24 Απρ 2024
READING

Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις

5 MIN READ

Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις

Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις

Σίγουρα τα ντοκιμαντέρ αποτελούν ψυχαγωγική συνήθεια για πολλούς, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, που ικανοποιούν κάθε γούστο. Ωστόσο μερικά από αυτά είναι must και αξίζουν τόσο το χρόνο όσο και την προσοχή του κάθε ανθρώπου. Συγκεκριμένα τα κορυφαία 26 βρίσκονται διαθέσιμα σε δημοφιλείς streaming πλατφόρμες όπως είναι το YouTube, το Google Play, το Vimeo, το BBC, το Netflix καθώς και το Amazon Prime.

McQueen

Μια βαθιά προσωπική αναδρομή στη ζωή και το έργο του δημοφιλέστατου σχεδιαστή της βρετανικής μόδας Alexander McQueen απεικονίζονται στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.

All Watched Over by Machines of Loving Grace

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ του BBC, αποτελεί πρόσφατη προσθήκη στο Amazon Prime και πραγματεύεται τη θέση ότι αν και οι υπολογιστές κατασκευάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα, κατάφεραν να καταστρέψουν τον ιστό της κοινωνίας.

The Social Dilemma

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έκανε πάταγο όταν προβλήθηκε το καλοκαίρι του 2020, καθώς σχετίζεται άμεσα με την έντονη απήχηση των social media στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Sir Alex Ferguson: Never Give In

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ σχετίζεται με τον μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος αποσύρθηκε στο τέλος της σεζόν 2012-13, αφήνοντας τη δική του ιστορία.

Italianamerican

Το Italianamerican είναι ένα ντοκιμαντέρ του 1974 σε σκηνοθεσία Martin Scorsese με πρωταγωνιστές τους ίδιους του τους γονείς. Το ζευγάρι συζητά τις εμπειρίες του ως Ιταλοί μετανάστες στη Νέα Υόρκη.

Seven Worlds, One Planet

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, αυτή η σειρά επτά επεισοδίων εστιάζει στις επτά ηπείρους της Γης. Το πρώτο επεισόδιο επικεντρώνεται στην Ανταρκτική, βουτώντας κάτω από τον θαλάσσιο πάγο, αποκαλύπτοντας πραγματικά έναν θαυμάσιο κόσμο.

Wolfpack

Κλεισμένοι σε ένα στενό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη για όλη τους τη ζωή, έξι αδέρφια με μοναδική σύνδεση με τον έξω κόσμο τις ταινίες  που έφερνε ο πατέρας τους στο σπίτι για να δουν, δραπετεύουν από το ασφυκτικό περιβάλλον, ζώντας μία μοναδική περιπέτεια.

8 Days: to the Moon and Back

Δημιουργήθηκε από τη BBC και αναφέρεται στην ιστορία της προσγείωσης στη Σελήνη, αποτυπωμένη με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Maradona

Ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με τη ζωή του καταπληκτικού αλλά και αμφιλεγόμενου Αργεντινού ποδοσφαιριστή Μαραντόνα, ο οποίος παρουσιάζεται άλλοτε ως μία εξαιρετικά γοητευτική φιγούρα και άλλοτε ως μία αρκετά ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Leaving Neverland

Ένα συγκλονιστικό και αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από δύο μέρη, το οποίο απεικονίζει δύο άντρες, τον ​​Wade Robson και τον James Safechuck, να μιλούν για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν ως νεαρά αγόρια όταν έγιναν φίλοι με τον θρύλο της ποπ Michael Jackson.

Where Dreams Go To Die

Το Where Dreams Go To Die αναφέρεται στη προσπάθεια του δρομέα Gary Robbins να περάσει τη γραμμή τερματισμού μέσα σε 60 ώρες.

Blue Planet

Το Blue Planet και η συνέχειά του, Blue Planet II, απεικονίζουν όλα τα υδάτινα χαρακτηριστικά του κόσμου, κάνοντας κατάδυση στα βαθύτερα σημεία των ωκεανών του πλανήτη.

Art and Craft

Η πλαστογραφία έργων τέχνης αποτελεί ένα επικερδές παιχνίδι. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο προφίλ του γνωστού πλαστογράφου Mark Landis, από μία ξεχωριστή πιο καλλιτεχνική ματιά.

Real Scenes: London

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, έχει επίκεντρο τη μουσική σκηνή του Λονδίνου, παίρνοντας συνεντεύξεις από προσωπικότητες ολόκληρου του κλάδου.

My Kid Could Paint That

Η αφηρημένη τέχνη συχνά αποτελεί απότοκο της θέσης ότι «ακόμη και το παιδί μου θα μπορούσε να το έχει ζωγραφίσει». Η ιστορία της τετράχρονης Marie Olmstead κατάφερε να διχάσει τους κριτικούς της τέχνης.

Citizenfour

Το Citizenfour καταγράφει το σκάνδαλο κατασκοπείας της NSA του 2014, σχετικά με τη διαρροή απόρρητων εγγράφων από τον Edward Snowden’s. Το Citizenfour είναι μια πολύ στοχευμένη ματιά όσον αφορά μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ειδήσεις των τελευταίων ετών.

Διαβάστε Επίσης: Η πτώση του Blockbuster και ο κινηματογράφος

Louis Theroux’s Altered States

Είκοσι χρόνια από τότε που ο Louis Theroux εμφανίστηκε στις οθόνες μας, το ντοκιμαντέρ επιστρέφει αποτελούμενο από τρία μέρη, αναλύοντας τους μεταβαλλόμενους τρόπους με τους οποίους μεγαλώνουμε τα παιδιά, πώς αγαπάμε καθώς πώς πεθαίνουμε.

Three Identical Strangers

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Bobby Shafan πήγε στο κολέγιο ανακαλύπτοντας πολύ γρήγορα ότι είχε έναν δίδυμο από τον οποίο χωρίστηκε κατά τη γέννησή του. Μαζί κατάφεραν να βρουν και τον τρίτο τους αδερφό. Μία περιπετειώδης ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Russia with Simon Reeve

Σε μια εποχή που η Ρωσία είναι συνεχώς στις ειδήσεις, έρχεται ένα ντοκιμαντέρ ταξίδι στην αχανή χώρα σε μια προσπάθεια να αφηγηθεί την ιστορία των αξιοσημείωτων και διαφορετικών ανθρώπων της.

Human Flow

Ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο απεικονίσει τα δεινά των περισσότερων από 65 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να φύγουν από το σπίτι τους σε όλο τον κόσμο λόγω της πείνας, της κλιματικής αλλαγής και του πολέμου.

Central Park Five

Ένα τρομερό ντοκιμαντέρ, το οποίο πραγματεύεται το ζήτημα της φυλετικής ανισότητας και της διαφθοράς των βασικών αξιών μίας κοινωνίας.

World ‘s Scariest Drug

Το ντοκιμαντέρ του VICE εξερευνά ένα παράξενο και ισχυρό φάρμακο που ονομάζεται Scopolamine γνωστό και ως «The Devil’s Breath». Η ταινία εξερευνά τις ιστορίες όσων επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο φάρμακο.

An Open Secret

Το An Open Secret ασχολείται με υποτιθέμενες και καταδικασμένες περιπτώσεις κακοποίησης νεαρών αγοριών από κυνηγούς ταλέντων και άλλων παρόμοιων προσωπικοτήτων που εμπλέκονται στη βιομηχανία.

Amy

Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη καλλιτέχνη Amy Winehouse, της λαμπρής της καριέρας καθώς και των προβλημάτων εθισμού που αντιμετώπιζε.

Blackfish

Το ντοκιμαντέρ Blackfish αφηγείται την ιστορία της Tilikum, μιας φάλαινας δολοφόνου που έχει εμπλακεί σε πολλά επιθετικά περιστατικά εναντίον ανθρώπων.

Fire in the Blood

Το Fire in the Blood πραγματεύεται το ζήτημα της επιδημίας του AIDS που μαστίζει κυρίως στις αφρικανικές χώρες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.