25 Απρ 2024
READING

Doja | ο aggregator του Amazon που συμβάλει στην επέκταση του

4 MIN READ

Doja | ο aggregator του Amazon που συμβάλει στην επέκταση του

Doja | ο aggregator του Amazon που συμβάλει στην επέκταση του

Η Goja απέκτησε 13 μάρκες πέρυσι, ωστόσο η εταιρία υποστηρίζει ότι η ετικέτα “aggregator” δεν την περιγράφει ικανοποιητικά.Οι aggregator του Amazon ουσιαστικά αποκτούν και εκκολάπτουν εμπορικά σήματα ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω καινοτόμων συνεργασιών με επιχειρηματίες, με στόχο την κλιμάκωση των αποκτηθέντων εμπορικών σημάτων που έχουν ξεκινήσει και μεγαλώσει στην πλατφόρμα του Amazon και την απόκτηση εσόδων για τους επενδυτές τους.

Η εξέλιξη της Doja                       

Το 2009, η Goja αναγνώρισε τις δυνατότητες των αγορών και άρχισε να δημιουργεί την υποδομή για την εταιρεία CPG του μέλλοντος. Σήμερα, η Goja είναι ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές της Amazon στον κόσμο. Αρχικά η εταιρία πειραματίστηκε με πολλαπλές κατηγορίες προϊόντων, αλλά εν τέλει κατέληξε στον εξοπλισμό φωτογραφίας υψηλής ποιότητας και αναδείχθηκε γρήγορα σε κορυφαίο διανομέα για premium μάρκες όπως η Canon, η Sigma και η Tamron. Αυτές οι μάρκες άρχισαν να βασίζονται στην Goja ως ισχυρό συνεργάτη του Amazon, εκτιμώντας τις πωλήσεις και τις θετικές κριτικές που έχει δημιουργήσει.

Μέσα από τη συνεργασία με μάρκες τρίτων και εκατομμύρια παραγγελίες η Doja συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσαν να επιτευχθούν μεγάλες ευκαιρίες και περιθώρια κέρδους με την εφαρμογή της τεχνογνωσίας της στην ανάπτυξη ιδιόκτητων εμπορικών σημάτων. Τα δεδομένα των πελατών της και η ανατροφοδότηση στην οποία έχει πρόσβαση μέσω των αγορών βελτιστοποίησαν την ανάπτυξη των προϊόντων της για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η εταιρία συνειδητοποίησε τους περιορισμούς της τεχνολογίας τρίτων πωλητών της Amazon, οπότε επένδυσε στην ανάπτυξη δικών της εργαλείων και εφαρμογών λογισμικού. Η ιδιόκτητη τεχνολογική  πλατφόρμα της σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της, επέτρεψε στην εταιρία να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες τόσο οργανικά όσο και μέσω στρατηγικών εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η Goja είναι μέρος μιας αναπτυσσόμενης βιομηχανίας που βασίζεται στην τεράστια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon. Μαζί, αυτοί οι aggregators έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια, με την αγορά να παρουσιάζει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες το 2020 λόγω της επιταχυνόμενης στροφής προς το ηλεκτρονικό εμπόριο. Πέρυσι, η Goja απέφερε έσοδα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι διαφοροποιεί την Goja από τους άλλους aggregators της Amazon

Ο βασικός στόχος της Doja ήταν μια υποδομή που να βοηθά στη διαχείριση μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου με επίκεντρο την αγορά. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, την ύπαρξη μιας ομάδας που χειρίζεται την ανάπτυξη πλήρους λογισμικού και μια ομάδα που ενσωματώνει το λογισμικό άλλων. Ο αλγόριθμος του Amazon επιβραβεύει τη διαχείριση αποθεμάτων. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της υποδομής που δημιούργησε η εταιρία επικεντρώνεται στο να διασφαλίζει ότι τα προϊόντα έχουν πάντα επαρκές απόθεμα.

Η Doja έχει επίσης μια ομάδα marketing, η οποία δημιουργεί περιεχόμενο βίντεο για το Amazon, αλλά και εκτός του Amazon επίσης. Κάποια από αυτά μπορούν να πάνε στο YouTube, όπου η εταιρία έχει 120.000 συνδρομητές. Επιπλέον, η ομάδα περιλαμβάνει επιστήμονες δεδομένων, ανθρώπους που ειδικεύονται στο marketing, την ανάπτυξη προϊόντων και την επέκταση της γκάμας προϊόντων.

Τα ποσοστά μετατροπής της Doja

Το ποσοστό μετατροπής σχετίζεται με τον αριθμό των πωλήσεων σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών. Για παράδειγμα, εάν ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου δέχεται 200 επισκέπτες σε ένα μήνα και έχει 50 πωλήσεις, το ποσοστό μετατροπής είναι 25%.

Ο μέσος όρος του Amazon είναι 16% ποσοστό μετατροπής ενώ ο μέσος όρος της Doja στην Amazon, είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τη μέση σελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, δηλαδή 30% ή και περισσότερο. Υπάρχουν στο Amazon μάρκες με μετατροπή 50% έως 60%. Αυτό καταδεικνύει τη διαφορά των αγορών-όπως το Amazon- και των ιστοσελίδων.

Η εταιρία, πριν από πέντε χρόνια, προσέλαβε μια τεχνολογική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς στην μετατροπή, και ξεκίνησε να χτίζει τη δική της υποδομή για την κλιμάκωση σε έσοδα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι τρόποι που η Doja βοηθά τους πωλητές να επεκταθούν στο Amazon

Σε ορισμένες περιπτώσεις απλά και μόνο η διατήρηση του προϊόντος σε επαρκές απόθεμα μπορεί να επιφέρει σημαντική ανάπτυξη. Αυτή η στρατηγική ολοκληρώνεται με το κατάλληλο marketing και την προβολή του ονόματος της μάρκας.

Σε πολλούς μικρούς πωλητές αυτό που λείπει ορισμένες φορές είναι τα κεφάλαια, οπότε η τοποθέτηση του κατάλληλου κεφαλαίου σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορεί να διασφαλίσει να υπάρχει το απόθεμα. Εκτός από το οικονομικό κομμάτι, υπάρχει και το ανθρώπινο κεφάλαιο: πράγματα όπως το marketing, η εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics, το προϊόν, η επέκταση, η δέσμευση πελατών, η εξυπηρέτηση πελατών. Ορισμένες μικρότερες επιχειρήσεις δεν έχουν τους πόρους ή τον απαραίτητο χρόνο για να τα εξελίξουν αυτά. Εκεί μπορεί να φανεί χρήσιμη η Doja φροντίζοντας για αυτά.

Η Doja υποστηρίζει ότι είναι ένας expert του Amazon, πράγμα που σημαίνει ότι η υιοθετεί μια πιο πρακτική προσέγγιση για τις μάρκες που αποκτά, βοηθώντας τις να αναπτυχθούν, διαχειριζόμενη τα πάντα, από το λογισμικό μέχρι την απογραφή και το marketing. Η Goja δημιουργεί, αγοράζει και αναπτύσσει εξαιρετικές μάρκες στο Amazon αξιοποιώντας τους ανθρώπους, την τεχνολογία και την 12ετή εμπειρία μας στην αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.