19 Απρ 2024
READING

Πώς η νέα καμπάνια Cartier αντεπιτίθεται στην Tiffany’s με βάση την ιδέα της αγάπης

3 MIN READ

Πώς η νέα καμπάνια Cartier αντεπιτίθεται στην Tiffany’s με βάση την ιδέα της αγάπης

Πώς η νέα καμπάνια Cartier αντεπιτίθεται στην Tiffany’s με βάση την ιδέα της αγάπης

Mια νέα διαφημιστική ταινία λάνσαρε ενόψει των γιορτών η Cartier, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που φιλοδοξεί να δώσει στον διάσημο οίκο κοσμημάτων τα ηνία για την επερχόμενη εορταστική σεζόν.

Στο μικρού μήκους φιλμ συμμετέχουν δώδεκα celebrities φίλοι του οίκου, οι οποίοι τραγουδούν το επιτυχημένο τραγούδι των ‘70s «Love is All», που είναι και το όνομα της καμπάνιας, με τη διάθεση να βάλουν το κοινό στο εορταστικό κλίμα, που για την Cartier αποτελεί μια γιορτή της αγάπης. Γυρισμένο στο Λος Άντζελες, τη Σαγκάη και το Παρίσι, παρουσιάζει τους Monica Bellucci, Maisie Williams, Ella Balinska, Lily Collins, Troye Sivan, Mariacarla Boscono, Khatia Buniatishvili, Golshifteh Farahani, Mélanie Laurent, Willow Smith, Annabelle Wallis και Jackson Wang να τραγουδούν μέσα σε ένα σκηνικό που παραπέμπει στο διάσημο κόκκινο κουτί δώρου του Cartier.

Το concept της καμπάνιας παραπέμπει ξεκάθαρα στη χαρά, τη γιορτή και την αγάπη, σε συνδυασμό πάντα με τη πολυτέλεια, στοιχεία που η πανδημία ανάγκασε να κρατηθούν στον πάγο. Ωστόσο, η καμπάνια αυτή φαίνεται ότι έχει και έναν άλλο στόχο: να θέσει τον γαλλικό οίκο σε ηγετική θέση απέναντι στους ανταγωνιστές του, και κατά βάση, αν κρίνει κανείς από το concept, απέναντι στον αμερικανικό οίκο Tiffany, που την τελευταία χρονιά, από τότε που πέρασε στα χέρια του γαλλικού ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, έχει μεταμορφώσει ριζικά την προσέγγιση του marketing του, ώστε να προσεγγίσει ένα πιο νεανικό κοινό. 

Η έμφαση που δίνει στη συσκευασία της σε αυτήν την νέα της καμπάνια η Cartier ίσως θυμίζει την αντίστοιχη φιλοσοφία της Tiffany, με το διάσημο σιελ χρώμα της. Από την άλλη, φαίνεται ότι και η Tiffany, με την επιλογή του πιο διάσημου ζευγαριού της show business, της Beyoncé και του Jay-Z, ως κεντρικών προσώπων μιας καμπάνιας που έχει ως επίκεντρο την αγάπη, έκανε την Cartier να αισθανθεί ότι ο αμερικανικός οίκος «μπαίνει στα νερά της» – αν, βέβαια, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ίδια η αγάπη αποτελεί εμπορικό σήμα κατατεθέν για ένα brand. 

Γιατί ένα από τα πιο διάσημα διαχρονικά κοσμήματα του οίκου Cartier είναι το βραχιόλι «Love», όπως και τα δαχτυλίδια «Trinity» – σχέδια που εδώ και χρόνια έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν στην αξία τους και την ταυτότητά τους την αγάπη. Ο επικεφαλής marketing της Cartier δεν αφήνει καμία αμφιβολία για αυτό, όταν δηλώνει ότι «Είναι μέρος του DNA μας. Αν κοιτάξετε την ιστορία μας, τις αξίες μας, συνδεόνται ευθέως με την αγάπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό στο μυαλό των καταναλωτών». 

Η διαφορά από την Tiffany, που δίνει έμφαση στην αγάπη μέσα σε ένα ζευγάρι, είναι ότι η Cartier διευρύνει το συναίσθημά της, για να συμπεριλάβει και την αδερφική, τη γονεϊκή και τη φιλική αγάπη, ακόμα και την αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό, που δικαιούται, όπως υπογραμμίζει ο γαλλικός οίκος, να του κάνουμε ένα πολυτελές δώρο. Σε κάθε περίπτωση, η Cartier διεκδικεί με δυναμισμό την πρωτοκαθεδρία στο συναίσθημα.

Και φαίνεται ότι μάλλον τα πάει καλά, αφού παρόλο το ανανεωμένο και δυναμικό marketing της Tiffany, αναμένεται ότι η Cartier θα έχει 40% περισσότερες πωλήσεις από τον αμερικανικό οίκο, όπως εκτιμά το Business of Fashion.Τελικά, ίσως είναι αλήθεια ότι η αγάπη στο τέλος κερδίζει. Ακόμα και στις πωλήσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=GH9fT1jlJPU

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.