25 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks χρησιμοποιούν την τεχνολογία Just Walk Out του Amazon στη Νέα Υόρκη

3 MIN READ

Τα Starbucks χρησιμοποιούν την τεχνολογία Just Walk Out του Amazon στη Νέα Υόρκη

Τα Starbucks χρησιμοποιούν την τεχνολογία Just Walk Out του Amazon στη Νέα Υόρκη

Τα Starbucks συνεργάστηκαν με το Amazon για να ανοίξουν ένα κατάστημα χωρίς ταμείο στη Νέα Υόρκη. Η νέα τοποθεσία θα συνδυάζει τη λειτουργία παραγγελίας της εφαρμογής Starbucks με την τεχνολογία Just Walk Out της Amazon.

Το Amazon Go και τα Starbucks μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την παροχή καινοτόμων εμπειριών εντός του καταστήματος που έχουν ως επίκεντρο τον πελάτη. Το νέο κατάστημα ενσωματώνει την ψηφιακή και τη φυσική εμπειρία λιανικής πώλησης, συνδυάζοντας την άνεση ενός καφέ Starbucks και την ευκολία της εμπειρίας αγορών του Amazon Go Just Walk Out. Στην πραγματικότητα, το κατάστημα ακούγεται σαν μια διασταύρωση μεταξύ της καφετέριας και του καταστήματος Amazon Go, το οποίο υπήρξε η αφετηρία για την τεχνολογική εμπειρία χωρίς ταμείο του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα Starbucks και η Amazon σχεδιάζουν να ανοίξουν τρία κοινά καταστήματα μέσα στο επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένου αυτού.

Το κατάστημα αξιοποιεί τις δυνατότητες των Starbucks Pickup και του Amazon Go, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “Order ahead” στην εφαρμογή Starbucks και την τεχνολογία Just Walk Out του Amazon Go για τη δημιουργία μιας εύκολης εμπειρίας checkout, παράλληλα με ένα εκσυγχρονισμένο σαλόνι που διαθέτει ατομικούς χώρους εργασίας και διευρυμένα τραπέζια με πρίζες και θύρες USB. Το νέο κατάστημα προσφέρει το πλήρες μενού των Starbucks και μια επιμελημένη ποικιλία τροφίμων και ροφημάτων στην αγορά Amazon Go, συμπεριλαμβανομένων φρεσκομαγειρεμένων σαλατών, σάντουιτς, ειδών αρτοποιίας και επιλογών σνακ.

Τα καταστήματα Starbucks Pickup δέχονται κατά κύριο λόγο παραγγελίες που έχουν δοθεί μέσω της εφαρμογής Starbucks πριν από την άφιξη του πελάτη στο κατάστημα. Οι πελάτες μπορούν να τοποθετήσουν και να πληρώσουν την παραγγελία τους επιλέγοντας τα Starbucks στην συγκεκριμένη τοποθεσία στην εφαρμογή. Μόλις ο πελάτης φτάσει στην τοποθεσία, μπορεί να βρει την κατάσταση της παραγγελίας του σε μια ψηφιακή οθόνη στο κατάστημα και στη συνέχεια να παραλάβει την παραγγελία του απευθείας από έναν barista των Starbucks.

Oι πελάτες μπορούν να εισέλθουν χρησιμοποιώντας τον κωδικό QR “In-Store Code” στην εφαρμογή Amazon Shopping, σκανάροντας τις πιστωτικές τους κάρτες ή την παλάμη τους που είναι εγγεγραμμένη στο  Amazon One. Οτιδήποτε πάρουν από το ράφι θα προστεθεί στο εικονικό τους καρότσι και θα χρεωθούν αφού φύγουν, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Just Walk Out της Amazon.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το Amazon έχει επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας της χωρίς ταμείο. Έχει συνεργαστεί με καταστήματα αεροδρομίων για την εφαρμογή της εμπειρίας χωρίς ταμείο και άνοιξε τον Ιούνιο το πρώτο κανονικού μεγέθους παντοπωλείο Fresh με την τεχνολογία αυτή. Το Amazon πρόσθεσε επίσης την τεχνολογία σε μερικά σημεία της Whole Foods και, πιο πρόσφατα, έδωσε άδεια χρήσης της στην βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsbury’s. Αυτή η συνεργασία με τα Starbucks είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση να γίνει το Just Walk Out όλο και πιο διαδεδομένο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.