25 Απρ 2024
READING

Η Volkswagen προσφέρει εμπειρία οδήγησης AR μέσω των κουτιών του Amazon

3 MIN READ

Η Volkswagen προσφέρει εμπειρία οδήγησης AR μέσω των κουτιών του Amazon

Η Volkswagen προσφέρει εμπειρία οδήγησης AR μέσω των κουτιών του Amazon

Η Volkswagen θα προωθήσει το νέο της όχημα SUV Taos του 2022 με μια διαδικτυακή εμπειρία οδήγησης επαυξημένης πραγματικότητας (AR) φέρνοντας μια αισθητηριακή εμπειρία του νέου οχήματος στα σπίτια των online αγοραστών.Η εμπειρία είναι διαθέσιμη μέσω σάρωσης κωδικών QR σε επιλεγμένα κουτιά του Amazon.

Μέσω της εμπειρίας AR, οι χρήστες μπορούν να κάνουν μια εικονική οδήγηση σε έναν τρισδιάστατο χάρτη, να προσθέσουν ήχους κατά μήκος της διαδρομής και να καταγράψουν τις διαδρομές για να ξεκλειδώσουν τρεις δωρεάν μήνες Amazon Music Unlimited.Η σύνδεση της εμπειρίας με τέσσερις μουσικές διαθέσεις – συμπεριλαμβανομένων των “road tripping” και “city vibing” – και το ξεκλείδωμα τριών μηνών Amazon Music Unlimited μπορεί να ενισχύσει τη δέσμευση με την εμπειρία που βασίζεται σε smartphone, αξιοποιώντας συχνά αλληλοσυνδεόμενες δραστηριότητες, όπως η οδήγηση και η ακρόαση μουσικής. Η εμπειρία θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο κουτιά του Amazon

Με τη χρήση διαδικτυακής AR που δεν απαιτεί πρόσθετη εφαρμογή, καθώς και με κωδικούς QR, οι οποίοι έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Volkswagen μπορεί να μειώσει την τριβή που συνεπάγεται η παροχή μιας μοναδικής εμπειρίας μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η εμπειρία AR θα μπορούσε να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να προσεγγίσει τους νεότερους καταναλωτές κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών, όποτε και οι αγοραστές αναμένεται να συρρεύσουν στο Amazon.

Η εικονική εμπειρία Taos αποτελεί συνέχεια των φθινοπωρινών εκστρατειών Drive και Road is Home, που δημιουργήθηκαν για τη Volkswagen of America. Η εμπειρία του Amazon box ζωντανεύει το ρυθμό και το στυλ αυτών των τηλεοπτικών σποτ. Παρόμοια με τις τηλεοπτικές καμπάνιες, το θέμα της εμπειρίας WebAR αφορά τη χαρά της οδήγησης και το ότι είναι κάτι περισσότερο από το να πηγαίνεις από το ένα σημείο στο άλλο.

Η συνεργασία της Volkswagen με το Amazon για μια εμπειρία AR με κωδικούς QR στα πανταχού παρόντα κουτιά έρχεται καθώς οι μάρκες προσπαθούν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια διαφήμισης και να προσεγγίσουν τους νεότερους, ψηφιακά ενημερωμένους καταναλωτές μέσω των κινητών συσκευών. Μάλιστα, η νέα συνεργασία είναι ακόμα μια απόδειξη του αυξανόμενου ρόλου του Amazon στη διαφήμιση ακόμα και για τις εταιρίες οι οποίες δεν πωλούν απαραίτητα προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Η Volkswagen συνεργάστηκε προηγουμένως με το Pinterest για να προωθήσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το SUV ID.4 με μια παρόμοια εικονική εμπειρία. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Pinterest, προσέφερε μια εικονική εμπειρία στους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να κάνουν “test drive” με το όχημα με δυνατότητες προβολής 360 μοιρών. Η συνεργασία κάνει φανερό ότι η Volkswagen  προσπαθεί να επεκτείνει την εμβέλειά της, αξιοποιώντας τόσο την αυξανόμενη δημοτικότητα του Pinterest μεταξύ των καταναλωτών αυτοκινήτων όσο και την αξιοποίηση της πλατφόρμας για τη δημιουργία μιας εικονικής εμπειρίας αγορών.

Οι μάρκες αυτοκινήτων έχουν αγκαλιάσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως έχει κάνει η Volkwagen με το TikTok, και άλλες πλατφόρμες που λειτουργούν με κινητά για να προσεγγίσουν τους millennials, οι οποίοι αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς αυτοκινήτων. Άλλες μάρκες επανέλαβαν τις βιωματικές ενεργοποιήσεις που περιορίστηκαν στις αρχές της πανδημίας, με τη Mercedes-Benz  να προωθεί τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της μέσω μιας περιοδείας δοκιμαστικής οδήγησης σε 20 πόλεις και διαφόρων βιωματικών ενεργοποιήσεων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.