25 Απρ 2024
READING

Ορισμένες εξαιρετικές διαφημιστικές καμπάνιες του 2021

5 MIN READ

Ορισμένες εξαιρετικές διαφημιστικές καμπάνιες του 2021

Ορισμένες εξαιρετικές διαφημιστικές καμπάνιες του 2021

Οι καλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες του 2021

Παρουσιάζονται οκτώ καμπάνιες που θεωρούνται από τις καλύτερες του 2021:

KFC – “Your Chicken Could Never”

Η KFC αναγκάστηκε να κλείσει 500 εστιατόρια της σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, καθώς και να σταματήσει το σλόγκαν “It’s Finger Lickin’ Good” λόγω του Covid-19 και των περιορισμών του.

Η καμπάνια επιστροφής της εταιρία με τίτλο “Your Chicken Could Never” επανέφερε το σλόγκαν γιορτάζοντας παράλληλα τον “πολύτιμο” δεσμό που έχει η αλυσίδα κοτόπουλου με τους οπαδούς της και τα όσα έχουν κάνει εκείνοι για να δείξουν την αγάπη τους για τα KFC. Η διαφήμιση δείχνει τους οπαδούς να κάνουν τατουάζ αφιερωμένα στην μάρκα, να κάνουν πρόταση γάμου πάνω από ένα γεύμα και να παρακαλούν τον οδηγό ταξί να τους πάει σε ένα drive-thru της KFC. Σε ορισμένες εκδοχές της διαφήμισης θα  επιστρέψει επίσης το αγαπημένο σλόγκαν της μάρκας, It’s Finger Lickin’ Good – ένα χρόνο μετά την προσωρινή απομάκρυνσή του από τη διαφήμιση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε το διαφημιστικό εδώ.

 

Tesco – “Pop to Your Local If You Can”

Τα σούπερ μάρκετ αναμφίβολα ανέλαβαν επιπλέον κόστος κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, αλλά τουλάχιστον μπόρεσαν να παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια, παρέχοντας στους καταναλωτές είδη πρώτης ανάγκης. Αντιθέτως, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά για τη βιομηχανία εστιατορίων και φιλοξενίας, η οποία έκλεισε σχεδόν εξ ολοκλήρου για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους και τις αρχές του 2021.

Έτσι, όταν οι περιορισμοί άρχισαν να υποχωρούν τον Απρίλιο, η Tesco ξεκίνησε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες διαφημιστικές εκστρατείες της χρονιάς σε έντυπη μορφή, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να επισκεφτούν την τοπική τους παμπ αντί να προωθήσει το δικό της εμπορικό σήμα, τονίζοντας ότι αυτές πέρασαν δύσκολους μήνα και ότι η παραμικρή βοήθεια είναι σημαντική. Η καμπάνια έτρεξε σε εθνικές εφημερίδες και ψηφιακές υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά το γεγονός ότι δεν εστιάζει στην δική της προώθηση, η εξέχουσα ενσωμάτωση των καθιερωμένων στοιχείων της μάρκας σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά χρώματα της Tesco και το σλόγκαν “Every Little Helps” έκανε τους καταναλωτές να αναγνωρίσου σε συντριπτικό ποσοστό τη διαφήμιση ως προερχόμενη από το σούπερ μάρκετ, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν αποτελεσματική και για τη μάρκα Tesco.

TikTok – “Where Fans Play”

Το TikTok, το οποίο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, υπέγραψε συμφωνία χορηγίας για το Euro 2020 και, ως η πρώτη “ψηφιακή πλατφόρμα ψυχαγωγίας” που χορηγεί ένα τουρνουά της UEFA, εξασφάλισε δικαιώματα χορηγίας μετάδοσης που του έδιναν τη δυνατότητα έκθεσης κατά τη διάρκεια των ζωντανών αγώνων σε όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια μετάδοσης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο τελικός του Euro 2020 ήταν το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη χώρα εδώ και 24 χρόνια, έτσι το TikTok ήταν έτοιμο για την εισροή τηλεθεατών, κυκλοφορώντας τον Μάιο μια τηλεοπτική καμπάνια υπό τον τίτλο “Where Fans Play”, συνδυάζοντας περιεχόμενο από την πλατφόρμα με πλάνα από το Euro.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η μάρκα συνεργάστηκε με την UEFA για μια σειρά από λειτουργίες εντός της εφαρμογής, όπως εφέ επαυξημένης πραγματικότητας, προκλήσεις με hashtag, livestreams και ήχους. Αυτό περιελάμβανε την κυκλοφορία  του εφέ AR #EqualGame για την υποστήριξη της δέσμευσης της UEFA κατά του ρατσισμού, το οποίο επέτρεψε στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το σήμα ισότητας του TikTok. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η UEFA έδωσε στο TikTok πρόσβαση στην εκτεταμένη βιβλιοθήκη ιστορικών στοιχείων της για την ανάπτυξη περιεχομένου. Το υλικό αυτό εμφανίστηκε επίσης στον πρόσφατα εγκαινιασμένο λογαριασμό TikTok του UEFA Euro 2020, ο οποίος περιείχε αποκλειστικό περιεχόμενο από τα παρασκήνια.

Η ιδέα πίσω από το Where Fans Play ήταν να δώσει πρόσβαση στους χρήστες στην “αθέατη πλευρά του αθλητισμού”, περιλαμβάνοντας τη λειτουργία ερωτήσεων και απαντήσεων του TikTok από τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας για να μοιραστούν λεπτομέρειες σχετικά με τις προετοιμασίες τους πριν από τον αγώνα.

Από τότε που το TikTok ανακοίνωσε τη χορηγία του Euro, οι προβολές του #football στην πλατφόρμα έχουν υπερτριπλασιαστεί και έχουν φτάσει τα 265 δισεκατομμύρια. Υπήρξαν 7,5 δισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις με το περιεχόμενο του Euro σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την κορυφαία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό TikTok του UEFA Euro 2020 να παράγει 59 εκατομμύρια προβολές. Επιπλέον, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έφτασε το 1 δισεκατομμύριο χρήστες τον Σεπτέμβριο και αύξησε την αξία του εμπορικού της σήματος κατά 158% σε 43,516 εκατ. δολάρια το 2021.

Volvo – Electric drive

Σε μια αγορά όπου οι συνολικές πωλήσεις σημείωσαν τεράστια πτώση, με τους πελάτες να παραμένουν στο σπίτι λόγω των λουκέτων και της επικείμενης απαγόρευσης των παραδοσιακών βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων, η Volvo είδε την υψηλότερη αύξηση του μεριδίου αγοράς της εδώ και τρεις δεκαετίες. Η μάρκα έχει αγκαλιάσει πλήρως το ηλεκτρικό μέλλον με ένα σχέδιο να κάνει τα EVS να αποτελούν το ήμισυ των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων της μέχρι το 2025, πριν προσφέρει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2030. Ταυτόχρονα, κάθε νέο αυτοκίνητο της Volvo από το 2019 και μετά διαθέτει ηλεκτροκινητήρα. Στόχος της είναι να γίνει η πρώτη premium αυτοκινητοβιομηχανία που θα μεταφέρει ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των οχημάτων της στην ηλεκτροκίνηση.

Η προσέγγιση της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν ήταν μια συμβατική εκστρατεία marketing, αλλά μια θεμελιώδης επανεξέταση ολόκληρης της διαδικασίας πώλησης των προϊόντων της. Από την προώθηση των πωλήσεων απευθείας στον καταναλωτή (DTC) και την εισαγωγή συνδρομητικών μοντέλων με την προσφορά Care by Volvo, μέχρι την ανακοίνωση ότι τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα (EVS) θα πωλούνται μόνο μέσω διαδικτύου, η Volvo άρχισε να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τους πελάτες.

Το κλειδί της στρατηγικής ήταν η εύκολη πρόσβαση στα αυτοκίνητα. Οι πελάτες που εγγράφονταν σε μια συνδρομή μπορούσαν να ορίσουν μια μηνιαία πληρωμή που περιελάμβανε όλα τα έξοδα λειτουργίας του αυτοκινήτου τους, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης. Η Volvo τοποθετήθηκε ως αξιόπιστος συνεργάτης για τις εταιρείες που επιθυμούν να στρέψουν τους στόλους τους προς την ηλεκτροκίνηση.

Το αποτέλεσμα είναι η απήχηση σε νέους πελάτες, με το 93% των πελατών της Care by Volvo να είναι νέοι στη μάρκα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.