19 Απρ 2024
READING

Το Netflix εξαγόρασε το γερμανικό στούντιο οπτικών εφέ πίσω από το “Stranger Things”

3 MIN READ

Το Netflix εξαγόρασε το γερμανικό στούντιο οπτικών εφέ πίσω από το “Stranger Things”

Το Netflix εξαγόρασε το γερμανικό στούντιο οπτικών εφέ πίσω από το “Stranger Things”

Το Netflix εξαγοράζει το στούντιο οπτικών εφέ Scanline VFX με έδρα το Μόναχο. Η Scanline έχει εργαστεί σε διάφορα πρωτότυπα του Netflix, όπως το “Stranger Things” και το “Cowboy Bebop”. Το στούντιο έχει επίσης παράσχει ειδικά εφέ για πολλούς τίτλους της Marvel και της DC.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2022, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών και άλλων συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης. Πρόκειται, πάντως για τη δεύτερη μεγάλη συμφωνία εξαγορών και συγχωνεύσεων στον χώρο των ειδικών εφέ αυτόν τον μήνα, μετά την ανακοίνωση της Unity, εταιρείας παροχής λογισμικού ανάπτυξης παιχνιδιών, ότι θα εξαγοράσει την επιχείρηση τεχνολογίας και εργαλείων Weta Digital έναντι 1,625 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Scanline ιδρύθηκε το 1989 και διαθέτει γραφεία σε πολλές μεγάλες πόλεις παγκοσμίως. Για το Netflix, η Scanline έχει εργαστεί σε διάφορες παραγωγές εκ των οποίων μερικές είναι το “Stranger Things 4”, το “Blood Red Sky”, το ” Don’t Look Up” και άλλα. Εκτός του Netflix, το στούντιο έχει προσφέρει ειδικά εφέ για τα “Game of Thrones”, “Black Widow”, “Black Panther”, “Captain Marvel”, “Iron Man 3”, “Captain America: Zack Snyder’s Justice League”, “Joker” και πολλές άλλες αγαπημένες ταινίες.

Όσον αφορά τα επερχόμενα έργα, η Scanline εργάζεται στα “The Batman”, “The Flash”, “Aquaman and the Lost Kingdom”, “Black Adam” και “Moonfall”. Το Netflix αναφέρει ότι, παρά την εξαγορά, στο μέλλον η Scanline θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση και να συνεργάζεται με τους υφιστάμενους πελάτες της.

Η Scanline είναι ένα από τα πιο δημιουργικά και καινοτόμα στούντιο VFX στον κόσμο και είναι γνωστή για τα πολύπλοκα, φωτορεαλιστικά εφέ και την τεχνογνωσία της στην εικονική παραγωγή. Ειδικότερα, η Scanline είναι γνωστή για τη δημιουργία φυσικών φαινομένων όπως η φωτιά, ο καπνός και το νερό μέσω της δουλειάς της σε έπη καταστροφών όπως το “San Andreas” και το “Independence Day”: Resurgence”. Μάλιστα, το Netflix σχεδιάζει να επενδύσει στον εξοπλισμό, την υποδομή και το εργατικό δυναμικό της Scanline και να συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο που κάνει το Eyeline Studios της Scanline στην εικονική παραγωγή.

Το Netflix κοινοποίησε επίσης ότι σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται και με πολλά άλλα στούντιο σε όλο τον κόσμο για τις ανάγκες VFX, ώστε να διασφαλίσει ότι οι δημιουργοί του έχουν πρόσβαση στην πιο καινοτόμο τεχνολογία στον κόσμο για να προσφέρει στα μέλη-θεατές του τις πιο συναρπαστικές και πρωτοποριακές ιστορίες.

Η εξαγορά της Scanline από το Netflix έρχεται εν μέσω της ώθησης του γίγαντα του streaming προς την εσωτερική παραγωγή. Το 2018, το Netflix απέκτησε τα Albuquerque Studios και ανακοίνωσε πέρυσι ότι σχεδίαζε να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δαπάνες παραγωγής για να επεκτείνει το στούντιο και να συμπεριλάβει επιπλέον 300 στρέμματα καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής ταινιών υψηλής τεχνολογίας στη Βόρεια Αμερική. Εκεί γυρίστηκαν τα “The Harder They Fall”,  “Army of the Dead”, “El Camino”, “Messiah” και πολλά άλλα. Το Netflix διαθέτει επίσης κέντρα παραγωγής στο Λος Άντζελες, την Ατλάντα και το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και το Βανκούβερ.

Ακόμα, αυτή η εξαγορά συμπίπτει με την πρόσφατη αγορά του Netflix του πρώτου του στούντιο παιχνιδιών, το Night School Studio. Η ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών είναι γνωστή για τους αφηγηματικούς τίτλους της όπως το “Oxenfree” και ιδρύθηκε το 2014 από τον πρώην ανώτερο σχεδιαστή παιχνιδιών στην Disney Interactive, και τον επικεφαλής σεναριογράφο στην Telltale Games.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.