25 Απρ 2024
READING

Η αγορά των sneakers αυξάνεται εκθετικά

3 MIN READ

Η αγορά των sneakers αυξάνεται εκθετικά

Η αγορά των sneakers αυξάνεται εκθετικά

Οι επιχειρήσεις αθλητικών παπουτσιών εξακολουθούν να ακμάζουν, με περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια να συγκεντρώθηκαν από τις εταιρείες αθλητικών παπουτσιών φέτος.

4 εκατομμύρια

Η επενδυτική εφαρμογή για αθλητικά παπούτσια Rares βασίζεται σε μια ιδέα ώστε να γίνει η αγορά συλλεκτικών αθλητικών παπουτσιών προσιτή σε όλους. Οι χρήστες μπορούν να επενδύσουν σε αθλητικά παπούτσια αγοράζοντας μετοχές τους, τις οποίες στη συνέχεια μπορούν να εμπορεύονται στην πλατφόρμα. Η νεοφυής επιχείρηση ιδρύθηκε φέτος και έχει ήδη συγκεντρώσει 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέσω ενός γύρου χρηματοδότησης τον Οκτώβριο.

4,7 εκατ.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης πολυτελών αθλητικών παπουτσιών, Kick Game, ιδρύθηκε το 2013 και εκμεταλλεύεται την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά streetwear και την αυξανόμενη ζήτηση για αποκλειστικά, σπάνια και best sellers sneakers. Η Kick Game εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία ανάπτυξης VGC Partners και στοχεύει σε πωλήσεις 50 εκατομμυρίων λιρών μέχρι το 2022.

14,5 εκατομμύρια

Η νεοσύστατη επιχείρηση αθλητικών παπουτσιών Solesavy ιδρύθηκε το 2018 και ο στόχος της είναι να παρέχει πρόσβαση στους πελάτες στις πολυπόθητες κυκλοφορίες των εταιρειών χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με bots ή άλλα εργαλεία μεταπώλησης. Η εταιρεία έκλεισε, όχι έναν, αλλά δύο γύρους χρηματοδότησης φέτος. Πρώτα συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, πριν επισκιάσει το ποσό αυτό με έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο.

195 εκατομμύρια

Η αγορά αθλητικών παπουτσιών Goat ιδρύθηκε το 2015 ως πλατφόρμα για την αγορά και πώληση αθλητικών παπουτσιών και έκτοτε έχει λανσάρει και άλλες κατηγορίες, όπως πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ. Σήμερα, η αγορά έχει περίπου 30 εκατομμύρια μέλη και 600.000 εμπόρους. Η εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από 195 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Ιούνιο. Ως αποτέλεσμα, η αποτίμηση της εταιρείας με έδρα το Λος Άντζελες υπερδιπλασιάστηκε από 1,8 σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

255 εκατομμύρια

Η εταιρεία αθλητικών παπουτσιών StockX, που ιδρύθηκε το 2016, έλαβε 255 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής του τον Απρίλιο. Η StockX έχει κατακτήσει την έννοια του αθλητικού παπουτσιού ως επενδυτικό αντικείμενο. Οι τιμές των Jordans και των Yeezys εμφανίζονται στον ιστότοπο όπως οι τιμές των μετοχών, ενώ η εταιρεία εμπλέκεται πλέον και στην ακμάζουσα αγορά των ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων.

303 εκατ.

Η βιώσιμη εταιρεία αθλητικών παπουτσιών Allbirds  έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη από την ίδρυσή της. Περισσότερα από 8 εκατομμύρια ζευγάρια από τα παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από καινοτόμα υλικά, όπως ίνες ευκαλύπτου και σόλες με βάση το ζαχαροκάλαμο, έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής.

Η επιτυχία της εταιρείας direct-to-consumer συνεχίστηκε στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο. Με την αρχική δημόσια προσφορά της, η Allbirds άντλησε 303 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας την αξία της εταιρείας στο ιλιγγιώδες ποσό των 2,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

634 εκατ.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών On Holding AG δρύθηκε το 2010 και παρουσιάστηκε στους επενδυτές ως “μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες αθλητικών υποδημάτων στον κόσμο. Τον περασμένο χρόνο, αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 59% στα 455 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ακόμη και λίγο κάτω από το 85%. Η εταιρεία ανέφερε συνολικά έσοδα περίπου 746 εκατ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των υποψηφίων για νέα χρηματοδότηση είναι το βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα αθλητικών παπουτσιών Edit Ldn και η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης παπουτσιών Hotter Shoes.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.