23 Απρ 2024
READING

Το νέο mixed reality headset της Apple

2 MIN READ

Το νέο mixed reality headset της Apple

Το νέο mixed reality headset της Apple

Η Apple κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2022, θα κυκλοφορήσει το πρώτο σετ ακουστικών AR. Το mixed reality headset του δημοφιλούς τεχνολογικού γίγαντα θα τροφοδοτείται από δύο διαφορετικούς επεξεργαστές. Συγκεκριμένα  η νέα συσκευή θα διαθέτει έναν κύριο επεξεργαστή αντίστοιχης υπολογιστικής ισχύος με εκείνη του τσιπ M1, καθώς και έναν δευτερεύοντα επεξεργαστή, ο οποίος θα χειρίζεται όλους τους αισθητήρες. Με τη συμβολή και των δύο επεξεργαστών, τα ακουστικά δε θα χρειαστεί να συνδεθούν σε iPhone ή Mac.

Η συσκευή θα παρέχει όχι μόνο επαυξημένης αλλά και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, διαθέτοντας δύο οθόνες 4K Micro OLED από τη Sony.Να θυμίσουμε πως ο βασικός στόχος της Apple πιστεύεται πως είναι η δημιουργία ενός σετ γυαλιών που θα προσφέρει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας – τα λεγόμενα και Apple Glasses.

Πριν φτάσει όμως εκεί η Apple  θα κυκλοφορήσει πρώτα ένα VR/AR headset που θα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό σε σύγκριση με τις άλλες λύσεις της αγοράς. Το headset αυτό θα εστιάζει στην ψηφιακή πραγματικότητα, VR, και θα έχει και λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας, AR.

Διαβάστε επίσης: Η στρατηγική της Apple για τις υπηρεσίες

Η συσκευή θα βρίσκεται διαθέσιμη στην αγορά στα τέλη του 2022, σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί wireless υποστηρίζοντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, με απώτερο σκοπό τόσο τη διαφοροποίησή του από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, όσο και την πλήρη αυτονομία του μέσα στην επόμενη δεκαετία. Τα συγκεκριμένα ακουστικά θα απευθύνονται σε developers και σε creators και η τιμή τους θα ανέρχεται περίπου στα 3.000 δολάρια. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.