28 Απρ 2024
READING

Η BEWISE καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων

5 MIN READ

Η BEWISE καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων

Η BEWISE καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων

Μια νέα εταιρεία στον χώρο της πληροφορικής τα τρία τελευταία χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς  με την γρήγορη ανάπτυξη της και τους πελάτες που έχει προσελκύσει, και αυτή είναι η BEWISE. Αυτοχαρακτηρίζονται ως Digital Transformation Specialists και μάλλον καλά κάνουν αφού έχουν λάβει μεγάλη αναγνώριση και πληθώρα έργων ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και στη Δυτική Ευρώπη αλλά και στο Ντουμπάι!

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μεγάλη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαραίτητος οι κακόβουλες επιθέσεις στα δίκτυα επιχειρήσεων, η προσπάθεια απόσπασης εκβιαστικά αμοιβών για την «απελευθέρωση» κρίσιμων δικτύων και πληροφοριών, η παραπλάνηση μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα, social media αλλά και απλά e-mail είναι μια πραγματικότητα.

Η BEWISE αναλαμβάνει την αξιολόγηση των υποδομών επιχειρήσεων και οργανισμών (ασφάλεια δικτύου, ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφαρμογών διαδικτύου, κινητών συσκευών, έλεγχος πρόσβαση) για τον εντοπισμό πιθανών κενών ασφαλείας. Η ανεύρεση των αδύνατων σημείων σε πραγματικό χρόνο πραγματοποιείται με τεχνικές «εξωτερικής επίθεσης» από πιστοποιημένους ethical hackers, ώστε να διενεργηθεί πλήρης έλεγχος των εγκατεστημένων εφαρμογών λογισμικού και επικοινωνιών.

Παράλληλα η BEWISE προσφέρει  συστηματική εκπαίδευση προσωπικού σε ζητήματα ασφαλείας,  αλλαγής των διαδικασιών λειτουργίας και πρόσβασης στα πληροφορικά συστήματα της επιχείρησης.

Η BEWISE είναι πρωτοπόρος σε λύσεις Modern Workplace & Cloud Infrastructure, κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακών εφαρμογών (CRM, BI, ERP, BPM).

Η BEWISE έχει υλοποιήσει  άνω των 140 έργων ψηφιακού μετασχηματισμού των διαδικασιών και εσωτερικής οργάνωσης και  άνω των 170 έργων «επιθετικής» κυβερνοασφάλειας για τον ενεργό εντοπισμό απειλών και κενών ασφαλείας στις διαδικτυακές αλλά και εσωτερικές υποδομές σημαντικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Επίσης, από τους 387 ενεργούς πελάτες, οι 317 και πλέον εμπιστεύονται στη BEWISE τις υποδομές πληροφορικής, επικοινωνιών και λύσεις modern workplace, cloud, backup, κλπ!  Οι πελάτες της δραστηριοποιούνται στους τομείς των, τηλεπικοινωνιών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, φαρμακευτικών και ιατρικών υπηρεσιών, ναυτιλίας, αλυσίδων λιανικού εμπορίου, νομικών γραφείων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και πληροφορικής.

Η εταιρία διαθέτει 42 άτομα προσωπικό εκ των οποίων οι 35 είναι πιστοποιημένοι μηχανικοί/consultants, ενώ αναμένονται και 3 νέες προσλήψεις στις αρχές του έτους! Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για το 2021 αναμένεται να υπερβεί τα 4.7 εκατ. ευρώ. Bewise είναι Gold συνεργάτης της Microsoft & της Dell, Premier της Cisco, ενώ στον τομέα του CuberSecurity συνεργάτης των εταιρειών F5 Fortinet. Μάλιστα η εταιρεία έχει ήδη ανοίξει γραφείο στην Κύπρο και η Bewise Labs έχει αναλάβει την δημιουργία Intellectual Property.

Επιπλέον η BEWISE είναι επίσημος συνεργάτης του διεθνούς οργανισμού παροχής πιστοποιοιημένης εκπαίδευσης PECB στους τομείς ISO 27001 Information Security Management Systems και ISO 22301 Business Continuity Management System, προσφέροντας στα στελέχη των επιχειρήσεων εξειδικευμένες γνώσεις διαχείρισης των συστημάτων ασφαλείας της πληροφορικής υποδομής της εταιρίας αλλά και την διασφάλιση της επιβίωσης της επιχείρησης στην περίπτωση κακόβουλης προσβολής των πληροφορικών συστημάτων της.

Μηχανικοί της BEWISE αποτελούσαν για πολλά έτη μέλη της εθνικής ομάδας της Ελλάδος με συμμετοχή στον κορυφαίο διαγωνισμό European Cybersecurity Challenge που διοργανώνει ο Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (ENISA)  και τώρα κάποιοι έχουν διατελέσει προπονητές της εθνικής ομάδα κυβερνοασφάλειας.

Η BEWISE όσο αφορά τα CyberSecurity services, υποστηρίζει τις κορυφαίες πλατφόρμες Microsoft Hyper-V, VMware ESXi και VirtualBox με εργαλεία για τη διενέργεια Vulnerability Assessment προς αξιολόγηση των υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών, τον εντοπισμό δυνητικών κινδύνων, την αποτύπωσή τους με εξαιρετικά φιλικό και κατανοητό τρόπο που διευκολύνει στην επιλογή αποφάσεων με τη χρήση του Microsoft PowerBI. Αξιοποιούνται ειδικά εργαλεία (Nmap, Nessus, Ngrok, PowerBI) και πρωτόκολλα SSH/HTTPS κρυπτογραφημένης πρόσβασης (end to end), αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων και εφαρμογών (π.χ. Office 365).

Με την ολοκλήρωση του Vulnerability Assessment ενημερώνεται η κάθε επιχείρηση για τους δυνητικούς κινδύνους και τις προτεινόμενες διορθωτικές ενέργειες. Ακολούθως προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα συστήματα της κάθε επιχείρησης έχουν θωρακισθεί από εξωτερικές απειλές, υλοποιείται η δοκιμή Penetration Test, βάσει των διεθνών προτύπων OSSTMM και  OWASP, με συντονισμένη «επίθεση» στα συστήματα για να διαπιστωθεί σε πραγματικό χρόνο πως λειτουργούν όπως προβλέπεται. Δοκιμάζονται οι διαδικτυακές εφαρμογές, οι εφαρμογές που τρέχουν σε συσκευές κινητές τηλεφωνίας, οι υποδομές, η πρόσβαση (φυσική και ασύρματη) καθώς και η διαπίστωση τυχόν αστοχιών στις διαδικασίες χειρισμού όλων των εφαρμογών και συστημάτων από το προσωπικό.

Τόσο το Vulnerability Assessment όσο και το Penetration Test καλό είναι να επαναλαμβάνονται περιοδικά από πιστοποιημένο και έμπειρο συνεργάτη ώστε η κάθε επιχείρηση να είναι βέβαιη πως ο κίνδυνος από κακόβουλη επίθεση έχει ελαχιστοποιηθεί.

Πρόσφατα η BEWISE LABS παρήγαγε 2 νέα προϊόντα που θα λανσαριστούν σύντομα στην αγορά, το ένα θα δίνεται σε μορφή Software as a Service και θα διενεργεί automated vulnerability assessments δίνοντας τα reports/αποτελέσματα σε μορφή γραφημάτων σε Microsoft PowerBI πλατφόρμα, χωρίζοντας ανά severity, IP address, protocol, κλπ τα vulnerabilities. Παράλληλα παρέχει προτάσεις για τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν για την επίλυση των ευπαθειών αυτών καθώς και ιστορικές αναδρομές. Το δεύτερο αποτελεί customized πλατφόρμα για CyberSecurity Awareness Training με χαρακτηριστικά gamification για μία καλύτερη εμπειρία και καλύτερη συμμετοχή των υπαλλήλων ενός οργανισμού σε ένα διαδραστικό περιβάλλον!

Ενώ λοιπόν η Bewise είναι μια νέα εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιωθεί με σειρά μεγάλων έργων από σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς και έχει καταφέρει να αναγνωριστεί στην αγορά. Μάλιστα έχει συνδυάσει την ταχύτητα στις υλοποιήσεις της με παραγωγικά αποτελέσματα σε υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.