18 Απρ 2024
READING

H Buitoni συνεργάστηκε με την Impossible Foods για προϊόντα με κοινή επωνυμία

3 MIN READ

H Buitoni συνεργάστηκε με την Impossible Foods για προϊόντα με κοινή επωνυμία

H Buitoni συνεργάστηκε με την Impossible Foods για προϊόντα με κοινή επωνυμία

Αυτόν τον μήνα, η Impossible Foods συνεργάστηκε με την Buitoni λανσάροντας προϊόντα ραβιόλι Buitoni χωρίς κρέας. Η συνεργασία αυτή είναι η πρώτη επώνυμη συνεργασία με φυτική βάση για την 194 ετών ιταλική μάρκα τροφίμων Buitoni. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η εταιρεία υποκατάστατων φυτικών προϊόντων κρέατος Impossible Foods συνεργάζεται με μια υπάρχουσα μάρκα τροφίμων για ένα προϊόν με κοινή επωνυμία που πωλείται σε καταστήματα τροφίμων.

Τα ραβιόλι Buitoni κυκλοφορούν σε δύο ποικιλίες – Impossible™ Beef Made From Plants και Impossible™ Italian Sausage Made From Plants –  κατάλληλες για ένα γρήγορο, νόστιμο οικογενειακό δείπνο.

Σύμφωνα με τον όμιλο τροφίμων Buitoni, η συνεργασία με την Impossible Foods βοηθά την εταιρεία να προσεγγίσει τους αγοραστές που ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τις εναλλακτικές λύσεις κρέατος με φυτική προέλευση και αποτελεί μέρος των τελευταίων προσπαθειών της εταιρείας να εκσυγχρονίσει τη σειρά προϊόντων της, οι οποίες περιλαμβάνουν και την εκκίνηση των προσπαθειών marketing, όπως η αύξηση της ψηφιακής διαφήμισης και του marketing με influencers. Πλέον όλο και περισσότεροι καταναλωτές, είτε είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα βιωσιμότητας, είτε ενδιαφέρονται για μια πιο υγιεινή διατροφή, πειραματίζονται με φυτικά προϊόντα με τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Έτσι, η συνεργασία αποτελεί μια επίκαιρη στρατηγική κίνηση που έχει σημαντικές προοπτικές επιτυχίας. Εκτός από την εξυπηρέτηση των υφιστάμενων πελατών που ενδιαφέρονται για πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις σε ιταλοαμερικανικές συνταγές, η Buitoni προσπαθεί επίσης να προσελκύσει νέους πελάτες με τα επώνυμα προϊόντα Impossible Foods.

Εν τω μεταξύ, η Impossible Foods δήλωσε ότι η συνεργασία τη βοηθά να προσεγγίσει νέους πελάτες με τη βοήθεια μιας εταιρείας έχει ήδη εδραιώσει τη σχέση του εμπορικού σήματος της με τους πελάτες. Η Impossible Foods επέλεξε την Buitoni για την πρώτη συνεργασία λιανικής πώλησης της μάρκας λόγω της καθιερωμένης αναγνωρισιμότητας του ονόματός της, καθώς η συνεργασία μαζί με την συγκεκριμένη εταιρία θα έδινε σε περισσότερους καταναλωτές έναν νέο τρόπο να δοκιμάσουν τα προϊόντα Impossible.

Η Buitoni σχεδιάζει περισσότερα προϊόντα με την Impossible Foods για το επόμενο έτος. Ένα από τα υπάρχοντα που μπορεί να προσαρμοστεί με την εταιρία είναι το τορτελίνι με κοτόπουλο με βότανα, ενώ η Buitoni υποστηρίζει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια σάλτσα κρέατος της Impossible.

Πέρυσι, η Nestlé εξαγόρασε την επιχείρηση της Buitoni στη Βόρεια Αμερική. Η Buitoni απέφερε περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις στη Nestlé. Έκτοτε, ο όμιλος τροφίμων Buitoni προσπαθεί να επιταχύνει τον ρυθμό ανάπτυξης νέων προϊόντων. Στις αρχές του 2021, η Buitoni Food Group εγκαινίασε μια εγκατάσταση, η οποία λειτουργεί ως δοκιμαστική κουζίνα για την ανάπτυξη νέων συνταγών και προϊόντων, όπου όντως έχουν προκύψει 10 νέα προϊόντα.

Η νέα συνεργασία στο λιανικό εμπόριο έρχεται επίσης πριν από την αναμενόμενη δημόσια εγγραφή της Impossible Foods. Η νεοφυής επιχείρηση, η οποία αναπτύχθηκε αρχικά μέσω συνεργασιών χονδρικής με εστιατόρια, έχει προωθήσει περαιτέρω την είσοδό της στα καταστήματα τροφίμων  με την ελπίδα ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Αν και η απήχηση των νέων προϊόντα Impossible της Buitoni είναι νωρίς για να κριθεί, φαίνεται πως εξαντλήθηκαν άμεσα σε πολλά τοπικά καταστήματα, πράγμα που αποτελεί θετική ένδειξη.

Η συνεργασία αυτή είναι ένα μόνο παράδειγμα των πολλών τρόπων με τους οποίους οι παραγωγοί εναλλακτικών προϊόντων κρέατος, όπως η Impossible Foods και η Beyond Meat, προσπαθούν να επιτύχουν αύξηση των εσόδων τους, καθώς ο χώρος γίνεται όλο και πιο πολυπληθής. Η Beyond Meat, για παράδειγμα, αγωνίζεται να αναπτύξει τη χονδρική της δραστηριότητα, η οποία προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από εστιατόρια και αποτελεί περίπου το 12% των συνολικών πωλήσεών της. Κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων αποτελεσμάτων της, η Beyond Meat ανέφερε ότι τα έσοδα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι καθαρές ζημίες της εταιρείας έφτασαν τα 54,8 εκατ. δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.