19 Απρ 2024
READING

Η LVMH και η Kering επεκτείνονται στα γυαλιά

2 MIN READ

Η LVMH και η Kering επεκτείνονται στα γυαλιά

Η LVMH και η Kering επεκτείνονται στα γυαλιά

Η LVMH δεν είναι μια εταιρεία που μοιράζεται τις δραστηριότητές της, ιδίως αν η εν λόγω επιχείρηση έχει καλές επιδόσεις. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη συνεργασία με την ιταλική εταιρεία κατασκευής γυαλιών Marcolin για την ίδρυση της κοινοπραξίας γυαλιών Thélios, στην οποία κατείχε το 51% των μετοχών, ο πολυτελής όμιλος απέκτησε το σύνολο της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι η Thélios θα ενσωματωθεί πλήρως στην LVMH.

Η Marcolin και η LVMH δήλωσαν ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στην LVMH να αγοράσει το 49% του μεριδίου που κατέχει η Marcolin στην Thélios. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί  μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κατηγορία των γυαλιών οράσεως. Η Thélios δημιουργεί και κατασκευάζει γυαλιά για τις μάρκες της LVMH, συμπεριλαμβανομένων των Dior, Fendi, Stella McCartney, Kenzo, Fred και άλλες.

Αντίστοιχα, η Marcolin θα εξαγοράσει το 10% του μεριδίου που κατέχει η LVMH στη Marcolin, το οποίο η LVMH απέκτησε όταν ιδρύθηκε η Thélios, οπότε η  Marcolin θα αυτονομηθεί. Όπως τονίζεται από την εταιρεία, η επιχείρηση αποτελεί μια ευκαιρία για την LVMH να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στον κλάδο των γυαλιών, αξιοποιώντας το ιταλικό savoir-faire, ενώ η Marcolin θα είναι σε θέση να επιδιώξει μελλοντικές στρατηγικές επενδύσεις.

Χωρίς αμφιβολία, η Thélios έχει αυξηθεί σημαντικά σε αξία τα τελευταία πέντε χρόνια. Από το ξεκίνημα της το 2018, η υπερσύγχρονη εταιρεία κατασκευής γυαλιών έχει ήδη επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα με μια δεύτερη εγκατάσταση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις σχετικά με μια τρίτη εγκατάσταση. Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διανομή 11 συλλογών γυαλιών.

Η Kering έχει ομοίως τη δική της επιχείρηση γυαλιών, το Kering Eyewear, που ξεκίνησε το 2014 και είχε πωλήσεις ύψους 487,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. Μερικές μόνο από τις μάρκες για τις οποίες η Kering Eyewear παράγει γυαλιά είναι οι Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta και Boucheron. Αυτόν τον Ιούλιο, η Kering εξαγόρασε τη δανέζικη μάρκα γυαλιών Lindberg, γνωστή για τα ατσάλινα, εξαιρετικά ελαφριά οπτικά της.

Ο κλάδος κυριαρχείται από τους ηγέτες της αγοράς Luxottica και Safilo, αλλά οι όμιλοι έχουν προσθέσει τη δική τους παραγωγή στο εσωτερικό της επιχείρησης για να επωφεληθούν από τα περιθώρια κέρδους, να διατηρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα, να ελέγξουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή και να διατηρήσουν τη συνοχή των εμπορικών σημάτων.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.