25 Απρ 2024
READING

Η καμπάνια Keep Walking του Johnny Walker συνεχίζεται με νέο ντοκιμαντέρ με έμπνευση από την Αφρική

4 MIN READ

Η καμπάνια Keep Walking του Johnny Walker συνεχίζεται με νέο ντοκιμαντέρ με έμπνευση από την Αφρική

Η καμπάνια Keep Walking του Johnny Walker συνεχίζεται με νέο ντοκιμαντέρ με έμπνευση από την Αφρική

H διάσημη καμπάνια του Johnny Walker «Keep Walking», που λανσαρίστηκε το 1999 και ήταν τόσο επιτυχημένη, που το όνομά της μετατράπηκε σε ένα είδος σλόγκαν, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της. Φέτος, το Johnny Walker επανέρχεται στην καμπάνια του με μια νέα διαφήμιση αλλά και με την παραγωγή ενός νέου ντοκιμαντέρ.

Με τίτλο «The Ones Who Keep Walking», το νέο αυτό ντοκιμαντέρ είναι γυριμένο από την επιδραστική visual artist, filmmaker και μέλος της λίστας 30 under 30 του Forbes, Amarachi Nwosu και η θεματική του προσδοκά να τραβήξει την προσοχή σε creatives και δημιουργικές κοινότητες της Αφρικής. Μετά την περσινή ταινία «The Man Who Walked Around the World», το φετινό ντοκιμαντέρ προσεγγίζει εκ νέου τη βαθύτερη φιλοσοφία του «keep walking», αναδεικνύοντας τον τρόπο που την ενστερνίζονται οι σύγχρονοι δημιουργοί.

Έτσι, βλέπουμε σε αυτήν την νέα παραγωγή να πρωταγωνιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Αφρικής, από τη Νιγηρία, τη Ζάμπια, τη Νότια Αφρική, τη Μοζαμβίκη, την Γκάνα, την Ακτή του Ελεφαντοστού και την Κένυα. Οι δημιουργοί λένε την ιστορία τους και προσφέρουν μια εικόνα για το πώς το πρωτοπόρο πνεύμα τους και η δημιουργικότητά τους λειτουργούν ως όχημα που μεταφέρει στον κόσμο το παλλόμενο πνεύμα μιας ηπείρου που αγωνίζεται για την πρόοδο με αφετηρία τον πολυσυλλεκτικό πλούτο της κουλτούρας του.

Για τη σκηνοθέτιδα, που έχει αναδειχθεί μέσα από τις προσεγμένες συνεργασίες της με ονόματα όπως η Naomi Campbell, η νεότερη κάτοχος Νόμπελ, Malala Yousafzai, ο Childish Gambino, αλλά και με brands όπως η Nike και η Vogue, η ταινία αυτή ήταν μια ευκαιρία να αναδειχθεί η πολιτισμική αναγέννηση της Αφρικής που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή και οι δημιουργικοί άνθρωποι που εργάζονται πυρετωδώς για να φωτίσουν το πνεύμα της.

Από την πλευρά του, το brand, μέσω της global marketing director, σημειώνει πόσο σημαντικές θεωρούν τις ιστορίες ανθρώπων που «τολμούν να κάνουν τη ζωή πλουσιότερη». Οι ιστορίες των creatives αυτής της ταινίας φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως η ενσάρκωση του πνεύματος «keep walking» του Johnny Walker, με έναν τρόπο που, μετά από τόσα χρόνια, να εξακολουθεί να έχει νόημα και να παραμένει επίκαιρο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, με αυτό το ντοκιμαντέρ δίνεται έμφαση στο ότι «the ones who keep walking», το πάθος και οι ιστορίες τους, που ανοίγουν νέους δρόμους για την κουλτούρα των χωρών τους, υπογραμμίζουν την αξία των αρχών της ισότητας, της συμπεριληπτικότητας και της εκπροσώπησης, ζητήματα που σήμερα απασχολούν κοινωνικά περισσότερο από ποτέ.

Δείτε ακόμα: Tο φρεσκάρισμα της οπτικής ταυτότητας του Johnny Walker

Η κυκλοφορία του φιλμ έρχεται λίγες μέρες μετά το λανσάρισμα του διαφημιστικού του brand, το οποίο επικεντρώνεται στο βασικό θέμα του «Keep Walking», με μια μείξη διάσημων τραγουδιών που το θέμα τους συνδέεται με αυτήν τη φιλοσοφία. Στο σποτ ακούγονται μεταξύ άλλων το «Walk This Way», των Run DMC και Aerosmith, το «These Boots are Made for Walking» της Loretta Lynn και το «Walk on the Wild Side» του Lou Reed. To βίντεο με το τραγούδι θα συνοδεύεται από μια σειρά από ενέργειες σε μεγάλες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, η Πόλη του Μεξικού, το Τόκιο, η Μπανγκόκ, το Κέιπ Τάουν και άλλες, όπου θα προβάλλονται inspirational φράσεις από εμβληματικές προσωπικότητες όπως η Grace Jones, ο Ayrton Sena και ο Mark Twain, ενώ για την επαφή με τους καταναλωτές στρατολογούνται καλλιτέχνες σε περισσότερες από 20 χώρες. 

Με αυτόν τον νέο «ύμνο» του Keep Walking και το νέο ντοκιμαντέρ, το brand θέλει να τονίσει ότι στον πυρήνα της ταυτότητάς του βρίσκεται το θετικό πνεύμα και η δύναμη της ψυχής, αξίες επίκαιρες όσο ποτέ, σε καιρούς πανδημίας. 

Η συνέπεια του μηνύματος του Johnny Walker όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και η παράλληλη εξέλιξή του έτσι ώστε το περιεχόμενό του να βρίσκει σημείο επαφής με την εποχή, είναι ένας από τους λόγους που το brand αυτό της Diageο εξακολουθεί να είναι τόσο πετυχημένο – μπήκε μάλιστα στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης «Most Valuable UK Brands 2021». Η επιτυχημένη στρατηγική της μάρκας, μάλιστα, δεν περιορίζεται στις παραπάνω ενέργειες του Keep Walking, αλλά, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της εποχής, επενδύει στη βιωματική προσέγγιση του marketing, που ενισχύει τη σύνδεση με τους καταναλωτές. Πιο πρόσφατο εντυπωσιακό παράδειγμα, η δημιουργία ενός οκταώροφου κτιρίου στο Εδιμβούργο, με καταστήματα, κελάρι και μπαρ, που λειτουργεί ως αξιοθέατο για τους λάτρεις του σκωτσέζικου ουίσκι.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlRtVAD8mVk

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.