25 Απρ 2024
READING

Η Moleskine προχωρά σε πολλές δημιουργικές συνεργασίες

3 MIN READ

Η Moleskine προχωρά σε πολλές δημιουργικές συνεργασίες

Η Moleskine προχωρά σε πολλές δημιουργικές συνεργασίες

Η Moleskine γνωστή και διάσημη εταιρεία ξεκίνησε ως ένας μικρός εκδοτικός οίκος με την αρχική ονομασία Modo&Modo. Έφερε στη ζωή το πρώτο της σημειωματάριο το 1997 και καθιέρωσε το εμπορικό σήμα Moleskine. Η Moleskine Srl εισήχθη στο ιταλικό χρηματιστήριο το 2013. Η μάρκα εξαγοράστηκε και διαγράφηκε από το χρηματιστήριο από την DIeteren στα τέλη του 2016.

Σήμερα, τα καλαίσθητα και πρακτικά σημειωματάρια Moleskine τα προτιμούν και τα αγαπούν πολλοί μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες – από στελέχη διαφημίσεων μέχρι συγγραφείς και σχεδιαστές. Όσοι ανακαλύπτουν και αναπόφευκτα ερωτεύονται τα αγαπημένα σημειωματάρια γίνονται πιστοί πελάτες για μια ζωή.Η Moleskine καινοτομεί με σημαντικές συνεργασίες που ανανεώνουν την εικόνα της και την κάνουν πιο σχετική και ελκυστική στους καταναλωτές. Τέτοια συνεργασία αποτελεί η σύνδεση με τη Missoni, όπου η πολυτελής μάρκα μόδας δάνεισε το χαρακτηριστικό ζιγκ ζαγκ μοτίβο της σε ασπρόμαυρο και έγχρωμο χρώμα στην εταιρεία σημειωματάριων.

Η Moleskine έχει επίσης λανσάρει μια συλλογή σημειωματάριων με την Pontoglio, την ιταλική εταιρεία, η οποία προμηθεύει το πολυτελές βελούδινο ύφασμα της σε εταιρείες μόδας όπως οι Prada, Burberry και Saint Laurent. Επιπλέον, η Moleskine εγκαινίασε πρόσφατα την πρώτη της συνεργασία με μια μάρκα γραφικής ύλης, την Kaweco. Ακόμα, η Moleskine εμφανίζεται στα pop-ups του concept store Showfields στα παραρτήματα της Νέας Υόρκης και του Μαϊάμι. Αυτές οι στρατηγικές συνεργασίες φέρνουν μια φρέσκα πνοή στην εταιρία σημειωματάριων και την κάνουν ελκυστική σε μικρούς και μεγάλους.

Η Moleskine έχει διαπρέψει τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή υπέροχων ειδικών συλλογών, συχνά συνδεδεμένων με δημοφιλείς μάρκες όπως Disney, LEGO, Star Wars, The Hobbit, The Simpsons και Evernote.

Επιπλέον, η Moleskine τονίζει ότι υπάρχουν πολλά σχέδια σε εξέλιξη με επόμενο βήμα το λανσάρισμα των πρώτων σημειωματάριων Moleskine σε σπιράλ, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ. Μη θέλοντας να χρησιμοποιήσει πλαστικό ή μέταλλο, τα σπιράλ της θα είναι από μπαμπού της διάσημης ιταλικής εταιρείας Favini που το δημιουργεί μέσω μιας διαδικασίας ανακύκλωσης. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία γίνεται πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον, στοιχείο που βρίσκεται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων τον καταναλωτών και ειδικά των νεότερων.

Η εταιρεία παραμένει επίσης σχετική εμβαθύνοντας στον ψηφιακό τομέα εκμεταλλευόμενη την ραγδαία  ανάπτυξη του, με τα σημειωματάρια Moleskine Smart με κωδικοποιημένο χαρτί. Η εφαρμογή Flow παρέχει μια εμπειρία ψηφιακού σημειωματάριου όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακά σχέδια χρησιμοποιώντας ένα Apple Pencil ή οποιαδήποτε γραφίδα. Υπάρχει επίσης το Journey, μια συνδρομητική υπηρεσία που συνδυάζει εργαλεία παραγωγικότητας με χαρακτηριστικά παρακολούθησης ευεξίας για να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι επικεντρώνεται σε τρεις τομείς. Ο ένας αφορά συνεργασίες με καλλιτέχνες και μουσεία, ο δεύτερος περιορισμένες εκδόσεις που απευθύνονται στους καλύτερους πελάτες, όπως τα Starbucks στην Κορέα, και, τέλος, συνεργασίες με εμβληματικές μάρκες, όπως η Lamborghini.

Στο κλίμα των Χριστουγέννων, η Moleskine διαθέτει για πιθανά γιορτινά δώρα την βελούδινη συλλογή σημειωματάριων σε τέσσερα γιορτινά χρώματα με επαναχρησιμοποιήσιμο βελούδινο κουτί, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα κουτιού δώρου. Επιπλέον, σκοπεύει να προσφέρει σύντομα γούρια και σύμβολα για να τα προσθέτουν οι αγοραστές στα σημειωματάρια τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.