25 Απρ 2024
READING

To χριστουγεννιάτικο φορτηγό της Coca-Cola ταξιδεύει ξανά μετά την παύση της πανδημίας

3 MIN READ

To χριστουγεννιάτικο φορτηγό της Coca-Cola ταξιδεύει ξανά μετά την παύση της πανδημίας

To χριστουγεννιάτικο φορτηγό της Coca-Cola ταξιδεύει ξανά μετά την παύση της πανδημίας

To εορταστικό ταξίδι του, αυτό που είναι εμπνευσμένο από τη διάσημη πια διαφήμιση του 1995, με τίτλο «Holidays are coming», ξεκίνησε ξανά φέτος το φορτηγό της Coca-Cola στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από ένα χρόνο παύσης εξαιτίας της πανδημίας.

Το φορτηγό ξεκίνησε από τη Γλασκώβη στις 24 Νοεμβρίου, και μέχρι τα Χριστούγεννα θα περάσει από όσο περισσότερες πόλεις γίνεται, ενώ το δρομολόγιό του θα αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα από τα social media της εταιρείας. Οι στάσεις του θα γίνονται σε ένα χιονισμένο, εορταστικό σκηνικό και οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφηθούν και να κεραστούν ένα μικρό κουτάκι Coca-Cola Zero – όπως έπινε ο Άη-Βασίλης (από γυάλινο μπουκάλι, βέβαια, αυτός), στην ανανεωμένη ανάλογη διαφήμιση του 2018.

Το περσινό ταξίδι που αναβλήθηκε έγινε το θέμα της περσινής εορταστικής καμπάνιας, που αναγνωρίστηκε ως «η πιο αποτελεσματική καμπάνια Χριστουγέννων», και είχε ως πρωταγωνιστές φίλους και συγγενείς που δεν μπορούσαν να βρεθούν για τις γιορτές.

Η γραφική  χριστουγεννιάτικη ενέργεια με το φορτηγό θα τρέχει παράλληλα με τη νέα, feel good καμπάνια του brand για τις γιορτές, με τίτλο «Real magic at Christmas», η οποία θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα σε 90 χώρες.

Στο επίκεντρο της καμπάνιας αυτής βρίσκεται η μαγεία των γνήσιων ανθρώπινων σχέσεων. Αυτή θέλει να τονίσει η διαφημιστική ταινία γύρω από την οποία ξεδιπλώνεται. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που μετακομίζει με τη μητέρα του σε ένα διαμέρισμα χωρίς τζάκι. Το παιδί ανησυχεί για το πώς θα του φέρει το δώρο του ο Άη-Βασίλης χωρίς καμινάδα και το happy end έρχεται χάρη στη βοήθεια των νέων γειτόνων.

Εκτός από την κεντρική ταινία της καμπάνιας, που θέλει να δώσει έμφαση στη φιλοοφία του brand, γύρω από την αξία των ανθρώπινων σχέσεων, η καμπάνια θα περιλαμβάνει και επιμέρους μικρά σποτ που επικεντρώνονται σε δευτερεύοντες ήρωες του κεντρικού concept, ενώ θα πραγματοποιηθούν ακόμα και ενέργειες με influencers, πρωτοβουλίες σε τοπικές κοινότητες και δραστηριοποιήσεις στα καταστήματα λιανικής. «Με ένα απλό και αισιόδοξο μήνυμα ενότητας, συμπεριληπτικότητας και θετικής σκέψης στην καρδιά της, η καμπάνια στοχεύει να μας θυμίσει ότι αυτό που χρειαζόμαστε για μαγικά Χριστούγεννα είναι οι μοιρασμένες στιγμές μετην κοινότητα και τους ανθρώπους που αγαπάμε», δηλώνει ο επκεφαλής marketing του brand.

Δείτε ακόμα: “Every Home Should Be a Haven” | Η νέα καμπάνια του Ikea για τα Χριστούγεννα

Η συγκεκριμένη καμπάνια έχει ιδιαίτερη σημασία για την Coca-Cola, όχι μόνο επειδή λανσάρεται μετά από ένα χρόνο που όλα είχαν παγώσει, αλλά και επειδή πρόκειται για την πρώτη διεθνή της πλατφόρμα μετά το 2016, που αντικατοπτρίζει και μια αλλαγή φιλοσοφίας στην προώθηση των προϊόντων της.

Η Coca-Cola θέλει πλέον να απομακρυνθεί κάπως από την επικοινωνία μέσα από τα παραδοσιακά media και να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα εμπειριών για τους πελάτες της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και οι μελοντικές καμπάνιες θα κινούνται με βάση αυτήν την πλατφόρμα, και στόχος θα είναι το brand να εναρμονιστεί με τα «σημεία πάθους» του καταναλωτή, ώστε να γίνει περισσότερο δελεαστικό και να αναπτύξει στενότερη σύνδεση μαζί του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.