25 Απρ 2024
READING

Η Zara εισέρχεται στο metaverse με τη συνεργασία με την Ader Error

4 MIN READ

Η Zara εισέρχεται στο metaverse με τη συνεργασία με την Ader Error

Η Zara εισέρχεται στο metaverse με τη συνεργασία με την Ader Error

Καθώς το metaverse συνεχίζει να επεκτείνεται, όλο και περισσότερες μάρκες μόδας μπαίνουν στον ψηφιακό κόσμο. Τα  Zara είναι η τελευταία εταιρεία που το έκανε, σε ένα συνεργατικό έργο μαζί με τη νοτιοκορεατική unisex μάρκα μόδας, Ader Error.

Η εμβληματική μάρκα του ομίλου Inditex συνεργάστηκε με την Ader Error για να λανσάρει τη συλλογή AZ, η οποία έχει οριστεί ως ένα “συνεργατικό έργο”  που αντανακλά και προσδιορίζει μια νέα γενιά βασισμένη στην ταυτότητα και τη μοναδικότητα κάθε ατόμου να δημιουργεί άλλους τρόπους σκέψης και να δημιουργεί νέες κουλτούρες. Η συλλεκτική συλλογή επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει μια νέα γενιά βασισμένη στη μοναδικότητα των ατόμων που αναπτύσσεται μέσα από προσωπικές εμπειρίες τόσο στον πραγματικό όσο και στον εικονικό κόσμο, διαμορφώνοντας τελικά αυτό που αποκαλούν “Generation AZ”.

Το όνομα, AZ, αναφέρεται στα γράμματα του αλφαβήτου και αντιστοιχεί στα ονόματα των δύο εταιρειών, οι οποίες στοχεύουν να φέρουν νέες ιδέες, φιλοσοφίες και πολιτισμούς. Αυτές οι αντιλήψεις εφαρμόζονται στα σχέδια ρούχων, καθένα από τα οποία έχει ως στόχο να “συγκρουστούν” οι δύο ταυτότητες των εμπορικών σημάτων. Το κύριο λογότυπο της συλλογής που ενώνει τα ονόματα των δύο μάρκων σε ένα μπλε χρώμα και εμφανίζεται σε πολλά από τα ρούχα, μαζί με ένα ουδέτερο χρωματικό θέμα που έρχεται σε αντίθεση με θερμότερους τόνους, όπως το καφέ και το πορτοκαλί.

Η unisex συλλογή

Αναπτυγμένη ως συλλογή που δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο φύλο, η σειρά αποτελείται από oversized puffer coats, πουλόβερ, βαμβακερά t-shirts με λογότυπο, δύο ζευγάρια τζιν και τρία μοντέλα αθλητικών παπουτσιών. Περιλαμβάνονται επίσης αρκετά πουκάμισα, κοστούμια και παλτό, με tailored στυλ που παρουσιάζονται μέσα από καθορισμένες σιλουέτες και κινούμενες εικόνες. Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συλλογή, με τσάντες crossbody, σακίδια πλάτης, μάλλινα καπέλα και μακριά κασκόλ να προσθέτουν περαιτέρω στη ιδιαίτερη αισθητική των κομματιών που ενισχύεται από ραμμένες λεπτομέρειες όπως περιγράμματα σχεδίων και γράμματα. Η χρωματική παλέτα των ρούχων κυμαίνεται από το ναυτικό μπλε μέχρι το μαύρο, το κίτρινο και το έντονο πορτοκαλί.

Η είσοδος στο metaverse

Η συλλογή AZ είναι διαθέσιμη για αγορές τόσο online όσο και σε επιλεγμένα καταστήματα στη Νότια Κορέα, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Δανία, τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία. Ωστόσο, παράλληλα με τη φυσική της κυκλοφορία, η σειρά θα επεκταθεί και στον εικονικό κόσμο μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Zepeto. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, αναπτύχθηκε μια μοναδική “περσόνα” που ζει στο metaverse, εκπροσωπούμενη στα βίντεο και τις φωτογραφίες της συλλογής από το εικονικό alter ego διάσημων μοντέλων.

Η Zepeto έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με εταιρείες όπως η Gucci και η Ralph Lauren, κυκλοφορώντας εικονικές συλλογές σχεδιασμένες για τα avatars των χρηστών. Σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στο νέο ψηφιακό τοπίο για τα Zara και θα επιτρέψει στους χρήστες του Zepeto να αγοράσουν ρούχα από τη συλλογή, καθώς και εικονικό μακιγιάζ, από το κατάστημα Ader Error x Zara.

Το metaverse αποτελεί ανερχόμενη τάση και παρέχει νέες αγορές, νέες ευκαιρίες και νέα επαγγέλματα για κλάδο της μόδας, καθώς πολλοί οίκοι δημιουργούν πλέον ψηφιακά κομμάτια για πλατφόρμες metaverse τα οποία οι χρήστες αγοράζουν. Η ενθουσιώδης υιοθέτηση του metaverse από τη μόδα, όπου τα ψηφιακά avatars, οι ενεργοποιήσεις εικονικής πραγματικότητας, τα NFTs και οι συνεργασίες με παιχνίδια προσφέρουν γόνιμο έδαφος για την οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες της Gen Z, εγείρει επίσης νέες ηθικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων της εκπροσώπησης του φύλου και της φυλής.

Η συνεργασία των Zara με την Ader Error εναρμονίζεται με την τάση απομάκρυνσης από τα στερεότυπα των φύλων με αυτή τη συλλογή, η οποία απαρτίζεται από κομμάτια που μπορούν να φορεθούν και από γυναίκες και από άνδρες. Αυτό δείχνει ότι τα Zara έχουν σκοπό να ακολουθήσουν τον παλμό της εποχής και να παραμείνουν φρέσκα και επίκαιρα στοχεύοντα στους καταναλωτές της Γενιάς Ζ, οι οποίοι είναι έντονα ευαισθητοποιημένοι στην ποικιλομορφία και την ατομικότητα.

Η κυκλοφορία της συλλογής AZ είναι μόνο μία από τις πρόσφατες προσπάθειες της ισπανικής εταιρείας όσον αφορά τη διαφοροποίηση των προϊόντων, καθώς τα Zara προσπαθούν να επιτύχουν μια πιο premium τοποθέτηση. Πρόσφατα, τα Zara έχουν επίσης αναβαθμίσει τη σειρά μακιγιάζ τους, αναπτύσσοντας μια ειδική σειρά Zara Beauty τον Μάιο . Η Zara Beauty είναι μια ολοκληρωμένη σειρά καλλυντικών, με προϊόντα και φόρμουλες που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τη διάσημη make-up artist Diane Kendal.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον ισπανικό όμιλο δεν περιορίζονται μόνο σε νέες συλλογές. Την περασμένη εβδομάδα, η Inditex ανακοίνωσε μια μάλλον αναπάντεχη σειρά στρατηγικών αλλαγών στην ανώτατη ιεραρχία της, που περιλάμβαναν τη δημιουργία μιας νέας διοικητικής επιτροπής και διάφορες άλλες αλλαγές στην διοίκηση της εταιρείας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.