25 Απρ 2024
READING

Frank Thibaut-Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) | “Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν πρότυπα”

4 MIN READ

Frank Thibaut-Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) | “Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν πρότυπα”

Frank Thibaut-Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) | “Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν πρότυπα”

Συνέντευξη με τον κ. Frank Thibaut, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) και Διευθυντή Διοδίων, Εμπορικής Διαχείρισης και Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Αττικής Οδού.

Πείτε μας λίγα λόγια για τα GREEK EXCELLENCE – Τι είναι? Ποιους αφορούν?

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) για πρώτη χρονιά φέτος διοργάνωσε τα GREEK EXCELLENCE, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να τιμήσει μεγάλους Έλληνες που προβάλλουν τη χώρα διεθνώς μέσα από το έργο τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μάς άνοιξαν την καρδιά τους σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της προσωπικής αριστείας. Και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι οι σκέψεις και τα βιώματα που μοιράστηκαν μαζί μας αποτελούν πυξίδα για τα σύνθετα ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε ως άνθρωποι, ως έθνος αλλά και ως πολίτες του κόσμου.

Εμείς θελήσαμε να κάνουμε την αρχή και την ίδια στιγμή να δώσουμε το έναυσμα και για άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που μόνο περήφανους μπορούν να μας κάνουν.

Πως προέκυψε αυτή η ανάγκη και γιατί επιλέξατε φέτος να πραγματοποιηθούν?

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία. Η χρονιά ορόσημο που διανύουμε μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σημείο αναφοράς για το ελληνικό έθνος.

Για πρώτη χρονιά αποφασίσαμε να θεσπίσουμε μια εκδήλωση που τιμά προσωπικότητες που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους τους δημιουργικούς και ανήσυχους ανθρώπους. Που απασχολούν κυρίως με την καλλιέργεια, τις ικανότητες και τα επιτεύγματά τους. Πρόκειται για διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού των οποίων όπλο και ασπίδα είναι το ελεύθερο πνεύμα και το αδάμαστο μυαλό τους.

Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν πρότυπα για τον καθένα και την καθεμιά. Και φυσικά, για όλους εμάς που κάνουμε το παν για την απαιτητική υπόθεση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Γιατί η εξυπηρέτηση δεν έχει όρια… δεν μπαίνει σε κουτάκια. Έχει βαθιές ρίζες και η προσφορά στον συνάνθρωπο προσδίδει εύσημα από όποιο τομέα και με όποιο τρόπο και αν πραγματοποιείται.

Ποια είναι τα τιμώμενα πρόσωπα για φέτος και με τι κριτήρια τα επιλέξατε?

Τα φωτεινά μυαλά που γνωρίσαμε και επιλέξαμε να τιμήσουμε αποτελούν λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων που κατήργησαν σύνορα και άγγιξαν την κορυφή.

ï         Μανώλης Δερμιτζάκης – Αντιπρόεδρος στη φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline στον τομέα της υπολογιστικής βιολογίας

ï         Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – Βυζαντινολόγος ιστορικός

ï         Κωνσταντίνος Δασκαλάκης – Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT

ï         Νίκος Αλιάγας – Παρουσιαστής

Όλοι τους σύμβολα προόδου, έμπνευσης, δημιουργικότητας και προσφοράς, που πορεύονται με αξιοπρέπεια, με ακεραιότητα και με επιμονή στον δρόμο της αριστείας. Αυτούς επιλέξαμε για να θαυμάσουμε και να μιμηθούμε. Τον δικό τους δρόμο προκρίνουμε, χωρίς σύντομα μονοπάτια και χωρίς άγονο ανταγωνισμό.

Τα τιμώμενα πρόσωπα παρέλαβαν από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του πολύ σπουδαίου έργου τους.

Τι θέλατε να πετύχετε – Ποιος ήταν ο στόχος σας?

Μέσα από τις εμπνευσμένες και παρακινητικές τοποθετήσεις των βραβευμένων, το ΕΙΕΠ θέλησε να ενισχύσει την πίστη στις ανθρώπινες αξίες και να τονώσει το αίσθημα υπερηφάνειας για όλους όσοι τα κατάφεραν, για εκείνους που αγωνίστηκαν σκληρά, φέρνοντας παράλληλα στον νου μας το πνεύμα των αγωνιστών της επανάστασης του 1821, ενός γεγονότος τεράστιας ιστορικής σημασίας που σήμανε την αρχή της αφύπνισης της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που βραβεύσαμε αποδεικνύουν με πράξεις ότι τα πάντα είναι δυνατά.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για του χρόνου?

Το ΕΙΕΠ δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει να προάγει την ποιότητα και να προβάλλει τα επιτεύγματα της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και των επιστημονικών φορέων.

Κοινή πεποίθηση όλων των μελών του Ινστιτούτου είναι ότι οφείλουμε να υποστηρίξουμε τις ζωντανές αξίες των νέων Ελλήνων της διασποράς και την άσβεστη ανάγκη τους για πρόοδο, προσφορά και ατομική προκοπή. Το ΕΙΕΠ διαχρονικά, άλλωστε, φωτίζει τη δράση ανθρώπων που κάνουν τη διαφορά, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, αποτελώντας έναν φάρο ανάδειξης καλών πρακτικών, με στόχο να δώσει ώθηση και να εμπνεύσει τη νέα γενιά, που είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Παρακολουθήστε ξανά όλη την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=2AG1bX-toAc

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.