Είναι το TikTok το μέλλον του real estate;

Ποιος θα περίμενε ότι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε τη δημοφιλία του χάρη στους εφήβους και το lip-sync τους, στο οποίο οι πρώτοι Millennials που τόλμησαν να μπουν θεωρήθηκαν τότε ότι «μπαίνουν στα χωράφια της νέας γενιάς», θα έφτανε σήμερα να αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τους μεσίτες; 

Το τελευταίο διάστημα, οι επαγγελματίες των κτηματομεσιτικών έχουν ανακαλύψει ότι τα βίντεο που μπορούν να φτιάχνουν για την πλατφόρμα τούς βοηθούν να αυξήσουν θεαματικά το πελατολόγιο και τις πωλήσεις τους. Στις ΗΠΑ, που η αγορά ακινήτων μέσα στην πανδημία πήρε φωτιά, με πολύ κόσμο να ψάχνει μάλιστα τρόπο να φύγει από τον συνωστισμό των πόλεων, οι μεσίτες που έχουν ανακαλύψει τη δύναμη του TikTok ορκίζονται πλέον σ’αυτό, καθώς κάποιοι μάλιστα λένε ότι το 100% της πελατείας τους έρχεται από εκεί. 

Η αρχή έγινε καθώς έπρεπε να βρεθεί μέσα στην πανδημία τρόπος να δείχνει ένας επαγγελματίας τα ακίνητα που έχει προς πώληση, χωρίς προσωπική επαφή. Τα σύντομα βίντεο του TikTok αποδείχθηκαν ιδανικά για αυτόν τον ρόλο, καθώς, όπως παρατηρούν οι επαγγελματίες, βοηθούν τον πελάτη όχι μόνο να παρακολουθήσει μια μίνι ξενάγηση, αλλά και να οραματιστεί τον εαυτό του μέσα σε αυτό το σπίτι. Λίγη επιπλέον δημιουργικότητα, όπως το να προστεθούν στο βίντεο σκηνές από τη γειτονιά και τη ζωή που υπάρχει σ’ αυτή ή τα καταστήματα και τα εστιατόρια της, προσθέτουν μια έξτρα δελεαστική ζωντάνια, που κάνει τον ακίνητο ακόμα πιο ελκυστικό. Έτσι, πολλοί μεσίτες που έχουν αγκαλιάσει αυτό το νέο μέσο, δηλώνουν σίγουροι ότι το TikTok είναι το μέλλον της αγοράς ακινήτων. 

Εκτός από το οπτικό πλεονέκτημα στην παρουσίαση ενός ακινήτου, πολλοί σημειώνουν ακόμα ότι το TikTok τούς βοήθησε να διευρύνουν εύκολα το πελατολόγιό τους και να μπορέσουν να απευθυνθούν και σε υποψήφιους αγοραστές που βρίσκονται μακριά από την περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται. 

Εν τω μεταξύ, αλλού στο TikTok οι Finfluencers δίνουν επενδυτικές συμβουλές 

Εκτός από τα χαρακτηριστικά του ίδιου του μέσου, είναι και ο αλγόριθμος του TikTok που αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμος στους μεσίτες. Η σελίδα For You της πλατφόρμας συγκεντρώνει και προτείνει στον χρήστη βίντεο με βάση τα μοναδικά του ενδιαφέροντα, την περιοχή του, το ιστορικό των αναζητήσεών του, τη διάδρασή του με τους διαφημιστές. Καθώς μάλιστα ο αλγόριθμος χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν το engagement των χρηστών σε συγκεκριμένα βίντεο, ένας δημιουργός περιεχομένου στην πλατφόρμα μπορεί να δει το βίντεό του να γίνεται viral ακόμα και χωρίς να έχει πολλούς ακολούθους ή χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε χορηγούμενα ποστ. Επιπλέον, η δύναμη και η συνέπεια των hashtags του TikTok βοηθά να βρει και να προσεγγίσει ένας επαγελματίας πιο εύκολα το κοινό εκείνο των χρηστών που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ακίνητο. Για παράδειγμα το hashtag #luxuryrealestate έχει 556 εκατομμύρια views.

Οι μεσίτες μιλούν για την εφαρμογή που τους άλλαξε τη ζωή, καθώς συχνά μπορεί και εκατοντάδες χρήστες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένα ακίνητό τους. Παράλληλα, και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό, λένε, χάρη στο TikTok και τo παιγνιώδες social media φορμά του, συζητούν περισσότερο με το κοινό τους και δημιουργούν μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες τους, οι οποίοι συχνά επιστρέφουν στον ίδιο μεσίτη για κάποια επόμενη ανάγκη τους.

Για τους χρήστες, που αυξάνονται συνεχώς, όπως και ο χρόνος που αφιερώνουν στην πλατφόρμα, το TikTok προσφέρει επίσης την ευκολία να δουν πολλά σπίτια μέσα σε λίγα λεπτά και να κάνουν πολύ πιο εύκολα την αναζήτησή τους. Μεσίτες αναφέρουν περιπτώσεις που πελάτες απλώς τους έστειλαν μήνυμα ζητώντας τη βοήθειά τους να βρουν ένα σπίτι επειδή σχεδιάζουν να μετακομίσουν, χωρίς δηλαδή να έχουν κατά νου ένα συγκεκριμένο ακίνητο που είδαν σε κάποιο ποστ. Έτσι, λένε οι επαγγελματίες, ακόμα και να μην ανεβάζει κανείς βίντεο ακριβώς με τα προς πώληση σπίτια, μπορεί να έρθει σε επαφή με ένα νέο πελατολόγιο. 

Δείτε ακόμα: Πώς το TikTok σχεδιάζει να κατακτήσει τον κόσμο

Είναι λοιπόν το TikTok το μέλλον για τον χώρο του real estate; Καποιοι λένε ότι πλέον μόνο από εκεί βρίσκουν τους πελάτες τους. Άλλοι σημειώνουν ότι αποτελεί ένα μέσο για να προσελκύσουν πελατολόγιο και στις άλλες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν για να προωθήσουν τα ακίνητά τους. Πάντως, όλοι όσοι το χρησιμοποιούν, συμφωνούν ότι οι μεσίτες μπορούν να ωφεληθούν θεαματικά από τη χρήση του.