25 Απρ 2024
READING

Η Nike επενδύει στο metaverse με την εξαγορά της Rtfkt

3 MIN READ

Η Nike επενδύει στο metaverse με την εξαγορά της Rtfkt

Η Nike επενδύει στο metaverse με την εξαγορά της Rtfkt

Ο γίγαντας των αθλητικών ειδών Nike εξαγόρασε τη νεοφυή εταιρεία ψηφιακής μόδας Rtfkt για ένα άγνωστο ποσό. Με την αγορά αυτή, η Nike φαίνεται να ποντάρει ότι τουλάχιστον ένα μέρος του μέλλοντος του λιανεμπορίου βρίσκεται στο metaverse.

Η RTFKT, η οποία που ιδρύθηκε το 2020, είναι ένα στούντιο non-fungible token (NFT) που παράγει ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων εικονικών αθλητικών παπουτσιών. Η RTFK είναι μια πρωτοποριακή και καινοτόμος μάρκα που επαναπροσδιορίζει τα όρια της φυσικής και ψηφιακής αξίας για να εξυπηρετήσει την ευρεία κοινότητα των δημιουργών της. Αυτή η ομάδα αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στις μηχανές παιχνιδιών, τα NFTs, την αυθεντικοποίηση blockchain και την επαυξημένη πραγματικότητα για τη δημιουργία μοναδικών στο είδος τους εικονικών προϊόντων και εμπειριών.

Συνεργάζεται με καλλιτέχνες και τεχνολογικές πλατφόρμες σε soldout NFT projects δοκιμάζοντας την AR μόδα σε πραγματικό χρόνο στους δρόμους του Παρισιού. Τον Οκτώβριο του 2020, πούλησε ψηφιακά αθλητικά παπούτσια για το ποσό των 90.000 δολαρίων και φέτος τον Απρίλιο, ξεπούλησε 600 NFT μέσα σε επτά λεπτά για περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια. Μια πρόσφατη συνεργασία avatar συγκέντρωσε σχεδόν 65 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών. Επίσης, τον Μάιο, η Rtfkt συγκέντρωσε 8 εκατομμύρια δολάρια, αποτιμώντας την εταιρεία στα 33,3 εκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιό της Nike είναι να επενδύσει στο εμπορικό σήμα RTFKT, να εξυπηρετήσει και να αναπτύξει την καινοτόμο και δημιουργική κοινότητά του και να επεκτείνει το ψηφιακό αποτύπωμα και τις δυνατότητες της. Η Rtfkt, στη συνεργασία με τη Nike, πρόκειται να δημιουργήσει συλλεκτικά αντικείμενα επόμενης γενιάς που συγχωνεύουν τον πολιτισμό και το gaming. Αυτή η εξαγορά είναι ένα ακόμη βήμα που επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Nike και επιτρέπει να εξυπηρετεί αθλητές και δημιουργούς στη διασταύρωση του αθλητισμού, της δημιουργικότητας, του gaming και του πολιτισμού.

Αναφέρεται ότι το metaverse gaming και τα NFTs θα αποτελούν το 10% της αγοράς ειδών πολυτελείας μέχρι το 2030 – μια αγορά ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το Facebook, πίστεψε τόσο σε αυτό που μετονομάστηκε σε Meta. Παράλληλα και η ανταγωνίστρια της Nike, η Adidas, έδωσε στοιχεία για την επικείμενη εισαγωγή της στο metaverse.

Το ενδιαφέρον της μόδας και του λιανεμπορίου για την ψηφιακή μόδα και το metaverse διογκώθηκε φέτος, καθώς οι εικονικοί κόσμοι έγιναν πιο mainstream, ενισχυμένοι από την πανδημία. Η Nike έχει αρχίσει πρόσφατα να επενδύει στην ανάπτυξη της ψηφιακής της παρουσίας στο metaverse, ανοίγοντας το Nikeland στην πλατφόρμα metaverse Roblox, όπου οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν μια σειρά από προϊόντα Nike και να παίξουν παιχνίδια. Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, η Nike κατέθεσε επτά αιτήσεις εμπορικών σημάτων για χρήση στο διαδίκτυο και σε διαδικτυακούς εικονικούς κόσμους, υποδεικνύοντας την πρόθεσή της να κατασκευάσει και να πουλήσει εικονικά επώνυμα αθλητικά παπούτσια και ρούχα.

Γενικότερα, η Nike έχει πραγματοποιήσει αρκετές στρατηγικές εξαγορές τα τελευταία χρόνια που αντικατοπτρίζουν επενδύσεις στην τεχνολογία. Φέτος, απέκτησε την πλατφόρμα ολοκλήρωσης δεδομένων Datalogue, ενώ προηγουμένως, είχε αποκτήσει την εταιρεία επιστήμης δεδομένων Celect και την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Zodiac. Η Rtfkt θα μπορούσε να δώσει στη Nike ένα προβάδισμα στην επόμενη εποχή του διαδικτύου.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.