Corona Island | ένας μοναδικός προορισμός της Corona για την προώθηση της βιωσιμότητας

Η κορυφαία μάρκα μπύρας, Corona, έχει μεγάλα σχέδια για να συνδέσει την επιστροφή του βιωματικού marketing με τη μακροχρόνια αποστολή της γύρω από τη βιωσιμότητα. Πρόσφατα, ανακοίνωσε  τα σχέδια της για ένα φυσικό νησί-προορισμό που γιορτάζει τα 100% φυσικά συστατικά της και προωθεί τις προσπάθειες της για βιωσιμότητα.

Το Corona Island θα είναι ένας μοναδικός προορισμός για τους επισκέπτες ώστε να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα και να επανασυνδεθούν με το περιβάλλον. Βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα και πρόκειται να ανοίξει για το κοινό στα τέλη της άνοιξης του 2022, ενώ διεκδικεί να λάβει το σήμα “Blue Verified” από τη ΜΚΟ Oceanic Global. Η πιστοποίηση αυτή εξαρτάται από μέτρα όπως η εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης και η εφαρμογή υποδομών υπεύθυνης διαχείρισης αποβλήτων. Η αξιολόγηση βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη, όμως η Corona δήλωσε ότι η προσπάθειά της να καταστήσει την τοποθεσία το πρώτο πλήρως Blue Verified Island είναι σε καλό δρόμο για να υλοποιηθεί μέχρι το επόμενο έτος.

Πέρα από τα βασικά προϊόντα ποτών της Corona, η εγκατάσταση στο νησί διαθέτει κατασκευές από 100% φυσικά υλικά, με στόχο να μειωθούν οι περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Η ιδέα αντλεί επίσης έμπνευση από τα διαφημιστικά μηνύματα της Corona, όπου η ξεκούραση και η χαλάρωση στην παραλία είναι ένα σταθερό θέμα. Πέρα από το κομμάτι της βιωσιμότητας, η ενεργοποίηση βασίζεται και στο γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια  αλλά μπορεί να παραμένουν επιφυλακτικοί στο να κάνουν διακοπές με μεγάλα πλήθη καθώς η πανδημία μαίνεται.

Ως μπύρα που γεννήθηκε στην παραλία, η Corona παρασκευάζεται με 100% φυσικά συστατικά: νερό, κριθάρι, αραβόσιτο ή ρύζι και λυκίσκο. Το φυσικό περιβάλλον του Corona Island και η εμπειρία των επισκεπτών αποτελεί άμεση προέκταση της μάρκας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων περνάει το χρόνο της σε εσωτερικούς χώρους και αυτή η εμπειρία βγάζει τους επισκέπτες από την καθημερινή τους μονοτονία, βοηθώντας τους να συνυπάρξουν μέσα στη φυσική ομορφιά. Η αποσύνδεση για την επανασύνδεση είναι η πρόθεση πίσω από αυτή την ολιστική εμπειρία.

Η προσέλευση στο Corona Island περιορίζεται αυστηρά με τους επισκέπτες να επιλέγονται μέσω μηχανισμών enter-to-win. Διοργανώνεται  μια δημοπρασία της οποία το μεγάλο βραβείο να είναι μια εβδομαδιαία απόδραση σε ιδιωτικό νησί σε έναν μεγάλο νικητή και εννέα καλεσμένους με πληρωμένα όλα τα έξοδα το επόμενο έτος. Τα έσοδα από τη δημοπρασία, η οποία διαρκεί έως τις 14 Δεκεμβρίου και είναι ανοιχτή σε μη κατοίκους των ΗΠΑ, θα διατεθούν υπέρ της Oceanic Global.

Η Corona σχεδιάζει μια σειρά από δραστηριότητες για την προώθηση της συνειδητής κατανάλωσης μόλις το νησί ανοίξει για τους επισκέπτες. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν εργαστήρια σχετικά με τη ζωή χωρίς πλαστικό, διαλογισμό υπό τους φυσικούς ήχους του νησιού και μια επίσκεψη σε ένα αγρόκτημα που προμηθεύει τα τοπικά συστατικά του νησιού. Άλλες πτυχές της εμπειρίας, όπως ο γαστρονομικός προγραμματισμός, θα εμπνέονται από το βιολογικό περιβάλλον του απομακρυσμένου τόπου. Το νησί διαθέτει χαλαρωτικές παραλίες, καταπράσινα βοτανικά σημεία και κρυστάλλινα γαλάζια νερά για να απολαύσουν οι επισκέπτες και να ερωτευτούν τη φύση.

Εκτός από την επαλήθευση των επιτευγμάτων βιωσιμότητας του Corona Island, η Oceanic Global θα παράσχει επίσης πολύτιμες συμβουλές για τη δημιουργία ελκυστικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που εφιστούν την προσοχή στην πλαστική ρύπανση, την προστασία του οικοσυστήματος και τη συνολική διατήρηση των ωκεανών. Η ομάδα φιλοξενίας του νησιού και οι επισκέπτες θα υποβληθούν επίσης στην εκπαίδευση της Oceanic Global σχετικά με τη βιωσιμότητα και τις βέλτιστες επιχειρησιακές πρακτικές σύμφωνα με τα κριτήρια που περιγράφονται στο Blue Standard.

Η Corona αξιοποιώντας την ανάγκη των ανθρώπων να επανασυνδεθούν με ασφάλεια με την ύπαιθρο, προσκαλεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν το Corona Island και να συνδυάσουν την εκπαίδευση με τον υπεύθυνο τουρισμό. Ο στόχος είναι ότι όταν οι επισκέπτες επιστρέψουν στο σπίτι τους, θα έχουν ερωτευτεί ξανά τη φύση και θα έχουν πάρει νέα ενέργεια για να γίνουν καλύτεροι παγκόσμιοι πολίτες στις κοινότητές τους.

Νωρίτερα φέτος, η Corona υποστήριξε ότι είναι η πρώτη παγκόσμια μάρκα ποτών που επιτυγχάνει καθαρό μηδενικό αποτύπωμα πλαστικού. Αυτή η αποστολή έχει αρχίσει να αναβαθμίζει και το σχεδιασμό της συσκευασίας της μάρκας. Στην Κολομβία, η εταιρεία πειραματίζεται με συσκευασίας από άχυρο αντί για πλαστικό και συνεχίζει να εστιάζει στο σχεδιασμό των προϊόντων της για τη μείωση του πλαστικού από την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Και άλλες μάρκες μπύρας έχουν στηριχθεί στην επιθυμία των καταναλωτών να επιστρέψουν στον κόσμο με ασφάλεια εν μέσω της COVID-19. Η Coors Light διεξήγαγε πέρυσι μια καμπάνια που παρείχε στους οπαδούς της την ευκαιρία να κερδίσουν διακοπές στους ταξιδιωτικούς προορισμούς που είχαν χρησιμοποιήσει ως φόντο για video chat σε εφαρμογές όπως το Zoom.

Το Corona Island αποτελεί συνέχεια της συνεχιζόμενης δέσμευσης της Corona για βιωσιμότητα και διατήρηση των ωκεανών. Η Corona έχει μια ιστορία στην προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας συνεργαστεί με περισσότερους από 68.000 εθελοντές για την ολοκλήρωση πάνω από 1.400 καθαρισμών, σε πάνω από 44 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα παραλίας.