25 Απρ 2024
READING

Οι ομορφότερες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του κόσμου

3 MIN READ

Οι ομορφότερες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του κόσμου

Οι ομορφότερες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του κόσμου

Απέχουμε μόλις ελάχιστες μέρες πριν από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και όλοι έχουμε μπει στο πνεύμα των εορτών για τα καλά. Σε ολόκληρο τον κόσμο τα μεγάλα πολυκαταστήματα της διεθνούς αγοράς όπως είναι το Λονδίνο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη, μας προετοιμάζουν για την επερχόμενη περίοδο δημιουργώντας εμβληματικές βιτρίνες, οι οποίες έχουν στόχο να προσελκύσουν τα βλέμματα του αγοραστικού κοινού. Μερικές από τις πιο όμορφες είναι οι εξής:

Selfridges, Λονδίνο

Το Selfridges υπόσχεται να πραγματοποιήσει κάθε χριστουγεννιάτικο όνειρο, δημιουργώντας και φέτος εμβληματικές και αστραφτερές βιτρίνες, αναδεικνύοντας μία πιο θεατρική αλλά και νοσταλγική πλευρά. Κάθε βιτρίνα αφηγείται και μία διαφορετική ιστορία επηρεασμένη από το Hollywood της χρυσής εποχής. Ακόμη σε κάποιες άλλες βιτρίνες του πολυκαταστήματος το theme παραμένει παραμυθένιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και φέτος το Selfridges είναι εδώ για να κάνει το φετινό χριστουγεννιάτικο αγοραστικό ταξίδι ξεχωριστό και διασκεδαστικό, προσφέροντας μία μοναδική καταναλωτική εμπειρία.

Harvey Nichols, Λονδίνο

Στους δρόμους του Knightsbridge το πολυκατάστημα Harvey Nichols κάνει τα φετινά Χριστούγεννα ακόμη πιο λαμπερά και φωτεινά, δημιουργώντας το χαμόγελο στα πρόσωπα των αγοραστών. Οι γιορτινές βιτρίνες του καταστήματος έχουν μεταμορφωθεί μέσω μοντέρνων stained glasses, τα οποία όταν πλημμυρίζουν από φως αντανακλούν ένα μοτίβο χριστουγεννιάτικων αποχρώσεων μέσα και έξω από τα παράθυρα. Κάθε παράθυρο διαθέτει διαφορετικούς χρωματισμούς προκαλώντας πληθώρα εύθυμων συναισθημάτων στους επισκέπτες του καταστήματος. Επιπλέον κάθε βιτρίνα του καταστήματος διαθέτει μία σειρά από luxury προϊόντα, τα οποία προορίζονται κατά βάση ως προτάσεις δώρων.

Fortnum and Mason, Λονδίνο

Οι βιτρίνες Fortnum and Mason στο κατάστημα Piccadilly, εστιάζουν κυρίως στην ανάδειξη του εξαιρετικού φαγητού και ποτού, για τα οποία είναι γνωστός ο συγκεκριμένος retailer. Έτσι αυτό που κάνει είναι να δημιουργήσει μία χαρούμενη και χιουμοριστική θεατρική παράσταση με θέμα το «animal dreams».

Harrods, Λονδίνο

Το πολυκατάστημα Knightsbridge Harrods για τη φετινή εορταστική περίοδο δημιούργησε μια χώρα των θαυμάτων, αποτελούμενη από βιτρίνες στις οποίες υπάρχει ένα μακρύ, πλούσιο τραπέζι με φαγητό που εκτείνεται και στις εννέα βιτρίνες κατά μήκος του Brompton Road. Το πλουσιοπάροχο εορταστικό τραπέζι περιλαμβάνει αστακούς, χριστουγεννιάτικες πουτίγκες, καθώς και συλλογές προϊόντων από διάφορα fashion brands όπως είναι οι Carolina Herrera, Miu Miu, Bvlgari και Tiffany and Co. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να σκανάρουν τους QR κωδικούς τους σε επιλεγμένες βιτρίνες του πολυκαταστήματος και να παρακολουθήσουν στις οθόνες των κινητών τους εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, εορταστικά φίλτρα καθώς και διάφορα animations.

Διαβάστε επίσης: Το Harrods αποκτά μπουτίκ με sneakers

Galeries Lafayette Paris Haussmann, Παρίσι

Για τις φετινές γιορτές, το Galeries Lafayette απέκτησε ιδιαίτερα νοσταλγικό χαρακτήρα με όνομα «1, 2, 3 Christmas», περιλαμβάνοντας iconic παιχνίδια, κούκλες, αρκουδάκια και ακόμη και ένα σκυλί ρομπότ σε ένα χωριό του Άγιου Βασίλη που φωτίζεται από το βόρειο σέλας. Κάθε μία από τις βιτρίνες του καταστήματος προβάλλει τόσο σουρεαλιστικές όσο και συμβατικές εικόνες. Ανάμεσά τους ξεπροβάλλουν προϊόντα συλλογών από εμβληματικούς οίκους μόδας, όπως είναι η  Bottega Veneta και η Chloe.

Macys Herald Square, Νέα Υόρκη

Το πολυκατάστημα Macy’s στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει έναν ντροπαλό αλλά αξιολάτρευτο μπλε τάρανδο που ονομάζεται Tiptoe, ο οποίος είναι και ο κεντρικός ήρωας των βιτρινών του καταστήματος για τη φετινή εορταστική περίοδο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.