25 Απρ 2024
READING

Το Walmart θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την πλατφόρμα livestream αγορών του Twitter

3 MIN READ

Το Walmart θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την πλατφόρμα livestream αγορών του Twitter

Το Walmart θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την πλατφόρμα livestream αγορών του Twitter

Το Twitter καταβάλει σημαντικές προσπάθειες το τελευταίο διάστημα να ενταχθεί δυναμικά στο κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Γι’ αυτό το λόγο συμπεριλαμβάνει στο δυναμικό του μία σύγχρονη δυνατότητα livestream shopping. Η πρώτη retail εταιρεία που θα δοκιμάσει τη νέα πλατφόρμα του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι το Walmart.

Τον προηγούμενο χρόνο, το Walmart επένδυσε στο τομέα των αγορών μέσω livestreaming, φιλοξενώντας διάφορα events σε κοινωνικές πλατφόρμες όπως είναι το TikTok και το YouTube. Με αντίστοιχο τρόπο θα δράσει και στο Twitter, δημιουργώντας το πρώτο του shoppable livestream event. Αναλυτικότερα το Walmart θα διοργανώσει ένα live event με όνομα Cyber ​​Deals στη πλατφόρμα του Twitter, όπου οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν ένα live broadcast, μέσω του οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κάποιου είδους αγορά, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν και σε διάφορες online συζητήσεις σχετικά με την εκδήλωση δημοσιεύοντας tweets.

Εκτός από αυτό οι πελάτες του Walmart θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές είτε μέσω του Twitter, είτε μέσω μίας σειράς από πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένου του Walmart.com/live. Επιπλέον το καταναλωτικό κοινό θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί τις αγορές του μέσω και των προφίλ των εκάστοτε retailers στα social media όπως είναι το Facebook, το Instagram, το TikTok και το YouTube.

Πράγματι το Walmart κατέβαλε αρκετές προσπάθειες, με στόχο να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο την νέα αναδυόμενη αγορά του livestream καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο, το TikTok πραγματοποίησε το πρώτο του live event με όνομα «Holiday Shop-Along Spectacular», το οποίο στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να αυξήσει τους followers του TikTok κατά (25%). Το Walmart δεν στάθηκε όμως εκεί. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 15 livestream event σε πέντε διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του δικού της website.

Διαβάστε επίσης: Nike, Patagonia και Walmart μεταξύ των brand που δοκιμάζουν τις νέες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου του Twitter 

Το livestream «Walmart Cyber ​​Deals», θα λειτουργήσει ως αρχικό test της δυνατότητας του Live Shopping στο Twitter. Την ίδια στιγμή και το Walmart είναι γνωστό ότι παρουσιάζει με πολύ διεξοδικό τρόπο τα νέα προϊόντα του μέσω της πλατφόρμας του Twitter, συμβάλλοντας στην επιτυχία των γενικότερων επιχειρηματικών στόχων της εταιρείας. Επιπλέον το Walmart δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να δοκιμάσει τις νέες δυνατότητες του Twitter, αφού παρουσιάζει σταθερά υψηλές αποδόσεις σε περιεχόμενο εντός της πλατφόρμας, γεγονός που το καθιστά ένα φυσικό επόμενο βήμα να ενταχθεί στην αγορά social commerce ακόμη περισσότερο.

Το νέο livestream event στο Twitter αντιπροσωπεύει την ένταξή του στις livestream αγορές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2021 για το Walmart. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή πάνω από 30 events σε αγορές από οκτώ διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των BuyWith, BuzzFeed, Facebook, IGN, TalkShopLive, Tasty, Twitter και YouTube.

Διαβάστε επίσης: Πώς το livestream shopping κερδίζει τους καταναλωτές

Το Twitter εξακολουθεί να είναι μια σημαντική πλατφόρμα τόσο για τις επιχειρήσεις της Walmart, όσο και τους πελάτες της. Μετά από την αρχική δοκιμή του Live Shopping με το Walmart, το Twitter υποστηρίζει ότι θα προβεί στη δημιουργία εργαλείων, τα οποία ονομάζονται «Twitter Shopping Manager». Ο βασικός σκοπός δημιουργίας τους είναι η απλοποίηση των αγορών εντός της πλατφόρμας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.