23 Απρ 2024
READING

Η νέα καμπάνια της ταξιδιωτικής Expedia Group

3 MIN READ

Η νέα καμπάνια της ταξιδιωτικής Expedia Group

Η νέα καμπάνια της ταξιδιωτικής Expedia Group

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στον κόσμο, οι οποίες σχετίζονται με τον COVID-19 επηρεάζοντας αρκετά το καταναλωτικό κοινό καθώς ορισμένοι δυσκολεύονται και φοβούνται να ταξιδέψουν ξανά ελεύθερα.

Μερικοί ακόμη συμβιβάστηκαν παρακολουθώντας μοναδικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στις οθόνες της τηλεόρασής τους από τη σκοπιά του σπιτιού τους, κάτι το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της νέας καμπάνιας μάρκετινγκ της Expedia Group, κυκλοφορώντας ένα βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων που απεικονίζει μια ήρεμη παραλία σε μια οθόνη τηλεόρασης. Στο τέλος η κάμερα εστιάζει σε μία φωνή η οποία ρωτά εάν και στη φετινή Black Friday επιθυμείτε τη τηλεόραση ή το μέρος που απεικονίζεται στη τηλεόραση (This Black Friday do you want a TV, or do you want the place on the TV?).Η ίδια ακριβώς προσέγγιση έχει εφαρμοστεί και με άλλα προϊόντα όπως μια κάμερα και ένα tablet.

Η καμπάνια που εύστοχα ονομάστηκε «Black Friday» αποσκοπούν στη δημιουργία του συναισθήματος της περιπέτειας, της ανακάλυψης και της αναζωογόνησης που οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν χάσει από τότε που τα ταξίδια σταμάτησαν να πραγματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό το 2020.

Ενώ η Black Friday είναι συνήθως προσανατολισμένη στους retailers η Expedia ευελπιστεί να καλύψει σημαντικό μέρος της ζήτησης μέσω μίας πραγματικά ξεχωριστής ενέργειας. Αυτό που θα κάνει είναι να συνδέσει τις τρεις κορυφαίες μάρκες της (Expedia, Vrbo και Hotels.com), υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο την αξία των ταξιδιωτικών αποδράσεων, παρά την απόκτηση κάποιου προϊόντος.

Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια έχει ως στόχο να θίξει μία τάση των καταναλωτών να γεμίζουν τα σπίτια τους με περιττά υλικά αγαθά, ικανοποιώντας το κενό που ένιωθαν εξαιτίας των συνεχόμενων lockdowns. Από τη στιγμή που τα πράγματα αρχίζουν να επανέρχονται στη κανονικότητα, είναι ευκαιρία μέσω της συγκεκριμένης εκστρατείας να θυμηθούν ξανά οι καταναλωτές την αξία της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Διαβάστε επίσης: Όλοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια 

Τα spot θα προβάλλεται τόσο στη τηλεόραση όσο και σε βίντεο στο διαδίκτυο, ενώ οι μεγάλες οθόνες (DOOH-Digital Out Of Home), που υπάρχουν σε εξωτερικούς χώρους όπως είναι τα εμπορικά κέντρα, θα προσεγγίσουν τους αγοραστές με τέτοιο τρόπο ενώ πραγματοποιούν τις αγορές τους αναζητώντας δώρα Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα αυτό που θα κάνουν είναι να παροτρύνουν τους καταναλωτές να επιλέξουν τα ταξίδια έναντι των υλικών αγαθών. Αναλυτικότερα μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας στο πλαίσιο της φετινής Black Friday η Expedia Group θα προσφέρει έκπτωση (30%) σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Η Expedia στρέφει το βλέμμα της προς όλους τους καταναλωτές που θα συμμετάσχουν στη Black Friday, αλλά ιδιαίτερα για εκείνους που σκέφτονται πολύ σοβαρά να κλείσουν εισιτήρια προς γνωστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η φετινή αγοραστική περίοδος αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης της αξίας των ταξιδιών και όχι των υλικών αγαθών.

Διαβάστε επίσης: Οι μάρκες ξενοδοχείων χρησιμοποιούν συναισθηματικές καμπάνιες καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν

Η καμπάνια «Black Friday» αποτελεί μία από τις κύριες επενδύσεις marketing της Expedia, συνδυάζοντας και τις δυνατότητες των εμπορικών σημάτων της.Οι αναζητήσεις στο site της Expedia και στο Hotels.com αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση ότι οι εμβολιασμένοι ξένοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ από τις 8 Νοεμβρίου, ενώ η Vrbo ανέφερε ότι άρχισαν ήδη να πραγματοποιούνται κρατήσεις εξοχικών σπιτιών για τον μήνα Δεκέμβριο.

Συνοψίζοντας το νέο μήνυμα του ταξιδιωτικού ομίλου, το οποίο βασίζεται στη δημιουργία μοναδικών εμπειριών, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα δεδομένα των ταξιδιών, καθώς ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο των ανθρώπων εξακολουθεί να φοβάται να πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι εξαιτίας της έξαρσης του COVID-19 και της ανασφάλειας που έχει προκαλέσει όλο αυτό. Επομένως μέσω της νέας εκστρατείας στόχος είναι να αποπροσανατολιστούν οι καταναλωτές από την απόκτηση περιττών αγαθών και τη φετινή περίοδο του  Black Friday, εστιάζοντας κυρίως στο πώς να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.