20 Απρ 2024
READING

Τα εμπορικά κέντρα θα προσφέρουν υβριδικές εμπειρίες στους καταναλωτές μέχρι το 2030

3 MIN READ

Τα εμπορικά κέντρα θα προσφέρουν υβριδικές εμπειρίες στους καταναλωτές μέχρι το 2030

Τα εμπορικά κέντρα θα προσφέρουν υβριδικές εμπειρίες στους καταναλωτές μέχρι το 2030

Η έκθεση 10 Hot Consumer Trends της Ericsson προέβλεψε ότι οι καταναλωτές θα επιθυμούν υβριδικά εμπορικά κέντρα μέχρι το 2030. Ένα υβριδικό μείγμα τεχνολογίας με δυνατότητα συνδεσιμότητας, ενσωματωμένο σε πραγματικά φυσικά περιβάλλοντα για τη βελτίωση της εμπειρίας αγορών και αγορών, αναμένεται να αποτελέσει κοινό στοιχείο της καθημερινής ζωής το 2030 από τη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών πρώτων χρηστών.

Η έκθεση, η οποία σκιαγραφεί μια φουτουριστική εκδοχή ενός εμπορικού κέντρου, υποστηρίζει ότι θα υπάρχουν γυαλιά AR, απτικές στολές σώματος και γάντια αφής, με χώρο για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων. Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά σε 57 εκατομμύρια πρώιμους υποστηρικτές της AR, της VR και των ψηφιακών βοηθών σε 14 πόλεις παγκοσμίως. Οι πόλεις αυτές ήταν το Δελχί, το Δουβλίνο, η Τζακάρτα, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Λονδίνο, η Πόλη του Μεξικού, η Μόσχα, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σάο Πάολο, η Σαγκάη, η Στοκχόλμη, το Σίδνεϊ και το Τόκιο.

Η έρευνα στοχεύει στις απόψεις των καταναλωτών που υιοθετούν πρώιμα τις τάσεις σε ένα χρονοδιάγραμμα έως το 2030 και καλύπτει υβριδικές εμπειρίες αγορών σε ένα φανταστικό εμπορικό κέντρο “Everyspace Plaza”.

Οι εγκαταστάσεις

Το υβριδικό εμπορικό κέντρο, που ονομάστηκε The Everyspace Plaza by Ericsson, περιλαμβάνει μια σειρά από εγκαταστάσεις που η καθεμία περιέχει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Το All-now Arena βασίζεται σε έρευνα που υποστηρίζει ότι 8 στους 10 καταναλωτές βλέπουν τις αίθουσες εκδηλώσεων ως το μέλλον της τεχνολογίας τηλεπαρουσίας, όπου οι καλλιτέχνες θα μπορούν να εμφανίζονται ψηφιακά. Επίσης, το Immersive Beauty Salon πηγάζει από την πεποίθηση σε 7 από τους 10 καταναλωτές ότι τα κομμωτήρια θα χρησιμοποιούν τεχνολογία ογκομετρικής μοντελοποίησης για να βελτιώνουν ψηφιακά την εμφάνιση, και ότι η γρήγορη μόδα θα προσαρμόζεται μέσω AR/VR, στο Meta Tailor.

Όσον αφορά τα αθλήματα, υπάρχει το The Anyverse Pool, όπου οι καταναλωτές οραματίζονται πισίνες που χρησιμοποιούν ακουστικά VR για να βιώσουν την εμπειρία του διαστήματος με μηδενική βαρύτητα, και το The Hybrid Gym, όπου 7 στους 10 καταναλωτές αναμένουν κέντρα πνευματικής γυμναστικής που διαθέτουν πολυαισθητηριακό, προσαρμοσμένο στην προσωπικότητα σκηνικό AR/VR.

Άλλες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το The Restaurant at the Node of the Universe, το Neverending Store όπου οι πελάτες θα μπορούν να προβάλλουν το σπίτι τους μέσα στο κατάστημα όταν δοκιμάζουν νέα προϊόντα, το Medical Multiplex Center και το Nature + Park, έναν ζωολογικό κήπο AR/VR μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Υβριδικά εμπορικά κέντρα μέχρι το 2030

Η έρευνα ζήτησε από τους καταναλωτές να αξιολογήσουν 15 υβριδικές εγκαταστάσεις εμπορικών κέντρων που προσέθεταν στη φυσική εμπειρία των καταναλωτών ψηφιακή τεχνολογία. Περίπου 4 στους 5 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι προτεινόμενες έννοιες θα είναι διαθέσιμες με κάποιο τρόπο μέχρι το 2030.

Από τη μία πλευρά μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγάλο αριθμό καταναλωτών με ακριβό τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως γυαλιά AR, αδιάβροχα γυαλιά VR, απτικές στολές σώματος, γάντια αφής και άλλα σε μαζική κλίμακα μέχρι το 2030. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, αν ένας τέτοιος εξοπλισμός θα μπορούσε να διαμοιραστεί με χαμηλότερο κόστος, είναι σίγουρα πιθανό ότι μεγάλος αριθμός καταναλωτών θα τον έχει για να βελτιώσει τις καθημερινές εμπειρίες στα εμπορικά κέντρα.

Επιπλέον, η έκθεση δείχνει την πεποίθηση των καταναλωτών ότι τα υβριδικά εμπορικά κέντρα θα μπορούσαν να προστεθούν στην τοπική ζωή με θετικό και βιώσιμο τρόπο, με το 32% των ερωτηθέντων να συμφωνούν ότι τα υβριδικά εμπορικά κέντρα θα μπορούσαν να κάνουν και τις μικρότερες πόλεις μια πιο ελκυστική επιλογή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.