24 Απρ 2024
READING

Η Farfetch εξαγοράζει την πλατφόρμα μεταπώλησης Luxclusif

3 MIN READ

Η Farfetch εξαγοράζει την πλατφόρμα μεταπώλησης Luxclusif

Η Farfetch εξαγοράζει την πλατφόρμα μεταπώλησης Luxclusif

Η διαδικτυακή πλατφόρμα λιανικής πώλησης πολυτελών ειδών μόδας, Farfetch εξαγόρασε τον ιστότοπο μεταπώλησης Luxclusif, επεκτείνοντας περαιτέρω το αποτύπωμά της στον τομέα της μεταπώλησης.

Η Farfetch σημείωσε εξαιρετικά κέρδη και ανοδική πορεία, 12 χρόνια μετά την έναρξη της και μόλις δύο χρόνια μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Σε γενικές γραμμές τα σημαντικά κέρδη της αποδίδονται στην digital-first προσέγγιση της ιστοσελίδας, στην εστίαση στη βιωσιμότητα, την επένδυση στην καινοτομία και την ισχυρή βάση στην Κίνα μετά την συμφωνία με το Alibaba και την Richemont.

Η Luxclusif, που ιδρύθηκε το 2013, είναι ένας πάροχος υπηρεσιών B2B που επιτρέπει την απόκτηση, τον έλεγχο γνησιότητας και την πώληση μεταχειρισμένων ειδών πολυτελείας από και προς δημοπρασίες, λιανοπωλητές, πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τη Farfetch σε διάφορα έργα κατά τη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης έναρξης της υπηρεσίας μεταπώλησης της Farfetch, Farfetch Second Life. Για το Second Life, η Luxclusif παρείχε υπηρεσίες στην πλατφόρμα στην Ευρώπη για τον έλεγχο ταυτότητας, την τιμολόγηση και, στη συνέχεια, την πώληση μεταχειρισμένων τσαντών που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα από τους πελάτες με αντάλλαγμα πίστωση Farfetch.

Η αγορά μεταχειρισμένων ειδών αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα και γίνεται ολοένα και πιο σημαντική τόσο για τους πελάτες πολυτελείας όσο και για τη βιομηχανία πολυτελούς μόδας στο σύνολό της. Τα εμπορεύματα μεταπώλησης είναι πολύ δημοφιλή στους νέους και αντιπροσωπεύουν πλέον πάνω από το 10% του συνόλου των πωλήσεων ενδυμάτων. Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν με διψήφιο ποσοστό την επόμενη πενταετία, καθιστώντας τον κλάδο με αξιοζήλευτη ανάπτυξη. Πρόσφατη έρευνα της Farfetch έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς πελάτες της αγόρασαν ή πούλησαν μεταχειρισμένα προϊόντα τον τελευταίο χρόνο και οι εκτιμήσεις του κλάδου δείχνουν ότι η κατηγορία των μεταχειρισμένων αυξάνεται τρεις φορές ταχύτερα από την πρωτογενή αγορά. Επιπλέον, η έρευνα της thredUP αποκάλυψε ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές σκοπεύουν να αγοράσουν second hand Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Η εξαγορά θα επιτρέψει στη Farfetch να επιταχύνει περαιτέρω τη δραστηριότητα μεταπώλησής της μέσω της ανάπτυξης βασικών τεχνολογιών και υπηρεσιών, όπως η αυτοματοποιημένη τιμολόγηση και η ταχύτερη γεωγραφική επέκταση του δικού της ιστότοπου μεταπώλησης. Αντίστοιχα, για την Luxclusif, η συνεργασία θα της επιτρέψει να επιτύχει τον στόχο της να γίνει ο προτιμώμενος συνεργάτης για τις μάρκες πολυτελείας και τους λιανοπωλητές μέσω της κορυφαίας καινοτομίας στην αγορά και της εφαρμογής λύσεων που βασίζονται σε δεδομένα στο πλαίσιο της μεταπώλησης. Το δίδυμο σκοπεύει να αξιοποιήσει τόσο τις δυνατότητες όσο και τη θέση της κάθε μιας για να δημιουργήσει την παγκόσμια πλατφόρμα για την second-hand πολυτέλεια, λειτουργώντας τόσο για τους πελάτες όσο και για τους συνεργάτες του κλάδου.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ομάδα της Luxclusif θα λειτουργήσει την υπηρεσία της πλατφόρμας Second Life της Farfetch, επιβλέποντας την ενσωμάτωση τόσο νέων όσο και υφιστάμενων συνεργατών στο πρόγραμμα. Με την εξαγορά, τόσο η τεχνολογική πλατφόρμα όσο και η ομάδα της Luxclusif θα ενταχθούν στον όμιλο Farfetch, ενώ η Luxclusif θα συνεχίσει να πωλεί μεταχειρισμένα αγαθά από τους δικούς της συνεργάτες μέσω του Second Life ή παρόμοιων προγραμμάτων για τα οποία λειτουργεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.