27 Απρ 2024
READING

Η ΙΚΕΑ παρουσιάζει ένα νέο χριστουγεννιάτικο τραγούδι για το TikTok

5 MIN READ

Η ΙΚΕΑ παρουσιάζει ένα νέο χριστουγεννιάτικο τραγούδι για το TikTok

Η ΙΚΕΑ παρουσιάζει ένα νέο χριστουγεννιάτικο τραγούδι για το TikTok

Η IKEA κυκλοφορεί ένα νέο μουσικό κομμάτι, το οποίο συνδέεται με τον διαγωνισμό “Host Masters” της, κατά τον οποίο οι διαγωνιζόμενοι αγωνίζονται να αναδειχθούν οι καλύτεροι οικοδεσπότες. Η ΙΚΕΑ κυκλοφόρησε αυτό το μήνα το πρωτότυπο τραγούδι με θέμα τις γιορτές ως μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας που γιορτάζει τις κοινωνικές συγκεντρώσεις μεταξύ φίλων και συγγενών που δεν μπόρεσαν να βρεθούν πέρυσι λόγω της πανδημίας,

Αυτός το τραγούδι, με τίτλο “Feels Just Like a Holiday” αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του μεγαλύτερου πωλητή επίπλων στον κόσμο να αναπτύξει πρωτότυπη μουσική ειδικά για την εφαρμογή κοινωνικών βίντεο TikTok. Μάλιστα, αυτή η κίνηση προκύπτει από έρευνα που έδειξε ότι οι περισσότεροι χρήστες του TikTok προτιμούν βίντεο με πρωτότυπο ήχο. Επιπλέον, το 58% των χρηστών του TikTok δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τις μάρκες όταν η μουσική είναι ευχάριστη.

Το τραγούδι επικεντρώνεται κυρίως στα ζεστά και οικεία συναισθήματα που συχνά συνοδεύουν τις γιορτινές συγκεντρώσεις. Αυτό το θέμα επικρατεί σε όλη την καμπάνια της μάρκας “Host Masters”, η οποία υπενθυμίζει με χιούμορ στους ανθρώπους πώς να φιλοξενήσουν ανθρώπους ξανά για τις γιορτές μετά από σχεδόν δύο χρόνια εικονικής αλληλεπίδρασης με φίλους και οικογένεια και περιλαμβάνει μια σειρά βίντεο που οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν στα smartphones τους.

Καινοτόμες εταιρίες όπως η ΙΚΕΑ κατανοούν ότι για να προσεγγίσουν την επόμενη γενιά καταναλωτών, πρέπει να δημιουργήσουν επώνυμο περιεχόμενο που να ψυχαγωγεί και να παρέχει αξία. Η νέα μουσική προσφορά με το Song Candy κάνει ακριβώς αυτό, εκτός από την επέκταση στο TikTok, το IGTV, το Spotify και όχι μόνο.

Εκτός από το πρωτότυπο τραγούδι, η προσπάθεια “Host Masters” περιλαμβάνει μια συλλογή από stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια σειρά βίντεο. Κάθε επεισόδιο φιλοξενείται από τον κωμικό Preacher Lawson και δείχνει δύο ερασιτέχνες σε έναν “φιλικό ανταγωνισμό” για το ποιος θα είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης των διακοπών. Ένας εμπειρογνώμονας σχεδιασμού από την ΙΚΕΑ βοηθά τους διαγωνιζόμενους καθώς θα επιλέγουν προϊόντα από ένα κατάστημα σχεδιασμού ΙΚΕΑ για να στήσουν την τέλεια γιορτινή συνάντηση και τα τοποθετούν σε ένα εικονικό χώρο σαλονιού και τραπεζαρίας. Σχεδιασμένη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εκπομπή προσφέρει συμβουλές για θέματα που κυμαίνονται από τη διακόσμηση των Χριστουγέννων και το πώς να ψηθεί η γαλοπούλα μέχρι ένα μάθημα βήμα προς βήμα για το πώς να αγκαλιάζουν ξανά τους ανθρώπους, το “Host Masters” σκοπεύει να καλύψει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων μαζώξεων από τους οικοδεσπότες που σχεδόν δυο χρόνια τώρα είχαν βγει από αυτή τη διαδικασία.

Πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιστότοπος της ΙΚΕΑ  προβάλλει επίσης τα επεισόδια και παρέχει συνδέσμους προς τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, ώστε οι θεατές που εμπνέονται από τη σειρά να περιηγηθούν στα προϊόντα που παρουσιάζονται. Η φιλοσοφία αυτής της καμπάνιας είναι να δημιουργήσει η IKEA μέσω του marketing της μια ψυχαγωγική εμπειρία προκειμένου να προσελκύσει το κοινό της.

Επιπλέον, η εμπλοκή των αγοραστών στις κινητές συσκευές τους έχει γίνει πιο σημαντική για την ΙΚΕΑ εν μέσω της έξαρσης του ηλεκτρονικού εμπορίου που προκάλεσε η πανδημία. Η εταιρεία είδε μεγαλύτερη ζήτηση για είδη σπιτιού, καθώς οι άνθρωποι εγκατέστησαν γραφεία στο σπίτι ή αγόρασαν νέα έπιπλα για να ανανεωθούν και να βελτιώσουν τη διάθεση τους, ενώ περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Τα παγκόσμια έσοδα της ΙΚΕΑ αυξήθηκαν κατά 6,3% στα 43,4 δισ. δολάρια κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Αυγούστου, παρά τους συνεχιζόμενους περιορισμούς στις αλυσίδες εφοδιασμού. Εν μέσω κλεισίματος καταστημάτων και περιορισμών στους λιανοπωλητές, η ψηφιακή επιχείρηση της ΙΚΕΑ διεύρυνε το μερίδιό της στις συνολικές πωλήσεις στο 30% από 18% ένα χρόνο νωρίτερα.

Η IKEA δεν είναι η μόνη εταιρία που έχει υιοθετήσει μια στρατηγική δημιουργίας κοινότητας με βάση την μουσική. Μάρκες όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Lexus, τα μπισκότα Oreo έχουν υιοθετήσει αντίστοιχες στρατηγικές για να προσελκύσουν τους καταναλωτές της γενιάς Z, καθώς η αγοραστική τους δύναμη συνεχίζει να αυξάνεται.

Η έναρξη της καμπάνιας “Host Masters” αυτόν τον μήνα ακολουθεί άλλες προσπάθειες της IKEA να πειραματιστεί με τον ήχο. Η εταιρεία νωρίτερα φέτος δοκίμασε μια διαδραστική διαφήμιση ήχου στην πλατφόρμα streaming Pandora. Η διαφήμιση προσκάλεσε αμφίδρομες συζητήσεις ξεκινώντας με ένα μήνυμα σχετικά με την αποστολή βιωσιμότητας του λιανοπωλητή πριν ρωτήσει τους ακροατές αν ήθελαν να ακούσουν συμβουλές για οικολογική διαβίωση.

Η ΙΚΕΑ επίσης, η οποία προσδιορίζει το σπίτι ως «ασφαλές καταφύγιο» εστιάζει στο να τονίσει την αξία του οικογενειακού δεσμού χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικούς αγχωτικούς παράγοντες που συνήθως διαταράσσουν την αξία της οικογενειακής εστίας. Τον Σεπτέμβρη, η εταιρία κυκλοφόρησε άλλη μια καμπάνια με όνομα «Every Home Should Be a Haven» διάρκειας 60 δευτερολέπτων με πρωταγωνιστές μία σειρά από αρκουδάκια, τα οποία καταβάλουν προσπάθειες να διατηρήσουν μέσα σε ένα σπίτι το αίσθημα της οικογενειακής θαλπωρής, αφήνοντας έξω από αυτό τους στρεσογόνους παράγοντες καθώς και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Η καμπάνια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας να εστιάσει και να προωθήσει τα φετινά εποχικά προϊόντα για τη περίοδο των Χριστουγέννων.

Η IKEA πρωτοστατεί στην πιλοτική εφαρμογή νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της στην ανάπτυξη του ARKit της Apple, ενός συνόλου εργαλείων για προγραμματιστές για τη δημιουργία εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για χρήστες κινητών τηλεφώνων. Η εφαρμογή της προσέφερε στους αγοραστές έναν τρόπο να δουν πώς θα έδειχναν τα έπιπλα σε ένα δωμάτιο πριν τα αγοράσουν online.

Η εταιρία δηλώνει ότι μέσω όλων αυτών των κινήσεων marketing της προσπαθεί πάντα να δείχνει στους πελάτες πώς μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά τους με τρόπο εμπνευσμένο και διασκεδαστικό. Αυτή η προσέγγιση εναρμονίζεται με την διάθεση της εταιρίας  να δοκιμάζει νέους τρόπους για να συνδεθεί με τους πελάτες στην αγορά.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.