26 Απρ 2024
READING

Χαμηλότερα η φετινή Black Friday σε σχέση με το 2020

2 MIN READ

Χαμηλότερα η φετινή Black Friday σε σχέση με το 2020

Χαμηλότερα η φετινή Black Friday σε σχέση με το 2020

Στη φετινή Black Friday, οι κλάδοι των ελληνικών ePharmacy και eGrocery αυξήθηκαν κατά 115% και 27% σε αξία πωλήσεων αντίστοιχα, σε σύγκριση με τη μέση αξία διαδικτυακών πωλήσεων των προηγούμενων τριών Παρασκευών του Νοεμβρίου σύμφωνα με την Convert Group. Τα συνολικά διαδικτυακά έσοδα από αυτά τα 2 κανάλια στη φετινή Black Friday δεν ξεπέρασαν αυτά του 2020 όταν τα φυσικά καταστήματα ήταν κλειστά λόγω του lockdown σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Convert Group , οι 5 κορυφαίες κατηγορίες με την υψηλότερη αύξηση πωλήσεων στον ePharmacy τομέα ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+209%), οι αντιγηραντικές/αντιρυτιδικές κρέμες (+164%), τα προϊόντα περιποίησης ματιών (+156%), τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου (+149%) και οι πάνες (+138%) . Επιπλέον, στον τομέα των ηλεκτρονικών παντοπωλείων εντοπίστηκε προτίμηση στα κόκκινα κρασιά (+116%), ουίσκι (+115%), βότκα (+99%), ροζέ κρασιά (+91%) και λευκά κρασιά (+82%).

Η μέση παραγγελία στο ePharmacy αποτιμήθηκε στα 44,80 € και περιελάμβανε 5,1 τεμάχια (έναντι 43,10 € έως 4,8 τεμάχια τις προηγούμενες 3 Παρασκευές), ενώ η μέση παραγγελία στο ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ ήταν αξίας 81,50 € και περιείχε 36,8 προϊόντα (έναντι 76,30 έως 36,4 € είδη τις προηγούμενες 3 Παρασκευές).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Convert Group , τα ετήσια έσοδα της αγοράς από το eGrocery και το ePharmacy θα ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για το 2021, εξαιρουμένων των αγορών για online pet shop, εξειδικευμένα e-shop με πάνες, κάψουλες καφέ κ.λπ.

Ο Παναγιώτης Γκεζερλής, Founder & CEO της Convert Group δήλωσε σχετικά με την φετινή Black Friday.”Ήταν αναμενόμενο λίγο πολύ σε όλους μας ότι δεν θα ξεπερνάγαμε την περσινή BF όπου τα καταστήματα ήταν κλειστά. Παρ’ ολα αυτά την πλησιάσαμε σε σημείο ανάσας, άρα του χρόνου αναμένουμε νέο ρεκόρ με το καλό.”

Τα ευρήματα καταγράφονται στην eRetail Audit, πλατφόρμα της Convert Group που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.Μια καινοτόμο πλατφόρμα, που επιτρέπει στους κατασκευαστές και τους retailers να έχουν καθημερινή πρόσβαση σε συγκεντρωτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με σημαντικές εμπορικές πληροφορίες, πληροφορίες marketing και ηλεκτρονικού εμπορίου και να παρακολουθούν τη στρατηγική τους για το ψηφιακό ράφι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.