Unilever | Ο σκοπός της εταιρείας και η απήχηση που έχει

Η Unilever υποστηρίζει ότι κατόπιν ελέγχου της γενικότερης στάσης του προσωπικού 54 αγορών από τις 75 συνολικά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βιωσιμότητα αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος λόγος για να ενταχθεί κάποιος στο δυναμικό της εκάστοτε FMCG (Fast Moving Consumer Goods) εταιρείας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε (72%). Πράγματι ο τομέας του sustainability λειτούργησε ως μαγνήτης ταλέντων.

Το εργατικό δυναμικό της Unilever είναι πραγματικά παθιασμένο με τη βιωσιμότητα, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους την επιλέγουν ώστε να εργαστούν. Καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες ώστε να έρθουν σε επαφή με τους retailers, να αφυπνίσουν τους καταναλωτές καθώς και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες.

Η αξία του σκοπού για την εκάστοτε εταιρεία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τόσο την ισχύ όσο και το μερίδιό της στην αγορά. Επομένως από τη στιγμή που το κομμάτι της βιωσιμότητας είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρείες, το ίδιο ισχύει και για την Unilever. Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο σκοπός που καθορίζει την εκάστοτε εταιρεία, καθώς μέσω αυτού αναπτύσσεται προσελκύοντας περισσότερους καταναλωτές. Αυτή τη στιγμή το κομμάτι του sustainability για τους ανθρώπους έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, ειδικά για τους νεότερους αγοραστές.

Διαβάστε επίσης: Η Unilever θα δοκιμάσει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα της με κίνδυνο το “greenwashing”

Επιπλέον η Kantar, ανακάλυψε την άμεση «συσχέτιση» ανάμεσα στα εμπορικά σήματα που συμβάλλουν στη κοινωνία καθώς και στη γενικότερη ανάπτυξή τους. Πιο συγκεκριμένα παρατηρείτε ότι τα brands, τα οποία ενδιαφέρονται πραγματικά για τον σκοπό, κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους ακόμη και δύο φορές γρηγορότερα. Από τη στιγμή που το καταναλωτικό κοινό εστιάζει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, αυτό που πρέπει να κάνουν οι εταιρείες είναι να επικοινωνήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα όσο το δυνατόν καλύτερα, εστιάζοντας κυρίως στη διαφάνεια. Για παράδειγμα, η Unilever σύναψε συνεργασία με το Amazon δημιουργώντας τη πρωτοβουλία Climate Pledge Friendly.

Αν και το καταναλωτικό κοινό προσπαθεί να ενεργεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την ίδια στιγμή απαιτεί από τα brands να πράττουν με διαφάνεια. Παράλληλα οι άνθρωποι είναι ενήμεροι όσον αφορά το φαινόμενο του greenwashing, καταβάλλοντας σημαντικές προσπάθειες να αποκρυπτογραφήσουν και να κατανοήσουν τις καταναλωτικέ επιλογές τους. Μπορεί οι άνθρωποι να επιδιώκουν πιο βιώσιμες πρακτικές, εξακολουθούν ωστόσο να καθοδηγούνται από την τιμή και την ευκολία.