τις επιστροφές ακόμη πιο ακριβές. Σύμφωνα με έρευνα της Reverse Logistics Association, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες αναμένουν ότι το κόστος επιστροφής προϊόντων θα αυξηθεί και το 65% αναμένει ότι ο όγκος των επιστροφών θα αυξηθεί, αν και σχεδόν το 1/3 δήλωσε ότι οι επιστροφές τους θα παραμείνουν οι ίδιες.

Πάντως, οι παραδόσεις δεμάτων γίνονται ήδη πιο δαπανηρές. Για ένα προϊόν αξίας 50 δολαρίων, το κόστος των επιστροφών για τους λιανοπωλητές έχει αυξηθεί από 59% της τιμής πέρυσι σε 66% φέτος.

Διαβάστε επίσης: Οι επιστροφές προϊόντων στο e-commerce το επόμενο μεγάλο θέμα

Οι υψηλότερες πωλήσεις και επιστροφές σημαίνουν μεγαλύτερη ζήτηση για αποθηκευτικούς χώρους, αλλά η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.Ακόμα, όπως είναι γνωστό, τα επιστρεφόμενα εμπορεύματα μπορεί να φτάσουν πίσω σε διαφορετική κατάσταση και υποστηρίζεται ότι λιγότερο από το 10% των επιστροφών καταφέρνουν πραγματικά να επιστρέψουν στα ράφια. Έτσι, μεγάλο μέρος των επιστρεφόμενων εμπορευμάτων των γιορτών αγοράζεται από μεταπωλητές, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών εκπτωτικών καταστημάτων, των διαδικτυακών πωλητών, των μαγαζιών mom-and-pop, των χονδρεμπόρων και των εξαγωγέων.

Υπολογίζεται ότι το 13,3% όλων των αγορών των διακοπών θα επιστραφεί, καθώς και ότι εμπορεύματα αξίας 112- 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα επιστραφούν μετά τις γιορτές, από τα οποία τα 43 – 45 δισεκατομμύρια δολάρια θα προέλθουν μόνο από επιστροφές στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι κορυφαίες κατηγορίες επιστρεφόμενων εμπορευμάτων περιλάμβαναν είδη ένδυσης, είδη σπιτιού και κήπου, ηλεκτρονικά είδη και παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: Οι επιστροφές των προϊόντων εξακολουθούν να επηρεάζουν την κερδοφορία των ηλεκτρονικών αγορών

Γενικά, οι επιστροφές εορταστικών δώρων στο ηλεκτρονικό εμπόριο πάντα αποτελούσαν σημαντική πρόκληση για τις εταιρείες λιανικής, αλλά φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολες. Με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το αυξανόμενο κόστος σε ολόκληρη την διαταραγμένη αλυσίδα εφοδιασμού, η αντίστροφη εφοδιαστική θα είναι πιο δύσκολη και πιο δαπανηρή από ποτέ αυτή την περίοδο των διακοπών.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.