19 Απρ 2024
READING

Η Naomi Osaka συνεργάζεται με την Victoria’s Secret

3 MIN READ

Η Naomi Osaka συνεργάζεται με την Victoria’s Secret

Η Naomi Osaka συνεργάζεται με την  Victoria’s Secret

Η κορυφαία επαγγελματίας τενίστρια Naomi Osaka υπέγραψε για το VS Collective της Victorias Secret.  Tο γεγονός ανακοινώθηκε πρόσφατα στο podcast της Victorias Secret.

Η Victoria’s Secret ήταν ανέκαθεν συνώνυμη με τα supermodels, γνωστά ως “Άγγελοι”, που περπατούν στην πασαρέλα με τα εντυπωσιακά τους ρούχα, τα τεράστια λαμπερά φτερά και τα ψηλά τακούνια. Ωστόσο, η αμερικανική μάρκα εσωρούχων αποφάσισε τώρα να περάσει σε μια νέα εποχή με το VS Collective, το οποίο είναι μια νέα συναρπαστική πρωτοβουλία συνεργασίας που έχει σχεδιαστεί για να διαμορφώσει το μέλλον της Victoria’s Secret. Στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας της, η μάρκα κάνει rebranding με μια πιο “δραματική” αλλά και μοντέρνα καμπάνια, αντικαθιστώντας τους “Αγγέλους” με εξέχουσες γυναίκες ακτιβίστριες, αθλήτριες και ηθοποιούς ως τις νέες εκπροσώπους της μάρκας.

Η Naomi Osaka είναι Ιαπωνίδα επαγγελματίας αθλήτρια τέννις. Έχει υπάρξει το No. 1 στην Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών και είναι η πρώτη Ασιάτισα που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης. Πέρα από τις εντυπωσιακές επιδόσεις παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Osaka έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και άλλες φορές. Μια από αυτές ήταν όταν αποσύρθηκε από το Γαλλικό Open, αφού αρνήθηκε να μιλήσει στον Τύπο, ενώ έχουν υπάρξει στην επικαιρότητα και οι αποκαλύψεις της σχετικά με την ψυχική της υγεία.

Η Osaka αναφέρει, επίσης, στην ιστοσελίδα της ότι εκτός από το τένις, αγαπάει πολύ τη μόδα, οπότε δεν είναι παράδοξο το γεγονός ότι εντάσσεται σε κάποιο brand. Η ίδια δήλωσε ότι εντάχθηκε στην συλλογή εκπροσώπων της Victoria’s Secret για να λειτουργήσει ως πρότυπο για γυναίκες και κορίτσια που μπορούν να ταυτιστούν μαζί της και να τις εμπνεύσει να ονειρεύονται και στοχεύουν φιλόδοξα.

Στη συλλογή, η Osaka συμμετέχει, μαζί με την de Cadenet, την ποδοσφαιρική σταρ και LGBTQIA+ ακτιβίστρια Megan Rapinoe, την πρωταθλήτρια του ελεύθερου σκι Eileen Gu, την ηθοποιός Priyanka Chopra Jonas, τη Σουδανή πρόσφυγα, μοντέλο και ακτιβίστρια Adut Akech, το μοντέλο και “υπέρμαχος του σώματος” Paloma Elsesser, τη σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, το μοντέλο Hailey Bieber και την ανοιχτά τρανσέξουαλ ακτιβίστρια, μοντέλο και ηθοποιό Valentina Sampaio.

Η ομάδα αυτή και η πλατφόρμα της αντιπροσωπεύουν μια αξιοσημείωτη στροφή για μια μάρκα που για χρόνια στήριζε το marketing στην σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος, πράγμα που πλέον δεν έχει απήχηση με τους καταναλωτές να είναι όλο και πιο ευαισθητοποιημένοι. Η μάρκα εσωρούχων έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν επικρίσεις για έλλειψη ποικιλομορφίας και για την προώθηση υπερβολικά συγκεκριμένων εικόνων των γυναικών και του σώματός τους. Η κριτική έγινε viral το 2018 για την έλλειψη συμπερίληψης των plus size μοντέλων και τη διαιώνιση σεξιστικών στερεοτύπων, γεγονός που οδήγησε ακόμη και στην ακύρωση της ετήσιας επίδειξής τους το 2019.

Αν και εξακολουθεί να είναι πολύ βασική στον τομέα των εσωρούχων, έχει ακόμη δρόμο για την αποκατάστασή της, καθώς, ενώ παραμένει ο ηγέτης της αγοράς στο χώρο των εσωρούχων στις ΗΠΑ, τα έσοδα της μάρκας έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια (32% το 2015 σε 20% σήμερα), καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς πιο ολοκληρωμένες μάρκες που προσφέρουν άνεση.

Η Victorias Secret εργάζεται για την ανανέωση της εικόνας και της γκάμας των προϊόντων της, δημιουργώντας νέες συνεργασίες για την ενθάρρυνση των γυναικών και την υποστήριξη των σκοπών τους εντός και εκτός της Victoria’s Secret.  Ο στόχος της είναι να γίνει πιο σχετική με τα ενδιαφέροντα των millenials καταναλωτών και αυτών της γενιάς Z με το merchandising να επικεντρώνεται στη συμμετοχικότητα και την άνεση.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.