18 Απρ 2024
READING

Τώρα και τα παιδιά μπορούν να οδηγήσουν το δικο τους Tesla

3 MIN READ

Τώρα και τα παιδιά μπορούν να οδηγήσουν το δικο τους Tesla

Τώρα και τα παιδιά μπορούν να οδηγήσουν το δικο τους Tesla

Φαίνεται πως όταν η Tesla δηλώνει ότι θέλει να φέρει τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της στο ευρύ κοινό το εννοεί και συμπεριλαμβάνει σε αυτό και τα παιδιά.

Αυτό αποδεικνύει τουλάχιστον το λανσάρισμα-έκπληξη της εταιρείας, μια φουτουριστική «γουρούνα» με πλαίσιο από ατσάλι και μπαταρία λιθίου-ιόντων, για παιδιά από 8 ετών. Το νέο «Cyberquad for Kids» είναι ένα «παιχνίδι» για παιδιά με οικολογική συνείδηση – και γονείς που είναι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 1900 δολάρια για αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο – μικρό τεχνολογικό θαύμα.

Είναι βασισμένο στο Cyberquad για ενήλικες, το οποίο έχει μεν παρουσιαστεί αλλά δεν έχει λανσαριστεί, και το οποίο, ωστόσο, μάλλον θα είναι διθέσιο. Και τα δύο μοντέλα, το παιδικό και των ενηλίκων, αποτελούν μέρος του πολυαναμενόμενου λανσαρίσματος του Cybertruck, του εντυπωσιακού pickup truck με τον φουτουριστικό σχεδιασμό και το ατσάλινο φινίρισμα, που παρουσίασε η Tesla το 2019 και που fans της εταιρείας περιμένουν ακόμα. Σε tweet του, ο Elon Musk αναφέρθηκε στον «εφιάλτη» των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022, ωστόσο το Cybertruck, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο προπαραγγελίες.

Το παιδικό Cyberquad, πάντως, ήταν άμεσα διαθέσιμο για την αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο, με τη σημείωση ότι ίσως να μην προλάβει η παράδοσή του να γίνει πριν τα Χριστούγεννα. Το όχημα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 10 μίλια την ώρα και χρειάζεται συναρμολόγηση με βάση ένα εγχειρίδιο 22 σελίδων.

Καθώς το λανσάρισμα του Cyberquad for Kids ήταν μια έκπληξη, και δεδομένου ότι μέσα στην εβδομάδα η Tesla διέθεσε και μια ατσάλινη σφυρίχτρα, την Cyberwhistle, στο σχήμα του Cybertruck, οι άνθρωποι του χώρου ποροσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την κίνηση της εταιρείας και αναρωτιούνται αν περιμένει τον κόσμο άλλη μια έκπληξη ή αν απλώς ήταν ένα λανσάρισμα στο πλαίσιο της Cyber Monday που πέρασε.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, παραδέχονται ότι πρόκειται για μια έξυπνη κίνση marketing, που κρατά το ενδιαφέρον των καταναλωτών ενεργό σχετικά με ένα προϊόν που αναμένεται να αργήσει πολύ να φτάσει στην αγορά. To παιδικό ηλεκτροκίνητο όχημα θύμισε στην αγορά ότι η Tesla εργάζεται για ένα εντυπωσιακό λανσάρισμα, εν μέσω ειδήσεων για άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που ανακοινώνουν ότι δραστηριοποιούνται δυναμικά στην αγορά των ηλεκτροκίνητων – και μάλιστα φιλοδοξούν να πρωτοπορήσουν στην αγορά των μπαταριών, όπως η Hyundai, που αναπτύσσει οχήματα που κινούνται με υδρογόνο. Αν και οι παιδικές τετράτροχες φουτουριστικές γουρούνες της είναι διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ, προς το παρόν, όσα τυχερά παιδιά τις αποκτήσουν, θα αποτελούν μια κινητή διαφήμιση για τα επερχόμενα Cyberquad και Cybertruck για ενήλικες, στους δρόμους μάλιστα της κύριας αγοράς της Tesla. 

Δείτε ακόμα: Η Volkswagen θέλει να ξεπεράσει την Tesla

Και μπορεί το παιδικό Cyberquad να είναι το πιο οικονομικό όχημα Tesla που μπορεί κανείς να αποκτήσει αυτήν τη στιγμή, είναι όμως και ένα προϊόν με τεράστιο περιθώριο κέρδους, εκτιμούν οι αναλυτές, το οποίο ενδεχομένως προετοιμάζει για μια μεγάλη χρονιά για την Tesla. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Elon Musk μόλις την Πέμπτη πούλησε μετοχές της εταιρείας αξίας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Συνολικά από τις 7 Νοεμβρίου ο ιδρυτής της Tesla έχει πουλήσει μετοχές συνολικής αξίας δέκα δισεκατομμυρίων, από τη στιγμή που δεσμεύτηκε στους followers του στο Twitter, έπειτα από δημοσκόπηση, να πουλήσει το 10% των μετοχών του και να φορολογηθεί αντίστοιχα. Από τότε που άρχισε να πουλάει, η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 11%. 

Πάντως το Cybertruck for Kids έχει ξεπουλήσει μέσα σε μία μέρα δύο φορές. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.