24 Απρ 2024
READING

Η Nivea εισέρχεται στον κόσμο των NFTs «αγγίζοντας» τους ανθρώπους

2 MIN READ

Η Nivea εισέρχεται στον κόσμο των NFTs «αγγίζοντας» τους ανθρώπους

Η Nivea εισέρχεται στον κόσμο των NFTs  «αγγίζοντας» τους ανθρώπους

Η εταιρεία προϊόντων περιποίησης Nivea εισέρχεται στον κόσμο των NFTs  (Non-Fungible Tokens) σε συνεργασία με την Ιταλίδα εικαστικό Clarissa Baldassarri, με σκοπό να εξερευνήσει και να αναδείξει την αξία και την σημασία της αίσθησης αφής μέσω του digital art. Με άλλα λόγια η limited-edition crypto art στοχεύει στο να τονίσει την αξία της αίσθησης της αφής για τους ανθρώπους στη καθημερινότητά τους.

Η Baldassarri, η οποία από την αρχή της καριέρας της ως ζωγράφος αντιμετώπισε ένα αρκετά σοβαρό προσωρινό πρόβλημα με την όρασή της, δημιούργησε το NFT artwork με απώτερο σκοπό να ανακαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τις απίστευτες δυνατότητες και τα όρια της συγκεκριμένης αίσθησης. Αυτό την ενέπνευσε να ανακαλύψει ξανά την τέχνη μέσω της αφής.

Με γνώμονα την πεποίθηση ότι το άγγιγμα μπορεί να γεννήσει νέες εικόνες στον κόσμο, το νέο limited edition έργο τέχνης Nivea NFT, θα βρίσκεται διαθέσιμο δωρεάν για τα πρώτα άτομα που ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν. Ακόμη το Nivea NFT θα διατίθεται και μέσω του Polygon.

Η Nivea ευελπιστεί ότι η συγκεκριμένη συνεργασία σε συνδυασμό με την καμπάνια «The Value of Touch», θα καταφέρει να πυροδοτήσει το γεγονός ότι η αφή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας αποκαλύπτεται ότι το (88%) των ανθρώπων υποστηρίζουν ότι η σημαντικότερη αίσθηση είναι η όραση και αμέσως επόμενη η ακοή.

Η εκστρατεία  «The Value of Touch» αποτελεί μέρος του σκοπού της επωνυμίας της Nivea με τίτλο «Care for Human Touch to Inspire Togetherness», η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021. Μέσω του συγκεκριμένου έργου η Nivea απευθύνεται και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως είναι μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα, άτομα με προβλήματα όρασης, ηλικιωμένοι με προβλήματα άνοιας, ακόμη και γυναίκες που αντιμετωπίζουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

Διαβάστε επίσης: Το Bacardi ενώνει τον σκοπό-purpose με τα NFTs 

Μάλιστα μέχρι το 2025 η Nivea δεσμεύεται να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ σε έργα, τα οποία σχετίζονται με την ανθρώπινη επαφή παγκοσμίως, δημιουργώντας πάντα θετικό αντίκτυπο στην αξία της ατομικής υγείας και ευημερίας περισσότερων από 150.000 ανθρώπων.

«Το ανθρώπινο άγγιγμα είναι μια ισχυρή αίσθηση», δήλωσε ο Tobias Collée, παγκόσμιος αντιπρόεδρος, καθώς καταφέρνει να μας συνδέσει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά με τον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχουμε ξεχάσει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.