24 Απρ 2024
READING

Μια γρήγορη ματιά στα trends του 2022 από το Pinterest

3 MIN READ

Μια γρήγορη ματιά στα trends του 2022 από το Pinterest

Μια γρήγορη ματιά στα trends του 2022 από το Pinterest

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pinterest προβλέπει ότι οι τάσεις της μόδας και της ομορφιάς για το 2022 θα περιλαμβάνουν ρούχα με ύφος Goth, πέρλες, εμβληματικά κομμάτια, καθώς και ξεχωριστά lounge lingerie. Επίσης θα περιλαμβάνει απαστράπτοντα μακιγιάζ, landscape nail art αλλά και φυσικότητα στα μαλλιά.

Σύμφωνα με το report «Pinterest Predicts», το οποίο ουσιαστικά στηρίζεται στο τι είναι αυτό που αναζητούν πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα. Αποτελεί μία αρκετά αξιόπιστη πηγή καθώς οκτώ στις δέκα προβλέψεις της για το 2021 έγιναν πραγματικότητα. Έτσι θα ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στις επερχόμενες τάσεις της μόδας και της ομορφιάς για το 2022 και όχι μόνο. Στο φαγητό, στο σπίτι, στην ευημερία, στην ανατροφή των παιδιών αλλά και στα ταξίδια, είναι μόλις μερικοί βασικοί τομείς όπου θα επηρεαστούν από τις νέες τάσεις.

Διαβάστε επίσης: Η διαχρονικότητα των δυνατοτήτων του Pinterest στις τάσεις της αγοράς 

Το 2022 θα είναι η χρονιά της γενικότερης φιλοσοφίας και κουλτούρας του Goth καθώς θα ενσωματωθεί στο mainstream στυλ ανεξάρτητα με την ηλικιακή ομάδα, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και βρεφικά Goth ρούχα, οι αναζητήσεις των οποίων αυξάνονται κατά (120%) από έτος σε έτος. Επιπλέον το (90%) των αναζητήσεων σχετίζονται με το business casual, ενώ οι πιτζάμες παρατήρησαν εξίσου αύξηση (185%).

Ακόμη το επερχόμενο έτος θα δούμε ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας να κάνουν embrace νέες καινοτόμες ιδέες εντάσσοντας πιο ιριδίζουσες επιλογές στο στυλ τους, καθώς το λεγόμενο «pearlcore» αρχίζει να κατακλύζει την αγορά. Φορέματα στολισμένα με μαργαριτάρια, τα μαργαριταρένια κολιέ για άνδρες αλλά και τα δακτυλίδια με μαργαριτάρια, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες αναζητήσεις.

Στη συνέχεια σύμφωνα με το Pinterest, για το 2022 επικρατεί το trend «Dressing loud». Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει ζωντανά χρώματα στα ρούχα, πολύχρωμες παλέτες και rainbow φορέματα. Το Dopamine Dressing θα υιοθετηθεί από αρκετούς καταναλωτές ανεξαρτήτου ηλικίας.

Fashion Trends 2022

Τα καρό σχέδια παρουσιάζουν αισθητή άνοδο για το 2022 συμπεριλαμβάνοντας ένα τεράστιο εύρος αγαθών, όπως τα ρούχα και τα νύχια μέχρι τα χαλιά και τα πλακάκια στα σπίτια. Άνδρες millennials και boomers οδηγούν το συγκεκριμένο fashion trend σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα οι αναζητήσεις κοστουμιών αυξάνονται κατά (95%), ενώ το γενικό ενδιαφέρον για τα μοτίβα σκακιέρας αυξάνεται κατά (160%). Η τάση των καρό νυχιών παρουσιάζει αύξηση των αναζητήσεων κατά (165%).

Η τελευταία τάση της μόδας είναι το «Lounger-erie», όπου το Pinterest εξηγεί ότι οι καταναλωτές θα στραφούν στα μεταξένια και σατέν νυχτικά,  αλλά και στα κλασικά, τα οποία επιλέγονται από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι αναζητήσεις των μεταξωτών νυχτικών αναμένεται να οκταπλασιαστούν, ενώ των διάφανων νυχτικών θα πενταπλασιαστούν.

Beauty trends 2022

Αναφορικά με τη beauty κοινότητα για το 2022, το Pinterest προβλέπει αισθητή άνοδο των κοσμημάτων μία τάση, η οποία οδηγείται κατά βάση από τη Gen Z. Αναλυτικότερα είναι ένα trend που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργικότητα, συμπεριλαμβάνοντας πολύτιμους λίθους σε ολόκληρο το σώμα ακόμη και στα δόντια. Παράλληλα το «Nailscapes» θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για το 2022. Για παράδειγμα κάτι τέτοιο περιλαμβάνει σχέδια στα νύχια με τοπία εμπνευσμένα από την έρημο, τους αστερισμούς αλλά και τον γαλαξία. Τέλος τα messy φυσικά μαλλιά, τα οποία καθιερώθηκαν τη περίοδο των lockdowns, αποτελέσουν ίσως τη πιο hot τάση για φέτος αγγίζοντας ρεκόρ αναζητήσεων (190%).

Διαβάστε επίσης: Οι 12 τάσεις που θα είναι must στο κόσμο του retail για το 2022

Το Pinterest έχει τη δυνατότητα να προσελκύει τους σχεδιαστές, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι έρχονται στην πλατφόρμα για έμπνευση. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η δοκιμή και πιθανότητα η αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη κάτι τέτοιο, διασφαλίζεται κατά κάποιο τρόπο τι είναι αυτό που επιφυλάσσει το μέλλον της αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.