23 Απρ 2024
READING

Τα καλυτέρα Tweets του 2021

2 MIN READ

Τα καλυτέρα Tweets του 2021

Τα καλυτέρα Tweets του 2021

Το Twitter ανακοίνωσε τους νικητές του πολυπόθητου βραβείου #BestOfTweets Awards for 2021. Τα αποτελέσματα διεξήχθησαν από μία σειρά στατιστικών στοιχείων και κατηγοριών, αναγνωρίζοντάς τα ως τα πιο αξιόλογα tweets για φέτος. Ο μεγάλος νικητής της χρονιάς ήταν τα McDonald’s, αποσπώντας το βραβείο «Best Brand Presence».

Πιο συγκεκριμένα τα McDonald’s κατέρριψαν κάθε στερεότυπο επικοινωνώντας μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα όπως είναι η δύναμη του diversity. Δημιούργησαν προωθητικές καμπάνιες εντάσσοντας δημοφιλείς προσωπικότητες στα μενού τους, ενώ παράλληλα λάνσαραν ένα loyalty πρόγραμμα. Αναμφίβολα τα McDonald’s βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή των συζητήσεων.

Ουσιαστικά αυτό που έκανε η εταιρεία είναι να εναρμονίζεται με τη ροή των πραγμάτων, να υιοθετεί νέα trends και να παίρνει θέση για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, αξιοποιώντας κάθε παράγοντα επιρροής, κάτι το οποίο αν και παράτολμο στη προκειμένη περίπτωση λειτούργησε με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο.

Επιπλέον το βραβείο για το καλύτερο brand tweet του 2021, έλαβε το Disney+, καθώς ήταν αυτό που με τις καλύτερες προσφορές και αποκλειστικότητες για φέτος. Η πανδημία κράτησε τους περισσότερους από εμάς στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα και η Disney το χρησιμοποίησε ως μία ευκαιρία να αλλάξει εντελώς το τρόπο προσέγγισης αναφορικά με τις ταινίες αλλά και με το περιεχόμενο που παρείχε. Πιθανότατα κάτι τέτοιο να προκαλέσει μελλοντικά συνέπειες σε ολόκληρη την κινηματογραφική βιομηχανία στο μέλλον. Αν και το Netflix είναι ο καθιερωμένος ηγέτης του VOD (Video On Demand), η Disney εδραίωσε τη θέση της στη συγκεκριμένη αγορά καταφέρνοντας να κερδίσει τη προσοχή με τα tweets του.

Ωστόσο το βραβείο για το πιο δημοφιλές single brand tweet του 2021, πηγαίνει στο Nick Jnr, και στο μήνυμα του ενήλικα πλέον Steve από τη γνωστή σειρά του Nickelodeon Blue’s Clues. Το tweet, το οποίο δημοσιοποιήθηκε τη πιο κατάλληλη στιγμή εν μέσω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια likes, βοηθώντας να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους τη δύναμη της τηλεόρασης και τον σημαντικό ρόλο της ανάπτυξη.

Όσον αφορά συγκεκριμένες καμπάνιες, το promotion της Oreo κατέκτησε το βραβείο «best campaign to creatively push the envelope». Καινοτομία στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτέλεσε η γενικότερη υλοποίηση της εκστρατείας. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.