25 Απρ 2024
READING

Θα προωθήσει τις πωλήσεις της Gucci η νέα ταινία «House of Gucci»;

3 MIN READ

Θα προωθήσει τις πωλήσεις της Gucci η νέα ταινία «House of Gucci»;

Θα προωθήσει τις πωλήσεις της Gucci η νέα ταινία «House of Gucci»;

Καθώς η νέα ταινία House of Gucci κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο, ο ιταλικός οίκος πολυτελείας γνωρίζει ανανεωμένο ενδιαφέρον και προσοχή.

Έπειτα από ατελείωτη προώθηση, συνεντεύξεις και αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, οι πρωταγωνιστές της ταινίας Lady Gaga ως Patrizia Reggiana, η οποία δολοφόνησε τον σύζυγό της, και Adam Driver ως Maurizio Gucci, κληρονόμος της εταιρίας, έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό. Βέβαια, ο οίκος δεν έχει υποστηρίξει επίσημα την ταινία μέχρι τώρα. Η ταινία έχει ήδη συγκεντρώσει τις εντυπώσεις για τα Όσκαρ.

Την περασμένη εβδομάδα το Lovethesales.com, ένας φορέας πληροφοριών ηλεκτρονικού εμπορίου, ανέφερε άλμα 257% στις αναζητήσεις για τσάντες Gucci σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναζητήσεις για ρούχα Gucci αυξήθηκαν κατά 73%. Το ενδιαφέρον για τις παντόφλες Gucci, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε κατά 75% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ιστοσελίδες πολυτελών μεταχειρισμένων ειδών, όπως η RealReal, έχουν επίσης αυξήσει το marketing της Gucci, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναδεικνύουν vintage τσάντες και αξεσουάρ Gucci που είναι προς πώληση.

Η εμπλοκή της Gucci στην ταινία

Ο οίκος έχει εμπλακεί ανεπίσημα στην ταινία με διάφορους τρόπους, όπως στην παραγωγή κοστουμιών, στην παροχή χώρων γυρισμάτων και στην υποστήριξη ηθοποιών που συνδέονται στενά με τον οίκο μόδας. Η ίδια η Gucci δημοσίευσε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης κινηματογραφικά στιγμιότυπα της Lady Gaga με vintage κομμάτια, καθώς και μια φωτογραφία του πρεσβευτή της μάρκας Jared Leto ντυμένου με κοστούμι Gucci, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας στο Λος Άντζελες.

Από την άλλη, αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη το γεγονός ότι οι κληρονόμοι του ιταλικού οίκου μόδας Gucci απείλησαν πρόσφατα ότι θα κινηθούν νομικά κατά της νέας ταινίας επειδή απεικονίζει ορισμένα μέλη της οικογένειας με προσβλητικό τρόπο. Συγκεκριμένα, η οικογένεια προσβλήθηκε ιδιαίτερα από την απεικόνιση της δολοφόνου του Maurizio Gucci ως, κατά κάποιο τρόπο θύμα, ενώ ενόχλησε και το γεγονός ότι ο Aldo Gucci και οι συγγενείς του παρουσιάστηκαν με υποτίμηση, αδαείς και αναίσθητοι απέναντι στον κόσμο γύρω τους. Βέβαια, η οικογένεια Gucci δεν εμπλέκεται με τον οίκο μόδας από τη δεκαετία του 1990. Η πολυτελής μάρκα ανήκει σήμερα στον γαλλικό όμιλο Kering.

Όσον αφορά την ταινία, το κατά πόσον οι πωλήσεις θα ενισχυθούν ή όχι, μένει να φανεί. Πάντως, παρά την τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της Gucci, η οποία δείχνει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 3,8% κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, χάνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, οι αναλυτές έσπευσαν να προβλέψουν ότι η ταινία, η οποία προβλέπεται να αποφέρει 17 έως 20 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων μόνο μέσα στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της, σε συνδυασμό με την πλήρη άφιξη της συλλογής “Hacker” της Gucci με την Balenciaga στα καταστήματα για το τέταρτο τρίμηνο, θα χρησιμεύσει για να αυξήσει το ενδιαφέρον και τη ζήτηση για το εμπορικό σήμα Gucci και τα προϊόντα του.

Μερικοί δεν θεωρούν ότι η ταινία θα συμβάλει στις πωλήσεις, εν μέρει επειδή επικεντρώνεται σε μια Gucci μιας άλλης εποχής. Από την άλλη, τα vintage και παλιότερης εποχής προϊόντα αποτελούν αυτή την περίοδο τεράστια τάση, ειδικά στους νέους καταναλωτές, πράγμα που εταιρία έχει ήδη εκμεταλλευτεί με την Vault, την πειραματική διαδικτυακή πλατφόρμα της. Νωρίτερα φέτος, η Kering αποκάλυψε ότι οι vintage γραμμές δερμάτινων ειδών της Gucci αποτελούν το 70-75% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας. Με αυτό το σκεπτικό, η ταινία μπορεί κάλλιστα να συμβάλει στην ενίσχυση των πωλήσεων των ιδιαίτερα εμβληματικών προϊόντων Gucci.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.