24 Απρ 2024
READING

Το νέο Apple Music Voice Plan δέχεται εντολές μόνο από τη Siri

3 MIN READ

Το νέο Apple Music Voice Plan δέχεται εντολές μόνο από τη Siri

Το νέο Apple Music Voice Plan δέχεται εντολές μόνο από τη Siri

Η Apple ανακοίνωσε το Apple Music Voice Plan μία νέα συνδρομητική υπηρεσία του Apple Music, η οποία σχεδιάστηκε με τη συμβολή της δύναμη της Siri. Η νέα δυνατότητα προσφέρει στους συνδρομητές πρόσβαση σε χιλιάδες playlists με πάνω από 90 εκατομμύρια κομμάτια.

Η νέα μουσική εμπειρία έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται κυρίως χρήση μέσω ηχείων HomePod ή AirPods, ενώ παράλληλα θα διατίθεται στη προνομιακή τιμή των 4,99$ το μήνα, σε σύγκριση με τα 9,99$ που βρίσκεται διαθέσιμο ένα τυπικό μηνιαίο πρόγραμμα. Μέσω της Siri έχει τη δυνατότητα το συγκεκριμένο πρόγραμμα να χρησιμοποιείται από εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αναρωτιούνται, το λόγο για τον οποίο κάποιος θα επέλεγε μία τέτοιου είδους συνδρομητική υπηρεσία σχεδιασμένη για χρήση μέσω φωνητικών εντολών. Ωστόσο η Apple είναι η μοναδική εταιρεία που ακολούθησε μία τέτοια κατεύθυνση. Το 2019, το Amazon εισήγαγε μία streaming υπηρεσία την Amazon Music, η οποία μετέδιδε μόνο μέσω εντολών της Alexa.

Διαβάστε επίσης: Το Amazon εντάσσει την Alexa σε νοσοκομεία και κέντρα διαβίωσης ηλικιωμένων 

Η υπηρεσία Siri της Apple δεν περιορίζεται μόνο στα έξυπνα ηχεία της Apple, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συσκευές που περιέχουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα φωνητικών εντολών συμπεριλαμβανομένων των HomePod, AirPods, iPhone καθώς και του CarPlay.

Επιπλέον μέσω της νέας υπηρεσίας οι συνδρομητές εκτός του ότι έχουν πρόσβαση σε έναν κατάλογο 90 εκατομμυρίων τραγουδιών της Apple Music καθώς και σε χιλιάδες νέα αλλά και διαχρονικά playlists, θα έχουν διαθέσιμη και τη δυνατότητα του Apple Music Radio. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, οι χρήστες μπορούν να αναζητούν κάποιο τραγούδι, άλμπουμ ή ακόμη και καλλιτέχνη δίνοντας απλώς μία εντολή στη Siri. Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες θα έχουν την ικανότητα να κάνουν συγκεκριμένα σχόλια όπως για παράδειγμα «Μου αρέσει αυτό το τραγούδι, ή δεν μου αρέσει αυτό το τραγούδι». Την ίδια στιγμή θα μπορούν να ανακαλύπτουν γενικότερες πληροφορίες σχετικά με τον τραγουδιστή, το είδος της μουσικής καθώς και το έτος κυκλοφορίας του άλμπουμ.

Με την πάροδο του χρόνου, οι χρήστες που ασχολούνται με την υπηρεσία Apple Music θα είναι σε θέση να εκπαιδεύουν τη Siri, ώστε να κατανοεί πολύ καλύτερα τις  προτιμήσεις τος. Αυτό σημαίνει ότι η Siri θα είναι εξοικειωμένη με τις προσωπικές προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη. Πράγματι το Apple Music Voice Plan θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν θησαυρό δεδομένων των χρηστών, κάτι που θα μπορούσε να τη βοηθήσει να βελτιώσει το προϊόν της, το οποίο έχει μείνει στάσιμο συγκριτικά από την Alexa και το Google Assistant.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.