24 Απρ 2024
READING

Η εξαγορά της Mirror από τη Lululemon δε κατάφερε να λειτουργήσει αποδοτικά

2 MIN READ

Η εξαγορά της Mirror από τη Lululemon δε κατάφερε να λειτουργήσει αποδοτικά

Η εξαγορά της Mirror από τη Lululemon δε κατάφερε να λειτουργήσει αποδοτικά

Η εξαγορά 500 εκατομμυρίων δολαρίων του high-tech fitness brand Mirror από την Lululemon, δυστυχώς δε φαίνεται να λειτουργεί με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο. Συγκεκριμένα πριν μερικές μέρες δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, οι οποίες κυμαίνονταν μεταξύ 125 και 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο συγκεκριμένος αριθμός απέχει αρκετά από τις προσδοκίες της εταιρείας, καθώς ήλπιζε οι πωλήσεις να καταφέρουν να κυμαίνονται μεταξύ 250- 275 εκατομμύρια δολάρια.

Αναμφίβολα το 2021 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τον τομέα του digital fitness, καθώς το καταναλωτικό κοινό από τη μία αναμένει νέες καινοτόμες εμπειρίες από τα brands ενώ από την άλλη επιδιώκει όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές. Κάτι τέτοιο σαφέστατα μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των πελάτων της εκάστοτε εταιρείας και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις της. Έτσι το δημοφιλές brand θα προσπαθήσει μα αναπτυχθεί και να εξελιχθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επενδύσει υπέρογκα ποσά σε διαφημιστικές καμπάνιες. Θα ενεργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρει να προωθήσει τη Mirror στην αγορά μέσω των ήδη υπαρχόντων καναλιών marketing.

Όταν η Lululemon εξαγόρασε τη Mirror το καλοκαίρι του 2020, οι ΗΠΑ διένυαν μία περίοδο άνθησης της γυμναστικής από το σπίτι εξαιτίας της πανδημίας. Εκείνη η εποχή αποτελούσε για την εταιρεία ένας τρόπος να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί μακροπρόθεσμα.

Αλλά από τότε πέραν του ότι η αγορά έχει αναπτυχθεί πολύ περισσότερο καθώς έχουν ενταχθεί αρκετοί νέοι παίκτες, οι περισσότεροι πελάτες στην Αμερική έχουν επιστρέψει στα γυμναστήρια, κάτι που τους απομάκρυνε από την ανάγκη να κάνουν προπόνηση στο σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης: Τι πρόκειται να δούμε από την Lululemon για την άθληση στο σπίτι;

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το καταναλωτικό κοινό συνεχίζει να επιβραδύνεται παρόλες τις προσπάθειες της Lululemon να προσφέρει τα προϊόντα της σε εκπτωτικές τιμές. Η βιομηχανία του digital fitness μπορεί ναι μεν να υπήρξε ευρέως διαδεδομένη τα δύο τελευταία χρόνια, τα πράγματα επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς αλλάζοντας για άλλη μία φορά τα δεδομένα της αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.