20 Απρ 2024
READING

Το Spotify επαναφέρει την καμπάνια “Wrapped”

3 MIN READ

Το Spotify επαναφέρει την καμπάνια “Wrapped”

Το Spotify επαναφέρει την καμπάνια “Wrapped”

Το Spotify επανέφερε την καμπάνια “Wrapped” που αναλύει τις μουσικές συνήθειες των ακροατών, με το θέμα του 2021 να βασίζεται στους χρήστες που συνεχίζουν να εκφράζονται με μοναδικούς τρόπους παρά την απουσία της αίσθησης κανονικότητας.

Το Spotify τονίζει ότι σε έναν κόσμο που συνεχίζει να μας κρατά σε εγρήγορση, η καμπάνια “Wrapped 2021” είναι γεμάτη από το γνωστό και το άγνωστο, με τις αγαπημένες εμπειρίες των θαυμαστών να αναμειγνύονται με νέες εμπειρίες που συνδέουν τους ακροατές μεταξύ τους και με τους αγαπημένους τους δημιουργούς. Η καμπάνια είναι εμπνευσμένη από τους εκατομμύρια παράξενους και διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποίησαν οι χρήστες την εφαρμογή φέτος – και από τους δημιουργούς που έδωσαν soundtrack στον κόσμο γύρω τους.

Η marketing καμπάνια Wrapped του Spotify ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και από τότε το Spotify την προωθεί κάθε Δεκέμβριο.Φέτος, η εφαρμογή αξιοποιεί την αβεβαιότητα ενός δεύτερου έτους πανδημίας ως σημείο επαφής για την υπεράσπιση της ατομικότητας με τρόπο που βασίζεται στα δεδομένα.

Η καμπάνια σκιαγραφεί το προφίλ των χρηστών με βάση τους κορυφαίους καλλιτέχνες και τραγούδια, το εύρος των μουσικών ειδών και τον αριθμό των λεπτών που περνούν με την εφαρμογή. Η λειτουργία της εφαρμογής μοιάζει με τα Stories του Spotify και, εκτός από τους κορυφαίους καλλιτέχνες, τα είδη, τα τραγούδια και τα podcast και τα λεπτά ακρόασης, η εξατομικευμένη εμπειρία στο Wrapped περιλαμβάνει αρκετές ολοκαίνουργιες λειτουργίες. Αυτές είναι το “2021: The Movie” η οποία συνδυάζει τα κορυφαία τραγούδια των χρηστών με κλασικές σκηνές από μια ταινία που αφορά εκείνους.

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν την ηχητική “αύρα” του χρήστη με βάση τις δύο κορυφαίες μουσικές του διαθέσεις, ενώ παρέχεται κι ένα διαδραστικό παιχνίδι βασισμένο σε δεδομένα που ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί με φίλους. Τέλος, υπάρχει και η λειτουργία “2021 Wrapped Blend” που αξιοποιεί τη νέα λειτουργία Blend που παρουσιάστηκε φέτος, όπου οι οπαδοί του Spotify μπορούν να δουν πώς ταιριάζουν οι μουσικές προτιμήσεις τους το 2021 με τους φίλους τους, να προβάλουν τη συνδυασμένη λίστα αναπαραγωγής τους και να μοιραστούν τα αποτελέσματά τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Για να εμπλέξει τους οπαδούς της, η πλατφόρμα συνεργάστηκε με 170 δημιουργούς βίντεο που ευχαριστούσαν τους χρήστες που τα άκουσαν αρκετά ώστε να τα τοποθετήσουν στην εξατομικευμένη κατάταξη Wrapped. Το Spotify δημιούργησε επιπλέον ιδιωτικούς, προστατευμένους με κωδικό πρόσβασης χώρους Greenroom, όπου οι χρήστες μπορούν να ακούσουν μουσική απευθείας από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Επίσης, το Spotify επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις Wrapped κάρτες τους στο TikTok, το Snapchat, το Twitter, το Instagram και το Facebook.

Η λειτουργία Wrapped του Spotify έχει αποδείξει ότι βρίσκει ανταπόκριση στους καταναλωτές που επιθυμούν να συζητήσουν τις προτιμήσεις τους με φίλους, ενώ παράλληλα αναλογίζονται τη χρονιά.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.